Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Sahih Hadis-i Şerif'i

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:"Cennette birtakım odalar vardır. Dışları içlerinden, içleri de dışlarından görülür."Bunu işiten bir bedevi ayağa kalkıp: "Bu odalar kimlere ait ey Allah'ın Resulü?" diye sordu. Aleyhissalatu vesselam: "Sözü güzel yapan, yemek yediren, oruca devam eden, gece herkes uyurken namaz kılan kimselere ait!" buyurdu."(Tirmizi, Birr 53, (1985).)

Cuma namazına gitmeyenlere ,faziletini bilmeyenlere

Evs b. Evs es-Segafiy Resulullahı (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyururken işittim.""" Kim cuma günü güzelce yıkanır/gusul alır,erkenden mescide,camiye gelir,binmeyip yürürse,imama yakın oturup,boş/abes şeylerle uğraşmazsa(hutbe vakti konuşmazsa),ona attığı her adımın karşılığı olarak bir senenin ibadeti/kıyamı ve oruç sevabı verilir.(Ebu Davut,345-Ahmed,104-Tirmizi,496-Nesei,97-İbn Mace,1087. (Terkedilmiş Sünnetler,sayfa 189.)[/QUOTE]

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

Lâ Tahzen,İnnâllahu Mêana
İslam-TR Üyesi
İbn Abbas (radıyallahu anh)'dan rivayet edildiğine göre Raslullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur:

"Kalbinde Kur'an'dan bir şey bulunmayan kimse ,harap bir ev gibidir."

"Kur'an ehline (kıyamet günü) şöyle denir:Oku ve (Cennette) yüksel.Dünyada güzel ve tane

tane okuduğun gibi şimdi de öylece oku.

Çünkü senin Cennetteki derecen,en son okuyacağın ayetin olduğu yerdir."

(Tirmizi,no:2913-Ebu Davud,no:1466)

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Muhammed sallallahu aleyhi ve selem de şöyle buyurmuştur: “””Ey kalpleri çeviren Allah’ım !!! Benim kalbimi dinin üzerine sabit kıl!(Tirmizi,Hakim,Elbani,Sahihul Cami,7987) Duasını çok yapardı. Yine O şöyle dedi;ŞUNA İYİ DİKKAT EDİN :ALLAH’IN MALI PAHALIDIR.KULAĞINIZA KÜPE OLSUN,ALLAH’IN MALI CENNETTİR.

Nas Çevrimdışı

Nas

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
1) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Sözlerin en doğrusu Allah’ın Kitabıdır, yolların en hayırlısı Muhammed’in yoludur. İşlerin en şerlisi muhdes olanlardır. Dine sonradan sokulan her şey bid’attır, her bid’at dalalettir ve her dalalet ateştedir.”
Müslim 867, Nesei 3/188

2) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Hakikat şu ki kim benden sonra terk edilmiş bir sünnetimi ihya ederse, onunla amel eden herkesin ecri kadar o kimseye sevap verilir, hem de onların sevabından hiçbir şey eksilmeden. Kim de Allah’ın ve Rasulünün rızasına uygun düşmeyen bir dalalet bid’atı icad ederse onunla amel eden insanların günahları kadar o kimseye günah yükletilir, hem de günahlarından hiç bir şey eskitilmeden.”

Tirmizi, Müslim, Ebu Davud

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

İslam-TR Üyesi
Sehl b.Sa'd radıyallahu anh'dan rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi vesellem,Ali radıyallahu anh'a şöyle demiştir:

"Allah'a yemin olsun ki Allah'ın senin vesilenle bir tek kişiyi hidayete ulaştırması,senin için kırmızı develere sahip olmaktan daha hayırlıdır."

"Kim ilim tahsil etmek için bir yola girerse,Allah da o kişiye cennete giden yolu kolaylaştırır."

"Benden (öğrendiklerinizi) bir ayet dahi olsa insanlara ulaştırın.İsrailoğullarından da (geçmiş kıssalar konusunda)rivayette bulunabilirsiniz.

Bunda bir sakınca yoktur.Kim bile bile bana yalan isnad ederse,cehennemdeki yerini hazırlasın."

(Buhari,no:2724-Müslim,no:4423)
(Buhari,no:3202-Müslim,no:4867)

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hasan Basri’den r. Rasulullah a.s : Hepiniz cennete girmeyi ister misiniz ? diye sordu.” Evet ey Allah’ın Rasulu ” diye cevap verdiler.”Öyleyse bitmek bilmeyen arzularınızı kısınız.Ecellerinizi gözlerinizin önüne dikiniz ve Allah’tan gerçekte anlamda haya (utanınız) ediniz.

“ Ey Allahın Rasulu !! Hepimiz Allah’tan utanıyoruz. ” dediler.Bunun üzerine Rasulullah : “ Allah’tan utanmak bu şekilde değildir.Ancak Allah’tan utanmak ,mezarları ve çürümeyi unutmamanız ,karnı ve onun içinde tuttuğunu,başı ve içindekileri (aklınızdan geçenleri,düşüncenizi,hayallerinizi ) unutmamanızdır. Kim ahtiretin cömertliğini isterse,dünyanın ziynetini (süsünü) terk eder.İşte o zaman , kul , Allah’tan hakkıyla utanmış olur.İşte o zaman Aziz ve Celil olan Allah’ın dostluğuna sahip olmuştur “ buyurdular.
( Abdullah b.Mübarek KİTABU ZÜHD Sayfa,78 )

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Cihad, Cennet Kapılarından Bir Kapıdır!!!

Ubade bin es-Samit radiyallahu anh şöyle dedi:

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Allah’ın yolunda cihad ediniz! Kuşkusuz ki Allah’ın yolunda cihad, cennet kapılarından bir kapıdır. Allah Tebâreke ve Teâlâ cihad sebebiyle üzüntü ve hüzünden kurtarır.”

Ahmed bin Hanbel Müsned, Taberani Mucemu’l-Kebir, Taberani Mucemu’l-Evsad, Hakim Müstedrek, Tergib ve Terhib 3/179

10982459_349227551937086_5109697093195214775_n.jpg

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ümmü Seleme (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı şunları söylerken işittim:
"Kendisine bir musibet gelen müslüman Allah'ın emrettiği: "İnnâ lillahi ve innâ ileyhi râci'ün, allahümme ecirni fi musibeti vahluf li hayran minhâ. "Biz Allah'ınız ve ancak O'na döneceğiz. Bana bu musibetim için ücret ver. Ve bana bunun arkasından daha hayırlısını ver'' derse Allah o musibeti alır ve mutlaka daha hayırlısını verir."
Ümm-ü Seleme der ki: "Ebu Seleme (radıyallahu anh) vefat ettiği zaman ben: "Ebu Seleme'den daha hayırlı olan hangi müslüman var? Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a ilk hicret eden hâne, onun hânesiydi'' dedim. Ben bunu söyledikten sonra Allah, onun yerine bana Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı verdi. Şöyle ki: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm), bana Hâtib İbnu Ebi Belte'a'yı göndererek kendisi için beni istetti. Ben: "Benim (küçük) bir kız çocuğum var, ayrıca ben kıskanç bir kadınım. (Resulullah'ın ise birçok hanımı var, imtizacsızlıktan korkarım)'' diye cevap verdim. Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm):
"Kız çocuğuna gelince, Allah'a dua ederiz, onu kendisinden müstağni kılar, kıskançlığı için de Allah'a gidermesini dua ederim'' buyurdular.''
MüsIim, Cenâiz 3, (918); Muvatta; Cenâiz 42, (1, 236); Ebu Dâvud, Cenâiz 22, (3119); Tirmizi, Da'avât 88;

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nu'mân İbnu Beşir (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor:

"Hz. Ömer (radıyallâhu anh) insanların nail oldukları dünyalıktan söz etti ve dedi ki:

"Gerçekten ben Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın bütün gün açlıktan kıvrandığı halde, karnını doyurmaya adi hurma bile bulamadığını gördüm."

Müslim, Zühd 36, (2978).

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor:

"Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir gün (veya gece mütad olmayan bir saatte) mescide geldi. Orada Hz. Ebü Bekir ve Hz. Ömer (radıyallâhu anhümâ)'e rastladı. Onlara (bu saatte) niye geldiklerini sordu.

"Bizi evden çıkaran açlıktır!" dediler. Resülullah da:

"Beni de evde çıkaran açlıktan başka bir şey değil!" buyurdu. Hep berâber Ebü'I-Heysem İbnu'I Teyyihân'a gittiler. O, bunlar için arpadan ekmek yapılmasını emretti. Ekmek yapıldı. Sonra kalkıp bir koyun kesti. Yanlarında bir hurma ağacında asılı olan tatlı suyu indirdi. Derken yemek geldi, yediler ve o sudan içtiler.

Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm):

"Şu günün nimetinden (Kıyamet günü) hesap sorulacak! (Açlık sizi evinizden çıkardı. Bu nimetlere nail olduktan sonra dönüyorsunuz!") buyurdu."

Müslim, Eşribe 140, (2038); Muvatta, Sıfatu'n Nebi 28, (2, 932); Tirmizi, Zühd 39, (2370)

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

İslam-TR Üyesi
Ebu Ya'la Şeddad b. Evs radıyallahu anh'dan rivayet edildiğine göre Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur:

"Akıllı kimse ,nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır.Aciz kimse ise nefsini

arzularının peşine takan (buna rağmen)

Allah'tan yana boş ümitlere kapılandır."

(Tirmizi,no:2459-İbni Mace,no:4260)

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Said b.Museyyeb'den r. : "" Rasulullah a.s şöyle buyurdu:" Size namaz ve sadakadan daha hayırlısını haber vereyim mi ? Ashab : " Evet ey Allah'ın Rasulu !! diye cevap verdiler : Rasulullah a.s : İnsanların arasını düzeltmektir.Öfkeden sakınınız !! Çünkü o amelleri yok eder " buyurdu. (Tirmizi,Kıyamet,2433)

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abdullah İbni Ömer diyor ki: Ashâb-ı kirâmdan biri bir rüya gördüğü zaman, bunu gelip Resûl-i Ekrem'e anlatırdı. Ben de buna imrenir ve içimden, keşke bir rüya görsem de Resûlullah'a arzetsem, derdim. O sıralar henüz çok gençtim. Âdet olduğu üzere ben de mescidde uyurdum. Nihayet bir gün isteğime kavuştum. Rüyamda iki melek beni yakaladılar ve tuttukları gibi cehenneme götürdüler. Cehennem, kuyu duvarı gibi taşla örülmüştü. İki de direği vardı. Orada Kureyş kabilesinden tanıdıklarım bulunuyordu. Gördüklerimden korktum ve "Cehennemden Allah'a sığınırım" demeye başladım. Bu sırada başka bir melek geldi ve bana "Korkma!" dedi. Bu rüyamı ablam Hafsa'ya anlattım. O da Resûlullah'a arzetti. Bunun üzerine Allah'ın Resûlü, "Abdullah ne iyi adam! Keşke bir de gece namazı kılsa!" buyurdu. O günden sonra, pek az bir kısmı dışında geceleri uyumayıp ibadet ettim.

Omer İbnü'l-Hattâb'ın torunu Sâlim'in, babası Abdullah İbni Ömer'den rivayet ettiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:

"Abdullah ne iyi adam! Keşke bir de gece namazı kılsa!" buyurdu.

Sâlim diyor ki:

O günden sonra Abdullah geceleri pek az uyurdu.

Buhârî, Teheccüd 2, 21, Fezâilü's-sahâbe, 19, Ta`bîr 25, 36; Müslim, Fezâilü's-sahâbe 139, 140

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Cehennemde en hafif azap gören kimsenin ayağına ateşten bir ayakkabı giydirilir ve bu ayakkabıların hararetinden tencerenin kaynaması gibi beyni kaynamaya başlar. Öyle dayanılması imkansız bir acı duyar ki, azap yönünden insanların en hafifi olduğu halde, kendinden daha şiddetli azap gören kimsenin olmadığını zanneder.”Buhari, Rikak 8 ; Müslim, İman 363 (213); Tirmizi, Cehennem 12, (2607)

Rabbim bizleri atesin haram kildigi yuzlerden eyle.Amin

Üst Ana Sayfa Alt