Mücahid'den r.rivayet edilmiştir :
Namaz (gerçek anlamda) kılındığında ,gök kapıları,Cennet ve Cehennem kapıları açılır.İki saf karşı karşıya gelince,gök kapıları,Cennet ve Cehennem kapıları açılır,güzel gözlü huriler seslenir ve yukarıdan aşağıya bakarlar.Bir adam yüzünü (düşmana doğru) çevirse "" Allah'ım ! Ona yardım et ! Allah'ım ! Onu (ayakları üstüne) sabit kıl !!"" derler.Arkasını dönünce de,ondan gizlenirler ve:"" Allah'ım !! Onu bağışla !! '' derler. Anam babam sana feda olsun ki ,düşmana şiddetli saldırınız ,güzel gözlü hurileri mutsuz etmeyiniz !!!
Öldürüldüğünde ,kanında fışkıran ilk damla,yaprakların ağaçtan dökülmesi gibi,onun günahlarını döker.Hurilerden iki tanesi iner,onun yüzünden toprağı siler ve herbirisi :"" Ben seninim !!!! derler.O da onlara:""Ben sizinim""der.Sonra ona,insan dokumasından olmayıp,Cennet bitkilerinden dokunmuş ,iki parmak arasına sığacak büyüklükte yüz elbise giydirilir""..... (Zühd Kitabı, Abdullah B. Mübarek,sayfa 38)
Said b.İyas b.el-Cüveyri r. Bir adamdan şöyle rivayet eder.İbn Abbas’ı r. Kabe’nin rüknü ile kapısı arasında ,ayakta ve dilinin ucunu eliyle tutar vaziyette gördüm.Şöyle diyordu: ”” Yazıklar olsun sana !!! Hayrı söyle,ganimet kazan ya da şerri söyleme ,teslim ol. “” Ona : Ey İbn Abbas !! Ne için dilin elinle tutuyorsun ? diye sordu.”” Bana ,kulun kıyamet günü vücudundan hiçbir azaya,diline olduğundan daha fazla öfkeli olmayacağı ulaştı””buyurdu…(Ahmed ,Kitabı Zühd s.189)
Ömer v.Abdulaziz r. şöyle buyurdu:”Kim sözünü amelinden sayarsa,sözünü azaltır.”(Ebu Nuaym el İsbehani, Hilye,5/90)