Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Nasihat vermek kolaydır. Lakin onu kabullenip gereğince hareket etmek güçtür. Çünkü nefsinin hevasına tabi olanlara nasihat acı gelir. Yasakları işlemek ise öylelerinin kalbine daima hoş gelir.
Bugün biz aklı devreye soksak o bize diyecektir ki; "siz nasıl Ruslara karşı koyacaksınız? Bunlar büyük ordulara sahipler." Fakat duygu ve gayretlerimiz bizlere; "cihaddan geri durmayın, eninde sonunda galip gelecek sizlersiniz" der. Nitekim Malik bin Nebi şunları söylemiştir: "Bilal’ın göğe doğru kaldırdığı parmağı "Allah birdir, bir" diyordu. Bu aklın sesi değil, duygunun bir sesi idi. Çünkü akıl ona "Sen efendin Umeyye bin Halefe boyun eğ. Geceleyin git Muhammed'in yanına, yeniden müslüman olduğunu söyle" diyordu."
Benden önce davrandılar, üzülüyorum. Bilirsin işte, nasıldır o geç kalınmışlığın hissi. Geç kaldım. Yoksa başarabilirdim üç elma yerine senin adınla öyküleri bitirmeyi.
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, nede vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah (cc) korkusundandır.
Yüreklerden çekilmiş farzedilsin Havf-ı Yezdânın.
Ne irfanın kalır tesiri katiyyen, ne vicdanın.
Her türlü aşağılığa sessiz kalanlar ise yaşadıkları sürece tarihin sönük ve aşağılık ölüleri olmaya mahkumdurlar. Bir bakın! Bugün; kaçabilecekleri yüzlerce sığınak, sığınabilecekleri yüzlerce şeri hüküm varken Hüseyin’le birlikte ölümü seçenler mi, yoksa Hüseyin’i bırakıp Yezid karşısında susmayı tercih edenler mi yaşıyor? Hala diri olanlar kimler?
[Dr. Ali Şeriati
''Hangi Kur'an? Cehaletin elinde teberrük edilip kutsanan bir nesne olan Kur'an mı? Cinayet mızraklarının ucundaki Kur'an mı? Yoksa çeyrek yüzyıldan daha az bir sürede çölün dağınık ve düşman kabilelerini birleştirerek, dünyanın egemen güçlerini çökerten... insanlığın kaderini ele geçiren, devrimci yapısıyla insanlık tarihinde yepyeni bir medeniyet ve kültür meydana getiren bir kitap olarak mı Kur'an???''
' Kim, küfür olan bir söz veya fiil yaparsa bu sözü söylerken veya bu fiili yaparken, küfür kasdıyla söylemez veya yapmazsa bile kafir olur. Çünkü ALLAH ’ın dilediği dışında çok az kişi küfür kasdıyla küfür sözü söyler ve küfür ameli işler.'