Olumlu, övücü olarak ne yazmışım ki? Abi beni bu yüzden banılıyorsunuz ama adamın konuları duruyor.. Çelişki olmuyor mu bu?Hadisleri , mezhebleri inkâr ederek İslam'a küfreden bir zındığa ben yazısından alıntı yaparak ifşa ediyor ve forumdan atmadan önce tevbe eder mi, araştırır mı diye düşünürken, senin mesajında kendisine olumlu , övücü şekilde mesajını gördüğümden dolayı hem mesajını kaldırdım hem Sana yazma engeli koydum.
Diğer iki üyenin mesajı ise kişinin küfrünün ortaya konulmasından öncedir. Ve kişinin kitabını okumadan araştırmadan yazılan, herkesin verebileceği "eline sağlık" tarzında bir teşekkür mesajıydı. Benim kitabdan alıntılarla sapıklığını koyduktan sonra ise iki kişiden biri olan Mustafa bin Mehmed adlı üye Ona reddiye tarzında paylaşımları oldu.
3 gün yazma engeli konudaki dikkatsizliğin, hatan sebebiyledir. Yoksa şahsına has bir uygulama değildir. Öyle olsa 3 gün yazma engeli değil, tamamen üyelik silinirdi. Sen alınganlık yapma, forumda kişiyle din savaşı verilirken ortalığa girersen dikkatli olmalısın, yoksa aynı durumda yöneticiler bile payını almıştır burada.
Alınganlıkdan ziyade banlanmak kötü bir his, bir de yapmadığın bir şeyden dolayı..
Ben senin o kişiye cevap vermene mutlu oldum. Senin delilli kanıtlı iş yapma tarzına ve ilmine saygın var..
Benim üzüldüğüm, kalbimin kırıldığı ve hakkımı içimden helal edemediğim tek nokta banlanmak oldu. Nacizane tavsiyem en azından bana sorabilirdiniz, bu adamın fikirlerini destekliyor musun diye.. Ben kendimi ifade ederdim..
Benim eline sağlık dediğim nokta da bir başka konusunda dinin gereği ve materyalizm/kapitalizm karşıtı şeyler yazdığı için dedim. Yoksa gerçekten kitabını filan bilmiyorum.
Foruma kendimce- kendi bilgim dahilimde- konu sağlamaya bazı malum yanlışları ortaya koymaya çalışan biriyim. Belki sana göre cahil biriyimdir. Sizin ilminiz benden fazladır.
Yalnız abi gerçekten çok kırıldım. Kendimi çok kötü hissettim. Ben diğer konumdaki mesaj bahane edilip bu konuda banlandım diye düşünmüştüm..
Elbette forum adminleri olarak burada düzeni sağlayacaksınız da, şuan ben forumda istenmiyor muyum? En ufak bir şey de tekrar banlanacak mıyım? gibi düşünmek zorunda kaldım. Bu da gerçekten psikolojik olarak yıpratıcı oluyor.. İyi ki bu mesajı atmışım da sende cevap vermişsin abi, en azından dürüstlük iyi bir şey, içimizde kötü bir düşümce kalmasın, öbür türlü niyet okuma yapılıyor.. Ben teşekkür ederim sana..
Ben sadece şunu deyim ben bu forumu eskiden beri seven, çizgisine saygı duyan biriyim. Katılmadığım nokta bile olsa fikirlerinize bunu burada bu şekilde ifade etmem, çünkü eleştirmek kolay daha iyisini yapmak ise zordur. İlk geldiğimde avatarıma fotoğrafımı koymuştum mesela, kurallara aykırı olduğu bana birisi deyince kaldırmıştım 2017’de.. Normalde ben forumlarda koyuyorum, ama buraya saygım gereği koymuyorum, kurallara bana sıcak gelmese de uymaya çalışan biriyimdir her daim..
Forumu da geçtim, önemli olan zaten İslami hassasiyet.. Ben ilk defa haksız banlanmadım bir forumda da, bunun burada olması beni üzdü.. Çünkü bu forum benim müslüman kardeşlerimin, bir çizgisi bir davası olan insanların forumudur..
Uzatmak istemiyorum konuyu ama abi senden ricam kötü niyetli insanlar konusunda bir şey demem, ancak burada kötü niyeti olmayan kişiler karşı daha pozitif davranılmasıdır. En azından anlaşılmak be netleştirilmesi gerekir.
Kendimi savunmak için atmıyorum da, daha geçen bir arkadaşa kitap tavsiyesi istemişti, sahih-i Buhari’yi yazmıştım.. Kendimde çevirisinden okurum, kütüphanem de durur..
Üzerine böyle bir konudan banlanmak pek olmadı. Çünkü ben her alanda peygamberin izlenilmesi gerektiğine inanan biriyim.
Ben Mucahid Olacağım Biiznillah
Elim belki silah tutmayacak fakat dilimle tebliğ yapacağım. Bana birazcık deneyiminiz varsa aktarabilir misiniz veya tavsiyeniz varsa verebilir misiniz. Kitap tavsiyesi en çok işime yarayacak kısımdır. Selamun aleyküm ve rahmetullahi ve bereketuhu.
islam-tr.org
Bu tekfirle alakalı yazdığın konuda da abi, ben yanlış olan itikatları mezhepleri reddediyorum. Herkese müslüman diyenlerden ya da ne yaparsan ne haltı yersen ye diyenlerden asla değilim. Elbette mümin de var inanmayan da. Bazı ameller insanı dinden çıkarır, bazıları müslümanlara zerre yakışmaz. Ancak tavır olarak her zaman insanlar için ölene kadar duacıyımdır, bedduacı değilimdir..
Bazı dini saptıranlar hakkında bildiğim konularda bende konular açıyorum.
Neyse bunları da polemik olsun diye yazmadım, içimde kalmasın diye yazdım..
Dediğin konuda çok daha özenli davranıp dikkatli olurum.. Araya girmem. Yalnız benim tavrımda iki kişiden farklı değildi bunu bil yani.. Keşke niyet okuma yapılmadan yazsaydın bana ben sana ne için neyi yazdığımı açıklardım.. Banlamasan iyiydi ama olan oldu yapacak bir şey yok. ^^
Açıklaman için teşekkür ederim abi.. Sağ ol..