Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Halam Allah'ın Hükmünü Kabul Etmiyor, Ne Yapmalıyız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A Çevrimdışı

AhmedElTurki

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm kardeşler.Benim ninem bir süre önce vefat etti.Rahmetliden araziler ve arsalar kaldı.Maalesef bütün sülalenin gözünü mal hırsı bürüdü.Koca sülalede bu işin İslami yönünü düşünen bir ben varım.Beni bile çıldırtmayı başardılar.Çok az kaldı 2-3 kuzenin ve akrabanın ağzını burnunu kıracağım sırf rahmetli ninemin hakkı için şimdilik sabrediyorum.
Şimdi miras paylaşım işleri yapılacak.Benim bir amcam bir halam var.Yani babamla birlikte 3 kardeşler.Avrupa hukukuna göre 3 kardeşte eşit pay alıyor.Bilindiği üzere İslam hukukunda kadın erkeklerin yarısını alıyor.
Ben bu hükmü babam ve amcama tebliğ ettim.Onlarda Kuran ayetini görünce hemen kabul ettiler.Halama hüccet ulaştırdığımız ve Kuran ayetini gösterdiğimiz halde kabul etmiyor(çünkü İslam hakkında pek bilgisi yok.Allahu Alem ondan haksız olarak mal kaçırdığımızı sanıyor.Kocası ve oğullarıda aynı şekilde din cahili onlarda kabul etmiyor)

- Bu durumda halam ve ailesi onlara hüccet ulaştırdığımız halde Allahın hükmünü kabul etmediği için kafir oldu mu ?

- Bu durumda halam ve ailesine nasıl muamele etmeliyiz ?

- Halam İslamın hükmünü ısrarla kabul etmezse halamı İslam hukukuna göre hakkımızı almamız hususunda zorlayabilir miyiz ? Bu caiz midir ? Onları buna zorlama bakımından buna gücümüz var.

- Yok biz halamı zorlamazsak ve paylaşım batı hukukuna göre yapılırsa bizim bir vebalimiz var mıdır ?

- (Halamı zorlama hususunda buna gücümüz var.Eğer gücümüz yettiği halde bunu yapmazsak vebali var mıdır ?)

(Forum yöneticisi AbdulMuizz abide fikrini ve görüşünü ve varsa bu durumun fetvasını yazarsa çok memnun olurum.Böyle bir durum diğer kardeşler arasında muhakkak başına gelen vardır onlarda fikrini ve bu durumda ne yaptığını belirtsin diye üyeler arası soru cevaba konu açtım)
 
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
Ben bu hükmü babam ve amcama tebliğ ettim.Onlarda Kuran ayetini görünce hemen kabul ettiler.Halama hüccet ulaştırdığımız ve Kuran ayetini gösterdiğimiz halde kabul etmiyor(çünkü İslam hakkında pek bilgisi yok.Allahu Alem ondan haksız olarak mal kaçırdığımızı sanıyor.Kocası ve oğullarıda aynı şekilde din cahili onlarda kabul etmiyor)

Aleykumselam ve rahmetullah. Allah rahmet etsin. Halanızın saygı duyduğu hürmet ettiği, veya edeceği, bir hoca yok mu? Diyanet'in yazısını da gösterebilirsiniz, belki daha çok güvenir: Kadının mirastaki durumu nedir? : Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı : Dini Bilgilendirme Platformu
 
M Çevrimdışı

mutmain

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
aleykumselam
şeriate göre cezayı hak etmiş koca toplumlara şer i cezayı uygulayamadığımız gibi, sizinde bu isyan karşısında güç kullanmanız caiz değildir
güç kullanma yetkisi sadece islam devletine aittir
münferit uygulamalar adaleti tahsis etmez, fitne çıkarır
eğer din konusunda gafil ise doğruyu göstermek kolaydır
fakat küfrün vereceği menfaati Allah'ın hükmine değişiyorsa
Allah'ın hidayet etmesi için çabalayın, zira şer i hükümler mümin müsliman kullar için geçerlidir
sizlerde size düşecek olan mal fazlalığına gönlünüz düşmesin inşaallah
amaç sadece Allah'ın hükmi ve rızası olsun
selametle kalın inşaallah
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
cok basit degil mi, is mal paylasimina gelince kadin kendi hakkina razi olmadigi icin kafir mi diye soru sormak. yazik gercekten yazik. peki size sorsam o babaniz ve amcaniz mal bölüsümünden önceye kadar nerede idilerdi de basit bir meselede (basit dedigim hükmü acik oldugundan) halaniz ayak sürümüs.

aslinda bizim durumumuzda sosyal ve psikolojik acidan yukaridaki örnek gibidir. nasihatim cok sert olacagi icin susuyorum. olayin detayini bilmeden kadini kafir de ilan etmissiniz gercekten bu isler bu kadar basit mi? imkan olsa idi reelde halanizdan önce sizinle konusulmasi gerektigini anlatirdim sizlere.

kim bilir belkide halaniz mirasdaki diger kardeslerinden alacaklarini bu sekilde alma yoluna gitmek istediyse...

dahasi asil mevzu dinin bugunu yoktur, din bir bütündür, dogum öncesi (ana karninda) baslar, ölene kadar ve dahi öldükten sonra (ahiret) da devam eder. Sizin meselenin bittigi durumda bu soruyu sormaniz hic hos degil. Adeta forumun tanimadigi birini hedef tahtasina oturtup kendi yapmak istediklerinize cevap bekliyorsunuz.

Yapmaniz gerek bu soruyu özelden abdulmuizz abiye sormak idi. Konuyu özelden hocaya ilet gerek görürse soru cevap bölümünde cevabini yayinlar ve herkes okur ama burada nefsi tekfire varacak konu paylasimina izin malesef veremem.

Ondan dolayi konuyu kilitliyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt