rambo öncelikle birilerine tevhidi öğren gel deme, kişinin tevhidinde sorun varsa delillerle yaz.
Tekrar ediyorum çizgi aynı değil. Yusuf El kardavi hakkındada bir yeri bilmek için içinde olmak lazım, suuddan da alimler var oturduğu yerden ahkam kesen fetva veren, bize kalsa türkiyeden de bu şekilde ahkam kesen fetva verenler çıkar.Benim demek istediğimi iyi anla. Hamasın alimlerinin dedikleri tartışılır,araştırılı nitekim bir sonuçda çıkar , o insanlar ister tekfirci olsun ister olmasın bu hamasın çizgisinin HAK olduğunu göstermez.
vallahi babam olsa gidip bir yandan cihad etse bir yandanda sosyalist partilerle rey verip başa geçmeye kalksa onu hak görmem, Resulullah sav'in metodu üzerine metod kurulmaz. Savaş hile dedik anladık ancak bu savaşın hilesi de bir yere kadar onca şeye onlar yaptıysa doğru demek de bir yere kadar.
Bana getirdiğin alimler şii kökenli olmayacak bu bir. Ve dediğim gibi alimler cihadın içinde değilse cihadla alakalı fetvalarını takmam.
Bir gün bir alim afganistana gidiyor, orada ders veriyor islami..
Sonra günlerden bir gün aniden kafir uçakları o yeri bombalamaya tutuyorlar. Alim müslüman şeyh hemen bir kayaya sığınıyor ders verdiği müslümanlar ise küçük çapta silahlarla uçağa karşılık veriyor. Ateş bitince alim şeyh onlara şunu diyor , alim olan sizsiniz..
Yani fetva vermek için o havayı teneffüs etmek lazım.
Yusuf el kardavinin hak olan fetvalarını elbette alırız. Ancak onun islam dışı nefsi fetvalarını alacak kadar daha körleşmedik. İstersen onunla alakalı verilmiş fetvaları araştır, her söze olduğu gibi itimat ediyorsan eğer yusuf el kardavi hakkında düşüncelerin değişecekdir. İşte önemli olan eleştirirken insafı elden bırakmamak.