Not : Bu konu icinde eklenmis bir hocayi olumsuz anlamda elestiren kim olursa uyarilmaksizin siteden uzaklastirilacaktir. Lutfen kimse yorumlari elestirmesin. Cubbeli ahmed hoca bile eklense olumsuz elestirinin yapilmamasini rica ederim.
Hem bunu deyip hemde yazımı siliyor olmanız çok çelişkili doğrusu. Sizler kimsenin hocasının eleştirilmemesini öğütlerken benim yorumumu silmeniz neden?
Allah adına cevap verin, bu yaptığınız;
Doğru sözlülük mü?
İfade özgürlüğü mü?
Eğer sizlere kalsa Nuh (as)' a bile 'Tekfircii!!!' deyip 'Nasıl olur da onlar halis bir niyetle ve bilmeden şirk işlerken onları tekfir edersin! Önce bir tebliğ etseydin ya! ' derdiniz. (Dermiydiniz gerçekten?)
Sizler Muhammed (sav)'in döneminde yaşasaydınız o halis niyetle(!) ve bilmeden(!) şirk koşan kavmini tekfir ederken ona 'Tekfirciiii!!!' mi diyecektiniz? Bence bir kez daha düşünmekte fayda var...
çünkü sizin o tepkinize karşılık ne derdi biliyor musunuz?
'Eğer ben sizler gibi şirk işleyen bir topluluğa müşrik demezsem İbrahim (as)a uymamış olurum.Neden? Çünkü o kavmine karşı ''Biz, sizlerden ve Allah'ın dışında taptıklarınızdan gerçekten uzağız. Sizi (artık) tanımayıp-inkar ettik. Sizinle aramızda, Allah'a bir olarak iman edinceye kadar ebedi bir düşmanlık ve bir kin baş göstermiştir...'' -Hele Allah-u teala özel olarak İbrahim(as)'in bu sözüne biz müslümanlar için güzel bir örnek olduğunu vurgularken...
Ve de Allah (svt)'ı yalanlamış olurum neden? Çünkü Allah(svt) ''Onlara: "İnsanların inandıkları gibi sizde inanın." denildiği zaman: " O akılsızların inandıkları gibi mi inanalım?" dediler. Gerçekten onlar, kendileri akılsız değil mi? Gerçekten bilmiyorlar.'' (bakara 13)' derdi.
Yoksa " Haklısınız aslında onların niyetleri halis ve bilmiyorlar bu aşırılık ve uç yani adaletsizlik" (haşa) mı derdi?
Ve benim anlamadığım bir şey daha var sizler harici diyerek insanlara tebliğ mi etmiş oluyorsunuz? Yoksa sizin tebliğiniz sadece insanlara sakal bırakmak ve eşler arası hukuku tebliğ etmek mi? Unutmuşum bir de şunu tebliğ etmek gerek "Bu devlet kafir ama istediğiniz gibi onları onaylıyabilir onlara destek çıkabilirsiniz" değil mi?
Söyleyin Nuh(as)'ın kavmi ile bizim kavmimizin ne farkı var?Hatta onlar sadece müslümanları yüceltmişlerdi, ama Allah(svt)'ın gazabından kurtulamadılar. yoksa kurtuldularda ben mi yanlış biliyorum?
Hem sizler "Onlar dünyada bütün müslümanları kafir görüp tek başına kalıyorlar hiç bu mantıklı mı?" derken unutmuş muydunuz Muhammed(sav)'in bize bildirmiş olduğu ümmeti olmayan yalnız peygamberleri?
Lütfen sizden istediğim tek şey bir daha size göre "HARİCİ!!!!" olan bir hocayı eğer birisi siz sorduğunuz vakit(!) o benim hocamdır derse mesajını silmeyin, özelden "Sitemizde bu kişilerin anılmasını istemiyoruz" deyin. Bilin ki bu kişiler sizin bu sözünüz üzere sitede daha fazla durmazlar.
Allahu ekber!!! Benim yazım yine silinmiş. Yeni gördüm.
Bu kadar da ?
Neyse...
Artık üyeliğimi silerseniz bana en büyük yardımı yapmış olursunuz.
İster mesajımı silin ister silmeyin, ama siliceksenizde insanlara neden yaptığınızı açıklayın (Hani hak ya sizinkisi insanlardan gizlemeyin)
Bundan sonra kim benden veya mesajımdan hayırla bahsederse Allah-u teala ona yüklendiği bu Hakkın doğal olarak getirdiği ağır davasında yardımcı olsun ve kim benden veya mesajımdan şerle bahsederse Allah-u teala en iyi hükmedendir ben Allah(svt)'a havale ediyorum.
"Rabbim beni yalanlamalarına karşılık bana yardım et" (mü'minun 26)
Selametle...