Soru Haram Parayla Çocuğumu Kurtardım, Tevbem Kabul Edilir mi?

C Çevrimdışı

cemaaticemaat

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleyküm. Lütfen durumumu vicdanınızla değerlendirin ve bana dini açıdan yol gösterin.

Çocuğumun hayatını kurtaracak, çok acil bir ameliyat için büyük bir paraya ihtiyacım vardı. Tüm helal yolları denedim ama başaramadım. Geçen hafta üzgün şekilde sahil kenarında yürürken sahipsiz bir çanta buldum.İçinde yüklü miktarda nakit para vardı.İlk başta almak istemedim ama çocuğumun hayatı söz konusu olduğu için Rabbim tarafından bana bir hediye gibi düşünüp çantayı aldım.Çocuğumu ameliyat ettirdim ve çok şükür ameliyat başarılı geçti.

Şimdi en büyük ikilemim şu:

Birçok kişi bu durumu haram ve kul hakkı olarak görüyor. Ancak ben, kendi evladımın hayatını kurtardığım için pişmanlık duyamıyorum. Bana göre bu, bir 'zaruret' (zorunluluk) durumuydu.Gönlüm bir daha olsa bir daha yapardım diyor ama aklım günah işledin tevbe et diyor. Sizce yaptığım yanlış mı? Benim yerimde olsanız aynısını yapmaz mıydınız?

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

لِلّٰهِ🏴
İslam-TR Üyesi
Aleyküm selam
Eğer soruya adminin yani hocaların cevap verilmesi isteniyorsa "Kur'an dan ve Sünnetten Delillerle Soru Cevab" bölümüne açılmalı. Bu bölümde üyelere soru sormuş oluyorsunuz konuyu kopyalayıp dediğim bölüme açabilirsiniz.

C Çevrimdışı

cemaaticemaat

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Aleyküm selam
Eğer soruya adminin yani hocaların cevap verilmesi isteniyorsa "Kur'an dan ve Sünnetten Delillerle Soru Cevab" bölümüne açılmalı. Bu bölümde üyelere soru sormuş oluyorsunuz konuyu kopyalayıp dediğim bölüme açabilirsiniz.
haklısınız hocam orayada açayım dediğiniz gibi ama üyelerin görüşünü de merak ediyorum. Sizde görüşünüzü benimle paylaşır mısınız lütfen. Hayırlı günler

Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Yani ben sizin yerinizde olsam muhakkak tövbe eder ve para miktarını elimden geldiğince biriktirip para sahibinin hayrı niyeti ile hayır işlerinde kullanırdım. (Eğer sahibi kimdir bulamıyorsam). Buluyorsam zaten helalleşirim.

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

لِلّٰهِ🏴
İslam-TR Üyesi
haklısınız hocam orayada açayım dediğiniz gibi ama üyelerin görüşünü de merak ediyorum. Sizde görüşünüzü benimle paylaşır mısınız lütfen. Hayırlı günler
Bence sahibini bulmaya çalış çok uzun süre geçmemiş bulduysan helalleş bir türlü ödemeye çalış miktarı. Mutlaka tövbe et.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt