Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Her Güne Bir Ayet

A Çevrimdışı

antitağut1979

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah’a itaatten kopmak)tır. Bugün kâfirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse, şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. maide 3
 
fatman Çevrimdışı

fatman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
O, sizi seçti ve dinde üzerinize hiçbir güçlük yüklemedi. Babanız İbrahim’in dinine uyun. Allah, sizi hem daha önce, hem de bu Kur’an’da müslüman diye isimlendirdi ki, Peygamber size şahit (ve örnek) olsun, siz de insanlara şahit (ve örnek) olasınız. Artık namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve Allah’a sarılın. O, sizin sahibinizdir. O, ne güzel sahip, ne güzel yardımcıdır!”

(Hac.78)
 
A Çevrimdışı

antitağut1979

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Şüphesiz, müslüman erkekler ve müslüman kadınlar, mü'min erkekler ve mü'min kadınlar, gönülden (Allah'a) itaat eden erkekler ve gönülden (Allah'a) itaat eden kadınlar, sadık olan erkekler ve sadık olan kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, saygıyla (Allah'tan) korkan erkekler ve saygıyla (Allah'tan) korkan kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah'ı çokça zikreden erkekler ve (Allah'ı çokça) zikreden kadınlar; (işte) bunlar için Allah bir bağışlanma ve büyük bir ecir hazırlamıştır. ahzab 33
 
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
"Münafıklık eden o kimseleri görmedin mi? Onlar, kitab ehlinden inkar eden kardeşlerine derler ki: "Şayet siz (yurtlarınızdan) çıkarılırsanız mutlaka biz de sizinle birlikte çıkarız ve size karşı hiç kimseye asla itaat etmeyiz. Şayet sizinle savaşılırsa mutlaka biz size yardım ederiz. Şüphesiz ki Allah, onların yalancılar olduklarına şahitlik ediyor." (Haşr: 11)
 
A Çevrimdışı

antitağut1979

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Cenab-ı Hak (c.c), Meryem Suresi 58-59. ayetlerinde mealen şöyle buyuruyor:

İşte bunlar, Âdem'in ve Nûh ile beraber (gemiye) bindirdiklerimizin soyundan, İbrahim'in, Yakub'un ve doğru yola iletip seçtiklerimizin soyundan kendilerine nimet verdiğimiz nebîlerdir. Kendilerine Rahmân'ın âyetleri okunduğu zaman ağlayarak secdeye kapanırlardı.

Onlardan sonra, namazı zayi eden, şehvet ve dünyevî tutkularının peşine düşen bir nesil geldi. Onlar bu tutumlarından ötürü büyük bir azaba çarptırılacaklardır.(*)
 
M Çevrimdışı

musab umeyr2

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
OLMA!

Şüphe edenlerden olma (2/Bakara-147)

Müşriklerden olma (6/Enam-14)

Cahillerden-Bilmeyenlerden-Vahye Duyarsız Olanlardan Olma (6/Enam-35)

Ayetleri Yalanlayanlardan Olma (10/Yunus-95)

İnkarcılara-Kafirlere-Vahyden Yüz Çevirenlere Arka Çıkanlardan Olma (28/Kasas-86)

Açık Deliller Geldiği Halde Ayrılığa Düşenlerden Olma (3/Ali İmran-105)

Düşmana Karşı Gevşeklik Gösterenlerden Olma (4/Nisa-104)

İşitmedikleri Halde İşittik Diyenler Gibi Olma (8/Enfal-21)

İnsanlara Gösteriş Yapan,Böbürlenler ve Allah Yolundan Men Edenlerler Gibi Olma (8/Enfal-47)

Yeminlerini Bozan Kimseler Gibi Olma (16/Nahl-92)

Yolsuzluk Yapanlardan-Hak Yiyenlerden Olma (26/Şuara-181)

Peygamberi İncitenler Gibi Olma (33/Ahzap-69)

Allah’ı Unutup da Allah’ın da Onları Unuttuğu Kimselerden Olma (59/Haşr-19)

Kur’an’ı İnkar Edenler ve Ayetleri Çıkar Uğruna Tahrif Edenler Gibi Olma (2/Bakara-41)

Zalimlerden Olma (6/Enam-14)

Hainlerin Savunucusu Olma (4/Nisa-105)

Ümitsizliğe Düşenlerden Olma (15/Hicr-55-56)

Gafillerden Olma (7/Araf-205)
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
9506_633659640010807_1010091772_n.jpg


Allah yolunda infak edin ve kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah, iyilik edenleri sever.
[Bakar 195]

9506_633659640010807_1010091772_n.jpg
 
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
56- Ey Muhammed, biz seni sırf müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik.
57- Bu duyurma görevim karşılığında sizden herhangi bir ücret istemiyorum. Tek isteğim, dileyenlerinizi Rabb'lerine götüren yola girmeleridir.


... Hz. peygamberin bu müjdeleme ve uyarının karşılığında almak istediği tek ücret vardır. O da doğru yola giren kişinin Allah'ı bulması ve gösterdiği gerçekler sayesinde Rabb'ine yaklaşmasıdır. "Tek istediğim, dileyenlerinizin Rabb`lerine götüren yola girmeleridir." Onun istediği tek ücret budur. Allah'ın kullarından birinin Rabb'ine giden yolu bulması, O'nun hoşnutluğunu istemesi, O'nun yolunu araştırması, gerçek efendisine, dostuna yönelmesi Hz. peygamberin tertemiz kalbini memnun eder, onun seçkin vicdanını rahatlatır...Fizilal...

Furkan suresi
 
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
[011.015] Kim, dünya hayatını ve onun süsünü isterse; onlara amellerinin karşılığını burada tamamen öderiz. Onlar bu hususta hiç bir zarara da uğratılmazlar.
[011.016] Onlar, öyle kimselerdir ki; ahirette kendilerine ateşten başka bir şey yoktur. İşledikleri ameller boşa gitmiştir. Yapageldikleri zaten batıldır
 
S Çevrimdışı

sabranyanefsi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ASR - 1 -3 : Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır.

(Diyanet Vakfi)
 
fatman Çevrimdışı

fatman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hesaplar görülüp iş tamamlanınca şeytan onlara şöyle diyecek:
Allah size doğru vaadde bulundu. Ben de size bir şeyler vaad ettim, ama sözümden caydım. Doğrusu, benim size istediğimi yaptıracak bir gücüm yoktu. Sadece ben sizi dâvet ettim, siz de çağrımı kabul ettiniz. O halde beni ayıplamayın, kendi kendinizi kınayın. Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz!

İbrahim suresi, 22
 
Nevfelah Çevrimdışı

Nevfelah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
30 RÛM /60: Öyleyse sabret; hiç şüphesiz Allah'ın va'di haktır; kesin bilgiyle inanmayanlar da sakın seni telâşlandırıp hafifliğe (veya gevşekliğe) sürüklemesinler.
 
Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
Kâfir olanlar birbirlerinin dostudur, ( yardımcısı - müttefiktirler); Eğer siz de aranızda dost olmazsanız (Birbirinize yardım etmezseniz) yeryüzünde bir fitne belirir, büyük bir kargaşa (bozgun) meydana gelir.
Enfal Suresi 73. Ayet
 
fatman Çevrimdışı

fatman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
And Olsun ki Biz Her Ümmete:
(Allah'a Kulluk Edin ve Tağuttan Kaçının)
Diyen Bir Elçi Gönderdik (16/ Nahl, 36)
 
Nevfelah Çevrimdışı

Nevfelah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
17 İSRÂ /54: Sizi en iyi Rabbiniz bilir; dilerse size merhamet eder, dilerse sizi azaplandırır. Biz seni onların üzerine bir vekil olarak göndermedik.
 
Enfal.571 Çevrimdışı

Enfal.571

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
“Ey iman edenler! Sizi, elim bir azabtan kurtaracak bir ticareti size göstereyim mi? Allah’a ve O’nun Rasulü’ne iman edersiniz, mallarınızla ve canlarınızla Allah’ın yolunda cihad edersiniz. Eğer bilirseniz, bunlar sizin için daha hayırlıdır.”


Saff Suresi 10, 11


 
H Çevrimdışı

haradirm

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nisâ, 88. Ayet:
Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Allah onları yaptıkları işlerden dolayı başaşağı ederek eski konumlarına (küfre) döndürmüştür. Allah'ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah kimi saptırırsa, sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın.
 
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
8 — Şüphe yok ki O, onu yeniden döndürmeye kadirdir.

9 — O gün, sırlar yoklanıp meydana çıkarılacaktır.

Tarik
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt