1. Ha, Mim.
2. Kitabın indirilmesi, hükmünde galib, en iyi bilen Allah'tandır.
3. O günahları bağışlayan, tevbeleri kabul eden, azabı çetin ve nimeti pek bol olandır. Ondan başka ilah yoktur. Dönüş yalnız O'nadır.
4. Allah'ın ayetlerinde ancak kafirler (inatla) tartışır. O halde onların şehirlerde dönüp, dolaşması seni aldatmasın. Mü'min (1-2-3-4)
Ömer b. el-Hattab (r.a)'dan rivayet edildiğine göre bir gün Şam ehlinden oldukça güçlü bir adamı araştırıp sordu. Ona: Bu adam şu içkiyi artık bırakmaz oldu, dediler. Bunun üzerine ömer katibine şöyle dedi: Yaz, ömer'den filana, selam sana. Ben kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah'a hamdettiğimi sana bildiriyorum. "Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile. Ha, Mım. Kitabın indirilmesi hükmünde galib, en iyi bilen Allah'tandır. O günahları bağışlayan, tevbeleri kabul eden, azabı çetin ve nimeti pek bol olandır. O'ndan başka ilah yoktur, dönüş yalnız O'nadır." Sonra mektubu mühürleyip, elçisine dedi ki: Bu adamı ancak ayık bulacağın vakitte bu mektubu ona ver. Sonra yanında bulunanlara o şahıs için tevbe etmesi için dua etmelerini söyledi. Mektub bu şahısa ulaşınca, bu mektubu okuyup: Allah bana günahlarımı bağışlayacağını vaadediyor. Cezasından da sakındırıyor, demeye başladı. Bu sözleri tekrar edip durdu. Sonra ağladı, sonra da günahından en güzel bir şekilde el çekti ve güzel bir şekilde tevbe etti. Adamın bu durumu Ömer'e ulaşınca şöyle dedi: Sizden herhangi birinizin ayağının bir defa kaydığını görecek olursanız, işte böyle yapınız. Onu doğruItmaya çalışınız ve Yüce Allah'a onun tevbesini kabul etmesi için dua ediniz. Onun aleyhine şeytanın yardımcıları olmayınız.
Kaynak: Kurtubi - El Camiul Ahkamul Kuran - Mü'min (1-2-3-4) Tefsiri