Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Herkes Okusun Inş.

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Selamun aleykum kardeş, gitmeni gerektirecek bir durum yok. Eski konuyu ima ediyorsan o konuda bizimle sizin aranızda fark yok. Kim olursa olsun, kişinin hatalı sohbetlerini savunmuyoruz, ancak HAK taraflarını da atmıyoruz, oy verme,şirk konuları buna benzer konularda zaten sitedeki yazılardan bizim duruşumuzu görmüssündür. O konudaki sizin durum haklıydı zaten biz de dediğiniz durumda sizle aynı düşünüyoruz.(Orada bir karışıklık olmuştu- Yaptırımı gerekenlere yaptırım yapıldı.)

İlim üç kulaçtır kardeş.

İnsan ilk kulaçta çok şey bildiğini zanneder. İkincisinde susmaya başlar, üçüncüsüne hiçbir şey bilmediğini anlar. Google kadar tehlikeli bir din kaynağı yok, islam diye kişilere hristiyanlık da anlatılır ki anlatılıyorda, bugün birçok google reklamında misyonerler çok para dökerek bizzat islami sitelere Allah ile alakalı reklam verip üçlü inancı anlatmakta. Bu basit bir örnek bir de sahih olmayan islamı, islamdanmış gibi anlatan sapkınlıklar var.

Müslümanların ayaklarının yerine basması gerek. Hertürlü hocadan istifade ederken ( türkiyeden - abdullah yolcu,ebu said,talha hoca,taceddin hoca,Alaeddin Palevi,Timürtaş hoca vs ne kadar katarsanız katın) çok dikkat etmek gerek. Herkes kendi sevdiği peşine düştüğü hocanın doğrumu yanlış mı olduğunu görmez birçoğu rüzgarın rotayı değiştirdiği (vesile olmak) gibi ardına düştüğü hocanın menheciyle hareket etmekte. Kişi yaptığı durumlarla mürciyeye mi kaydığından , hariciyeye mi kaydığından bi haber olmakta. Bizler hocaların ya da googlenin değilde bunlardan gelen ilmin kuran ve sünnete uyan isabetli delillerini alırsak büyük nimet olur.

Ancak o hoca oy verdi haydi oy vermek farzdır biz de oy verelim hücceti aldık (hüccet=hoca oluyor) derse o zaman tehlike sinyalden öte vahim durum olur.
Aynı şekilde şu hoca şunun hakkında şunu dedi şunu tekfir etti haydi bizde tekfir edelim dersek de vahim durum.

Müslüman akıllı olacak, 2-3 aya bir din değiştirir gibi akide değiştirmeyecek, bildiğini sağlam zemine oturtmalı açıp kendi okumalı araştırmalı, bir bilene (yol amaçlı) danışmalı.

Piyasada okunması gerek kaynak eser biçiminde toplasanız 200 kitap ancak çıkar bunları kişi günde 50 sayfa düzenli okusa sene de en az 1 kez biter. (Hatta hadis külliyatları bile biter)

Tabii amaç bilmek değil amaç doğru amel edebilmek sahih imanlı olabilmek için okumak araştırmak. Bir nevi bu da kulluğa vesile.

Güzel bir nasihat Allah razı olsun kardeş.
 
Ö Çevrimdışı

Ömer b Hattab

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
çok beğendiğim bir söz var sizinle paylaşmak istedim.
ALLAH İÇİN NEYSE DEĞERİM, İŞTE BEN O KADAR EDERİM.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt