Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Hilafet Sancağı Adlı Üye Hakkında

A Çevrimdışı

ahmet ömer

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
1aqaqaq.PNG

1qaq.PNG

1qaqaqa.PNG

https://twitter.com/MuslumanLaz

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Dikkat tekfir geliyor

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
"Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner."

Buhârî, Edeb 73; Müslim, Îmân 111. Ayrıca bk. Tirmizî, Îmân 16

"Kim bir adamı ey kâfir diye çağırır veya ona ey Allah'ın düşmanı derse, o adam da böyle değilse, bu söz, söyleyenin kendisine döner."

Buhârî, Edeb 44; Müslim, Îmân 112

Kişi arkadaşının dini üzeredir hadisi geldi aklıma, bu arkadaşı az çok tanırım, devleye sempatisi vardı ama bıat etmeyenleri tekfir edecek kadar da hasta değildi,
Rabbim hidayet, basiret versin..

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Hangı konuda üzuntunuz ..??

bu bizleri tekfir eden kardeş zamanında dualaştığımız birbirimize kardeş dediğimiz bir adamdı şimdi ise nusrete mürted demiş bizlere de bu tarz ithamlarda bulunmuş. evet kendisi aşırı tepkiler veren bir kardeşti ama o bizim kardeşimizdi evet belki dewleci oldu ama ben hala kendisini kardeş olarak görüyorum.

üzüldüğü şey bir insan nasıl böyle olabilir, neden böyle yapar ki? garip..

Screenshot_4.png
Screenshot_5.png

E Çevrimdışı

Ebu Mervah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ahmet Ömer kardeşim; öncelikle böyle bir zatın foyasını ortaya döktüğün için senden Allah razı olsun.Bayağadır bu forumda yazmıyordu bu şahış; ben de nerede diye merak ediyordum. Demekki tekfire kaymış ve sonra da üyeliği iptal edilmiş.Zaten forumda son yazdığı yazılarda da İşid'in Irak ve Suriye'de kazandığı toprakların ve ganimetlerin(!) haberlerini veriyordu.Zaten o verdiği haberlerden de az çok çıkarıyordum da; tam bir şey diyemiyordum zannla hükmetmemek için.

İkinci olarak; Sümeyye Bacım ne kadar doğru demiş; "Madem dewlet kuruldu sızler nıye burdasınız" Evet çok doğru bir söz; Halife olarak kabul ettiğiniz Ebubekir el Bağdadi size genel bir çağrı yaptı; davetine icabet edinsene??? Madem Bağdadiyi Halife kabul edip biat verdiniz;İslam'da Halifenin davetine anında icabet gerekir.Adam dünyanın her tarafındaki elemanlarını kendi topraklarına çağırdı.Madem icabet etmiyorsunuz; ozaman biatınızda sıkıntı var!!! Sizinkine ancak klavye mücahidliği denir; anca internet alemlerinde kuru kuruya ahkam kesersiniz.

Çok ilginç ve garip bir durum; Adam bu forumda 3.000'dan fazla yazı yazmış ve 5.000'dan fazla dua almış ve günün birinde tekfire kaymış. Rabbim ıslah etsin. Ve baksanıza; adam bizi mürted(islam'dan çıkmış) ve mürcie görüyor.İşte bu noktada Shekau'nun Misvağı ahinin dediği nebevi dua ne kadar da yerine oturuyor:"Ey Kalbleri evirip çeviren Allah'ım (Ey Kalbler elinde olan Allah'ım) Kalblerimizi senin dinin üzere sabit kıl." Ya Rabbi! Sen eskiden bizim kardeşimiz olan ve şimdi bizi kafir gören insanlara basiret, iz'an ve firaset ver. Ve tez zamanda hakikati görmelerini onlara nasib eyle.Onları ıslah eyle.Hucurat Suresine göre; Bize onları düzeltme imkanı ver.Amin.

L Çevrimdışı

lafons7275

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ahmet Ömer kardeşim; öncelikle böyle bir zatın foyasını ortaya döktüğün için senden Allah razı olsun.Bayağadır bu forumda yazmıyordu bu şahış; ben de nerede diye merak ediyordum. Demekki tekfire kaymış ve sonra da üyeliği iptal edilmiş.Zaten forumda son yazdığı yazılarda da İşid'in Irak ve Suriye'de kazandığı toprakların ve ganimetlerin(!) haberlerini veriyordu.Zaten o verdiği haberlerden de az çok çıkarıyordum da; tam bir şey diyemiyordum zannla hükmetmemek için.

İkinci olarak; Sümeyye Bacım ne kadar doğru demiş; "Madem dewlet kuruldu sızler nıye burdasınız" Evet çok doğru bir söz; Halife olarak kabul ettiğiniz Ebubekir el Bağdadi size genel bir çağrı yaptı; davetine icabet edinsene??? Madem Bağdadiyi Halife kabul edip biat verdiniz;İslam'da Halifenin davetine anında icabet gerekir.Adam dünyanın her tarafındaki elemanlarını kendi topraklarına çağırdı.Madem icabet etmiyorsunuz; ozaman biatınızda sıkıntı var!!! Sizinkine ancak klavye mücahidliği denir; anca internet alemlerinde kuru kuruya ahkam kesersiniz.

Çok ilginç ve garip bir durum; Adam bu forumda 3.000'dan fazla yazı yazmış ve 5.000'dan fazla dua almış ve günün birinde tekfire kaymış. Rabbim ıslah etsin. Ve baksanıza; adam bizi mürted(islam'dan çıkmış) ve mürcie görüyor.İşte bu noktada Shekau'nun Misvağı ahinin dediği nebevi dua ne kadar da yerine oturuyor:"Ey Kalbleri evirip çeviren Allah'ım (Ey Kalbler elinde olan Allah'ım) Kalblerimizi senin dinin üzere sabit kıl." Ya Rabbi! Sen eskiden bizim kardeşimiz olan ve şimdi bizi kafir gören insanlara basiret, izan ve firaset ver. Ve tez zamanda hakikati görmelerini onlara nasib öyle.Onları ıslah eyle.Hucurat Suresine göre; Bize onları düzeltme imkanı ver.Amin.

jihat sebilillah ile ihvanforum dan arkadaştık, o zamanlar sadece sofilere müşrik diyordu, biz ise ona sünnetten deliller getirmeye çalışıyorduk, sonra o forumu terketti ve bu forumda ona rasladım, şimdi ise bu forumu da mürted ilan etmiş demek.

İnnalillahi ve inna ileyhi raciun...

A Çevrimdışı

akıncıbir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Olmadı xxxxx hanım.Toptan tüm tasavvufa gönül vermiş insanlara müşrik demeniz doğru değil.Kalpleri en iyi bilen Allah'dır.Tekfirin sonu yok görüyorsunuz.Dün kardeşim dediğiniz bugün sizi mürcie mürted diyebiliyor.Bu kadar kolay ve toptancı olmamalı Müslüman.Tasavvufta olan yanlışlıkları söylemek ve orada bulunan kardeşlerimizi uyarmak aynı şekilde tekfirde aşırıya giden kardeşlerimizi de uyarmak en güzeli.Tekme vurup mühürlemek mürted, müşrik, kafir demek kolaycılık kanaatimce.

yönetici notu: gönderi editlenmiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
evvela isminin bayan olduğu belli olan kimseler tartışmaya girmeyin gerçekten ortada kötü bir manzara oluyor. tekfirle alakalı merak ettikleriniz varsa Abdulmuizz hocaya sorun. konulara alakası olmayan yorumlar yapmayın. teşekkürler.

alakasız yorumlar silinmiştir.

Üst Ana Sayfa Alt