Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hz. Ali'nin Izni Olmadan Kimse Cennete Giremez Mi ?
neredeyse değil abi direk ilah kabul ediyorlar Hz. Ali(r.a) yi.sonra da bunlarla bir olup ümmet olacakmışız.küfür ile iman hiç bir mi olur?Hz. Ali olsa bunları sağ bırakmazdı mürtedler deyip.
Ahmed bin Hanbel, Ali (radıyAllahu anh)’dan şunu rivayet etmiştir:
''Beni Resulullah (sallAllahu aleyhi ve sellem) çağırdı ve buyurdu ki: ”Sende İsâ’ya benzer bir yön vardır. Yahudiler onu öylesine horlamışlardır ki, anasına iftira bile etmişlerdir. Hrıstiyanlar da öylesine sevmişlerdir ki, onu kendisine layık olmayan bir yere indirmişlerdir.” ''
Ali şöyle devam etti: ''Dikkat edin, iki grup, benim hakkımda kendilerini gerçekten mahvedeceklerdir. Birisi sevenlerdir ki, beni bende olmayan şeylerle öveceklerdir. Diğeri de horlayanlardır ki, bana olan kinleri onları bana iftiraya zorlayacaktır. Bakın, ben peygamber değilim. Bana vahiy gelmez. Ama ben gücümün yettiği kadar Allah’ın kitabına ve Resulullah'ın sünnetine uygun iş yaparım. Size Allah’a boyun eğmeyi emrettiğim sürece hoşunuza gitse de gitmese de bana boyun eğmek görevinizdir.'' (Ahmed bin Hanbel, Müsned, I/160)
hakikaten bunlar bunu anlatırken,söylediklerine inanıyorlarmıki..çok komik bir durum yaw.......bence orada "ebeye ve orada bulunanlara hitaben,ben Ya Ali demedim... Ya Ayııııı demesin..sonradanda sağır duymaz uydurur misali Doğarken Ya Ali demiştir diye..