Ibn Teymiyye Sohbeti ( ? ) - Ebubekir Sifil Hoca

A Çevrimdışı

ahmetelhanefi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Doğru söylüyorsun, neden bu kadar insan bunları takip ediyor?

Herkes hakka tabi olacak diye bir kural mı var? Sen istediğin kadar reddiye yaz ama gözler kör kalpler kapalı olduktan sonra ne yapabilirsin? Oysaki Allah onların çoğu zanna tabidirler, onların çoğu bilmezler, çoğu kördürler, çoğu duymazlar gibi söylemişken bu kişiler arkasında koşanların çokluğu hiçbirşey ifade etmez. Çünkü bu onların demokratik hakkıdır.

eğer bu mantıkla gidersek bidatleri niye konusuyoruz forumda o zaman hani bunlar konusulcaktı bu aynı şey onlar anlamasa bile reddiye yapmalıyız

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
eğer bu mantıkla gidersek bidatleri niye konusuyoruz forumda o zaman hani bunlar konusulcaktı bu aynı şey onlar anlamasa bile reddiye yapmalıyız

Arz talep meselesi, ama en iyisi adminler ve kıdemli kullanıcılar bilir tabi. Benim o kadar ilmim olsa ben de oturup yazarım bir reddiye...

Ama benim karşı çıktığım şey şu: Sen o tür şeyleri bir kenara bırakın diyorsun gelin bu insanlara reddiye yazalım. Orası yanlış.

Dadas2583 Çevrimdışı

Dadas2583

Üye
İslam-TR Üyesi
Müslümanlara durmadan bid'atlardan kurtulup selefin(Rasulullah'ın ashabı ve sonraki ve diğer sonraki nesil) yolundan gitmeyi tavsiye eden İbn Teymiyye'mi selefi değil...?
İbn Teymiyye selefi cihad önderlerindendir hayatı boyunca Selef-i Salihin üzere yaşadı ve de ümmete bu davada savunuculuk yaptı...

بن تيمية ليس سلفيا İbni teymiye la selefi: pdf indir: FileSwap.com :

Eseri okuma zahmetinde bulunursanız o zaman sizinle tekrar konuşalım bu mevzuyu.