Yazı gayet anlaşılırdı,neyse tekrar izah edeyim.
Boşanan kadının iddet süresi bittikten sonra islama göre nafaka alamaz.Ama şuan ki yasalarda kadının boşandığında süresiz nafaka alma durumu var.Bunlar kesinlikle caiz değildir.İslamda hiç bir aslı olmayan uygulamalardır.
Yani eğer ablanın almaya çalıştığı nafaka bu nafaka ise almaması gerekir.Adamdan haksız yere para almış olur,ahirette vebali ağır olur.
Yukarıda ki yazıda belirttiğim gibi babanın bülüğ çağına gelene kadar erkeğ çocuğa;evlenene kadar da kızına bakması gereklidir.Kızda ise hatırladığım kadarıyla buluğ çağı şartı aranmıyor diye hatırlıyordum.Tabi fakirlik,hastalık vb.durumlara göre de ayrıyeten durumlar değişebiliyor.
Yani sözün kısası kadın devletten süresiz nafaka alamaz.İslamda bunun bir aslı yoktur,caiz değildir.Ama çocukları varsa gidip adamla konuşabilir çocuklarının bakım,beslenme vb.masraflarını gidermesinin gerektiğini söylemelidir.Ama soruda da belirttiğiniz gibi adam kafir biraz zor gibi görünüyor.Allah yardımcısı olsun.
Yani mevzu tağuta muhakeme olma mevzusundan önce alınan paranın caiz olup olmama mevzusu.Umarım açıklayıcı olmuştur.Elimden geldiği kadar açık ve anlaşılır yazmaya çalıştım.Umarım faydam dokunmuştur.