Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

iftiraların aslı nedir?

M Çevrimdışı

MuhammedRabbani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
selamün aleyküm sürekli islam düşmanlığı yapan milliyet gazetesinden bir yenisi daha.

acaba bunların aslı astarı nedir.

Böyle vahşet ancak Ortaçağ’da olurdu! - Milliyet





Böyle vahşet ancak Ortaçağ’da olurdu!Time dergisi, dün Suriye’den inanılmaz fotoğraflar yayınladı...
Fotoğraflarının yayınlanmasıyla ilgili, "Yanlış işe yanlış demekten çekinmedik" diyen Bakan Davutoğlu, "Bizim çifte standart içinde olmamız söz konusu olamaz. Kesinlikle aşırı grupların bu tür tutumlarını kabul edilemez olarak görüyoruz. Bunların tekrar edilmemesi için Suriye'deki bütün gruplara çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.


  • inShare[COLOR=#04558B !important]1
55

boyle-vahset-ancak-ortacag-da-olurdu--3605386.Jpeg
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın
boyle-vahset-ancak-ortacag-da-olurdu--3605411.Jpeg
boyle-vahset-ancak-ortacag-da-olurdu--3605409.Jpeg
boyle-vahset-ancak-ortacag-da-olurdu--3605407.Jpeg
boyle-vahset-ancak-ortacag-da-olurdu--3605405.Jpeg




Suriye’nin Halep kentinde El Kaide’li militanların yüzlerce kişi önünde yaptığı infaz, savaşın kontrolden ne kadar çıktığının göstergesi oldu. Fotoğrafları Time yayınladı.

Time dergisi, dün Suriye’den inanılmaz fotoğraflar yayınladı. Derginin Suriye’de görev yapan ancak ismini vermeye çekinen bir fotoğrafçıdan aldığı karelerde Esad rejimine sadık bir askerin El Kaide’li muhalifler tarafından infazı saniye saniye görülüyor. Halep yakınlarındaki olay, Suriye’de El Kaide’nin Irak’taki kolu Irak İslam Emirliği’nin ne kadar hakim olduğunu göstermesi açısından da önemli kabul ediliyor. Bu örgütün Suriye’de üzerinde büyük tartışmalar olan El Nusra’yı bile gölgede bıraktığı ve Esad yanlılarını yargısız infaz ettiği belirtiliyor. Bu olayda da El Kaideli militanın infaz ettiği gence suçlarını okuduktan sonra ‘Cezan idam’ dediği ve boğazını kestiği görülüyor.
"BİZİM YAPTIĞIMIZ SAVAŞA DUR ÇAĞRISIDIR"
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Condrad Otel'de Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile görüştü. Davutoğlu ile Baird'in, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, basın açıklamasında Suriye konusunda Kanada'nın Türkiye ile aynı kanaatlere sahip olduğunu belirtti. Davutoğlu soru üzerine verdiği cevap da ise, "İki şeyi tekrar vurgulamak isterim; Bu kimyasal silahların tasfiyesi iyi haberdir Ancak bu geçmişte işlenen suçları ortadan kaldırmaz. Türkiye olarak kimyasal silahların tasfiyesini destekleriz. Suriye'nin zaman kazanma taktiklerine boyun eğmeyiz" dedi.

Muhaliflerin yaptığı öne sürülen katliam fotoğraflarının yayınlanmasıyla ilgili, "Yanlış işe yanlış demekten çekinmedik" diyen Bakan Davutoğlu, "Bizim çifte standart içinde olmamız söz konusu olamaz. Kesinlikle aşırı grupların bu tür tutumlarını kabul edilemez olarak görüyoruz. Bunların tekrar edilmemesi için Suriye'deki bütün gruplara çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, " Muhalefet ve Beşar Esad'ı kınayamayanlar 'savaş istiyorlar' diyor. Biz savaş istemiyoruz . Şu anda bir savaş var. Şu anda rejim hava kuvvetleri Suriye'nin çeşitli bölgelerini bombalıyor. Biz bu basın toplantısını yaparken birçok çocuk yetim kalıyor. Kimse hedef saptırmasın. Herkesin öncelikle vazifesi bu vahşeti durdurmaktır. Bizim yaptığımız 'savaşa dur' çağrısıdır" şeklinde konuştu.,
Fotoğrafları çeken isimsiz gazetecinin kaleminden 31 Ağustos’ta yaşananlar:
Müdahale edemedim
Genç adam meydana getirildi. Gözleri bağlıydı. Ben de ardısıra fotoğraflarını çekmeye başladım. O gün fotoğrafladığım dördüncü infazdı. Çok kötü hissediyordum, birkaç kez kusacak gibi oldum. Ancak kendimi kontrol ettim. Çünkü bir gazeteci olarak bu durumu belgelemeliydim. Tıpkı o gün Halep’in dışındaki üç bölgede yapılan baş kesmeleri belgelediğim gibi. Etrafımıza toplanan kalabalık tezahürat halindeydi. Herkes mutluydu. Eğer müdahale etmeye kalksaydım mutlaka uzaklaştırılırdım ve infaz da devam ederdi. Olanları değiştiremeyeceğimin farkındaydım ve sadece kendimi tehlikeye atmış olurdum. İbretlik bir sahneydi... Buna hiç bir insan muhatap olmamalı. İnsanlık onuru ayaklar altına alındı.
Sevinç tezahüratları
Öldürülen gencin kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama, yaşça küçüktü. Onu dizlerinin üzerine oturttular. Etrafında ayakta duran isyancılar, bir kağıttan ona suçlarını okudu. Genç ise elleri bağlı bir şekilde dizlerinin üzerinde duruyordu. Buz kesilmiş gibiydi. İki isyancı, gencin kulağına birşeyler fısıldadı. Genç ise masum ve üzgün bir şekilde cevap verdi. Ancak ben konuşulanı anlayamadım çünkü Arapça bilmiyorum. Tam o anda isyancılar, gencin boğazını sıktı. Nefes alamayan kurbanlaarı çırpınmaya başladı. Diğer üç dört isyancı da genci tutuyordu. Boğulmaktan kurtulmak için hala bağlı olan elleriyle mücadele etti. Direnmeye çalıştı ancak, diğerleri ondan kat kat güçlüydüler ve boğazını kestiler. Gencin kesik başını havaya kaldırdılar. İzleyenler ise tezahürat ve havaya açılan ateşlerle karşılık verdi. İzleyiciler sonuçtan memnundu.
Unutmaya çalışacağım
Suriye’de yaşanan bu sahne daha çok tarih kitaplarında okuduğumuz Orta Çağ dönemlerinden bir sahne gibiydi. Suriye Savaşı bir insanın yüzlerce kişi önünde acımasızca öldürülmesinden keyif alınacak hale geldi. Bir insan olarak böyle bir görüntüye şahit olmayı istemezdim. Ancak gazeteci olarak bir kameram ve sorumluluğum var. Bu kareleri yayınlayarak vicdanımı rahatlatmaya ve unutmaya çalışacağım.

 
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
Bu haberlerin güvenirlik hususunda kesinlik yok.yabancı kafir medya time dergisine konu olan haberler amerikanın en büyük düşmanı el kaide olduğunda propagandanın dozu biraz daha arttırılmaktadır.
İkinci mesele,bu kişinin gebertildiğinin resmi kesinlik kazanmamış ama kesinlik kazandığını varsaysak bile,mücahitler,hain olan düşman kuvvetinin ölüm cezasının en hafifini uygulamış olurlar.Ne kurşunla,ne boğmayla verilen ölüm cezalarının acı veren süresi bu ölüm şekli kadar kısa olmaz.Ajitasyon yaparak gerçek olup olmaması şüpheli olan bu tür haberlerin imanı sağlam müslümanlarca için bir propaganda malzemesi olarak dikkate alınmaması bizce en doğrusudur.Allah en doğrusunu bilir.
 
M Çevrimdışı

MuhammedRabbani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
biliyorum insanlar 11 eylül içinde aynısını yaptılar. nasılmı?

işte ikiz kullerde olen vatandaşların çocukların (varsa oda ) onlar için zulum zulum dediler . ama ırakta afganıstanda olen çocuklar ujmurlarında bile olmadı dsteklediler.


bugunde aynısı var.hiç neyin olduna bakmadan aaaaaaaa bak adamı öldürüyolar deyip hemen zalim medya gerekli islam düşmanlını yapmış.

genelde mücahitler bu yöntemi tecavüzcüler veya çok çok ileriyi gitmiş zalimler için uyguluyolar.
 
E Çevrimdışı

Ebu Huzeyfe eş Şami

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Deccal'in fitnesi bu olsa gerek.Su(cennet) gösterdiği ateş(cehennem),ateş(cehennem) gösterdiği su(cennet)... Mücahidler zalim, tu kaka; tağut kafirler modern ve hoş...
Hatta bu fitne o kadar kuvvetli ki bazı muvahhid kardeşlerimizi bile şüpheye düşürebilir...
 
V Çevrimdışı

vesadece

Üye
İslam-TR Üyesi
bir katilin,tecavüzcünün infazı neden vahşet olsun ki? batılı kafasıyla düşünmeyelim, o mutlu kalabalığın, niçin mutlu olduğuna dair empati kurun kardeşler. insan, müslüman böyle bir infazdan keyif alıyorsa, belli ki canı çok fena halde yanmıştır. Bebekleri, annelerinin gözü önünde boğazlayan, gencecik kızlara toplu tecavüzler yapan sapıkların öldürülmesi, boğazlanması, yüreği yanan kan sahiplerinin içini ferahlatmıştır... "Kısasta hayat vardır" ilkesinin, müjdesinin ferahlığını yaşıyordur. Allahu Ekber bir kafir, Allah'ın diniyle savaşan bir sapık geberdi diye tekbir getirmek sevinmek kadar doğal birşey olabilir mi? Bunu tam olarak anlayabilmemiz başımıza bu felaketler gelmeden belki de asla mümkün değil. Şehid Şamilin dediği gibi ''Bacısı bir kafir tarafından tecavüze uğramamış , evladı kafir tarafından gırtlağı kesilmemiş bir kişi Cihad'ı anlamaz hayatı çiçek böcek dağıtmakla geçer ''
Çiçek böcek dağıtmayı bırakalım kardeşler, kana kan, göze göz, dişe diş!
 
M Çevrimdışı

MuhammedRabbani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
zaten bunu söyliyenler genelde islamı sevmiyenler yada kin duyanlar. birtakım düşünmekten gafil zavallı müslşümanların akıllarını bulandırmak için yapılıyor. onlar için bu büyük bir zulum neden çünkü zerre kadar acıyı tatmadıkları veya müminlerle üzülüp müminlerle sevinmedikleri için dertleri bu ümmet olmadığı için. onlar için çiçek böcek . ülkeleri rahat ya isterse tüm insanlık ölsün.

bunun temel yapı taşıda milliyetcilik denilen fitnedir.
 
ي Çevrimdışı

يَعْقِلُونَ

Üye
İslam-TR Üyesi
Recep İvedik'in dediği gibi: agresifim, kompleksliyim ama perdelerimi kaldırdığımda da kedi gibi bir insanım :)

Aslında hiç sert birisi değilimdir ancak bazı durumlarda çok hiddetlendiğim ve bazılarının kafasını kesmek istediğim durumlar da oluyor. Bu açıdan kendimi Halife Ömer'e benzetiyorum. Onu ve kafa kesenleri anlayabiliyorum ancak şunu da ilave etmek isterim ki, her gayrimüslimin böylesi bir ölüm şeklini hak etmediğini düşünüyorum. Mesela, Tunus'ta sırf İslam'dan Hristiyanlığa geçtiği gerekçesiyle başı gövdesinden ayrılarak öldürülen kişinin böyle bir ölümü hak etmediğini düşünüyorum.
 
I Çevrimdışı

islam savaşçısı

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Recep İvedik'in dediği gibi: agresifim, kompleksliyim ama perdelerimi kaldırdığımda da kedi gibi bir insanım :)

Aslında hiç sert birisi değilimdir ancak bazı durumlarda çok hiddetlendiğim ve bazılarının kafasını kesmek istediğim durumlar da oluyor. Bu açıdan kendimi Halife Ömer'e benzetiyorum. Onu ve kafa kesenleri anlayabiliyorum ancak şunu da ilave etmek isterim ki, her gayrimüslimin böylesi bir ölüm şeklini hak etmediğini düşünüyorum. Mesela, Tunus'ta sırf İslam'dan Hristiyanlığa geçtiği gerekçesiyle başı gövdesinden ayrılarak öldürülen kişinin böyle bir ölümü hak etmediğini düşünüyorum.
Sevgili kardeşim ben fetva verecek bilgi seviyesine sahip değilim ama İslam'da dinden dönenin katli vacip olur. Yani Tunus'ta yapılan olay gayet yerinde bir olaydır.
 
M Çevrimdışı

MuhammedRabbani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
zewahirinin zerkaviye uyarısını hatırlıyalım. dolayısı ile tecavuz gıbı durumlar dışında bu tarz böle olağan üstü olaylar dışında kafa kesmenin uygun olmadını düşünüyorum .


eymen ez zewahiri zerkaviye şiilerin kafasını kesmek ve amerıkalıların kafasını kesme konusunda şunu söylemiştir.



zewahiri:kafa kesme kurşun sık buna ihtiyacımız yok.
 
M Çevrimdışı

MuhammedRabbani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
yani islamda sasıl olan veya cihatta asıl olan mücadeledir kan değildir.kafasını kesillen ile kurşunla ölen arasında fark yoktur.malsef insanların içlerindeki acı onlara bunu yaptırmıştır.
 
V Çevrimdışı

vesadece

Üye
İslam-TR Üyesi
zaten bunu söyliyenler genelde islamı sevmiyenler yada kin duyanlar. birtakım düşünmekten gafil zavallı müslşümanların akıllarını bulandırmak için yapılıyor. onlar için bu büyük bir zulum neden çünkü zerre kadar acıyı tatmadıkları veya müminlerle üzülüp müminlerle sevinmedikleri için dertleri bu ümmet olmadığı için. onlar için çiçek böcek . ülkeleri rahat ya isterse tüm insanlık ölsün.

bunun temel yapı taşıda milliyetcilik denilen fitnedir.

ilgilnediğim gençler var, sırf bu haber yüzünden "abi bu ne, cihad böyleyse soğudum, doğru mu bu yapılan?" gibi sorular sormaya başladılar. Allah'ın izniyle (epey bir mesai harcamama sebep olsa da) kafirlerin böyle tuzakları bile davette işe yarıyor, savaş gerçekleri ve mücadelenin ruhuna dair konuların berraklaşmasına vesile oluyor. Ama malesef toplum üzerinde, cihaddan ve mücahidlerden soğutma savaşı tek bir haberle bile başarı kazanıyor. ve müslümanlar bu haberlere itibar ederek nefislerinin aradığı bahanelere bir yenisini daha ekliyorlar. "hmmm böyle vahşete ortak olacaksak uzaktan seyredelim dua edelim" moduna iyice gömülüyorlar Allah hepimize basiret versin. amin
 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Olsun abi korkularından zangır zangır titresinler,amerikanın halkının biz gitmek istemiyoruz korkularının altında da bu görüntüler yatıyor zaten ,her zaman demiyormuyuz? Yaşasın kafirler için cehennem!!
 
Üst Ana Sayfa Alt