Ben Taliban'ı değil bakış açısını eleştiriyorum..
Kaynaksız en ufak Işid videosu yayılsın kaynak sorana bile neler yapılıyor.
Burda binbir tevil yapılıp virgülün kaynağı soruluyor.
Hatalı olsun olmasın Müslümanların hepsine eşit hüsnü zanla emrolunduk elhamdülillah.
Akhi IŞİD ile Tahrik-i Talibani kiyaslaman hata, Tahrik-i Taliban diğer mücahid gruplara bakarak sert olmakla birlikte menfaatine göre ümmeti tekfir etmiyor, hiç bir müslümani tekfir ederek müslüman öldürmeye teşebbüs etmedi, hatalarını düzeltmek için nasihat eden alimleri, ihtilafin çözülmesi için seri mahkemede muhakeme olmaya çağıran alimleri cahillik ve belamlikla suçlamıyor. İhtilafin olabilecegi, strateji, güç ve vaka farklılığından kaynaklanan meşru degerlendirmeler ve ihtilaflarla, ümmeti tekfir eden, hatalarından dönmesi için alimler tarafından uyarilipta kendi bildigine göre hareket etmeye devam eden bir grup arasında fark var. Ayrıca şayet onlar yapmislarsa da , çocukları kasten öldürdüğüne inanmıyorum, bir hata meydana gelmiştir, planlandigindan farklı birşey ortaya çıkmış olabilir veya bu saldırıyı fırsat bilip çocukları kafirler öldürmüş ancak Taliban öldürmüş gibi göstermiş olabilir, her şeyi düşünmek lazım, hüsnü zan yapmak lazım. IŞİD'de bu hüsnü zan maalesef yapılamıyor çünkü hem adalet vasfina sahip alim ve mucahidlerin haberleri bu yönde hem de isidin kendi itiraflarıyla bazı haberler inkar edilemez.