Hocam
şu sitede şiilerin sapkın inanışları bir bir sayılmış, Abd al-‘Azeez ibn ‘Abd-Allaah ibn Baaz, ‘Abd al-Razzaaq ‘Afeefi, ‘Abd-Allaah ibn Ghadyaan hocalara da sorulmuş şiilerin durumu, islamın sapkın bir mezhebi olduğunu açıklayıp ibn teymiyyenin konu hakkında bir kitabının okunması önerilmiş. Sapkınlıkların başlıcaları imamete ve imamların kusursuz olduklarına inanmaları Kuranın değiştirildiğini iddia etmeleri, sahabelere (r.a.) kötü konuşmayı bir ibadet olarak görmeleri, takiyye vs gibi şeyler sayılmış. bu noktaları saymışlar ve sapıklık olduğunu bildirmişler ama müslüman değiller dememişler. ben burda ne desem yanlış anlaşılacak belki kafalar karışacak o yüzden kendi fikrimden ziyade hocaların fetvasını aktarmayı daha uygun buluyorum. şirk hariç tüm hataların günahların Allahın rahmetine kaldığını biliyoruz. imamların Allaha denk olduğunu düşünenler tabiki cehennemde kalacaktır ama tevhidi anlayan herhangi bir kişi nin bunu düşünebileceğine mahal vermiyorum. daha önce yazacaktım ama fırsat bulamadım kusura bakmayın. bir de ayrıntılı yazacaktım ama kafalar benim yüzümden karışsın istemiyorum o yüzden kısa yazıp yolladım artık.