Bu videodakilerin IŞİD mensubu olduğuna dair bir tek delil göremedim.
Ayrıca ABD, Baas, İran bağlısı Şii milislerin ve bunların diğer destekçilerinin yaptıkları on binlerce tecavüz vakasını atlayıp IŞİD üzerinden insancıllık oynama numarasına kanmamak gerekiyor. ABD Ebu Gureyb'in hesabını verdi mi? Ya Baas tecavüzcüleri?
Hal böyle iken çıkan her Video görüntüsüne, her fotoğraf karesine cevap verme zorunluluğu hissedip kendimizi savunma moduna koymamamız lazım. Bizler herkesten çok hesap sormaya hakkı olanlarız. Bize cürüm isnad edenlerin yüzlerine yüzlerine tükürecek kadar mücrimliklerini sayıp döküp, hesap verme konumunda değil; aksine en yüksek sesle hesap sorma konumunda olduğumuzu hissettirmeliyiz.
Bu tavrı sergilediğimiz her yerde en çok alacağımız tepki "ama", "fakat" vb bağlaçlarla asli mücrimleri ByPass edip gündemin popüler cürmünü öne sürme uyanıklıklarına fırsat vermemeliyiz.
Gelelim IŞİD'e.. Her ne kadar bu videoyu IŞİD'in yaptığına dair bir delil sözkonusu olmasa da, havadan sudan sebeplerle hiç bir ciddi fıkhi dayanağı olmadığı halde koyun boğazlar gibi mücahidleri boğazlayan insanların, bir bahane de "cariye" elde etme sevdası uğruna bulup ona tutunmaları kimseye mümkünsüz görünmesin. Zira bu örgütten hikmetli tavır beklemek zaten ahmaklık olur. Fıkhi bir dayanak bulmak artık görüşlerden bir görüş seçip beğenmek kadar basit hale gelmiş. Bu hususta zamanın, şartların, maslahatın gereğini düşünüp ölçülü adım atmak gibi "hikmetli" tavrı sadece alimlere, merhametli ve hayırlı önderlere sahip olanlar gösterebilir.
IŞİD üzerinden tüm Suriye direnişini mahkum edip sınırlandıranlar istiyor ki gece gündüz IŞİD ve Kobani muhabbetlerine saplanıp kuşatılmak üzere olan Halep'i unutalım. İstiyorlar ki tüm günahların faturasını IŞİD'e yükleyip başta küresel müstekbirler olmak üzere tüm diğer zalimleri ve zulümleri gölgeleyelim. Oysa ABD, İsrail, Rusya, İran, Baas rejimi, PKK/PYD, Sisi diktatörlüğü, Şii vampirler vs vs hiç ara vermeden ve IŞİD ile mukayese bile edilmeyecek kadar yoğun bir şekilde cinayetlerini sürdürüyorlar. Ama gel gör ki başta Müslümanım diyenler olmak üzere, tüm dünya bu algı operasyonunun adeta sarhoşu olmuşcasına gece gündüz demeden IŞİD'i konuşuyorlar. Düne kadar bu seçilmiş kötü adam rolünü El-Kaide üzerinden oynayıp kendi cinayetlerini, tecavüzlerini gizliyorlardı. Ondan önce ise dünyanın kötü teröristi Hamas idi.. Bugün ise IŞİD ve yarın kimbilir hangi örgüt... Ve bu "ötü adamı belirleme, pazarlama, azarlama ve ona vurup kahraman, kurtarıcı olma" tiyatrosuna en güçlü şekilde itiraz edip bu zinciri kırmayı başaramazsak yanı başımızdaki kardeşlerimize bile asıl katilin, zalimin, tecavüzcünün kim olduğunu izah edemeyecek hale gelecez.
Ben şahsen bana IŞİD in yaptığı veya yapmadığı halde üzerine yüklenen herhangi bir cürmüyle gelip soranlara evvela büyük zalimlerden başlayarak cevap veriyorum. Ama konu bu değil diyenlere ise zaten asıl utanılacak şeyin asli konuyu atlayıp teferruatta boğulmak olduğunu söylüyorum. IŞİD ne kadar zalim olursa olsun yine de müslümanlara ait bir problemdir. Bunu çözmek de müslümanlara düşer. Kafirlerin ve işbirlikçilerin IŞİD üzerinden başlattığı her konu, her görüntü, her hikaye muhakkak surette taraflıdır, oyundur, pazarlıklıdır ve sırf bu yüzden de olsa onların bakış açısıyla ele alınamaz halde olmalıdır.