Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

KAYA Çevrimdışı

KAYA

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun değerli kardeşim, bende dün uyumadan önce seni düşünüyordum :) Cundullah'tan ses yok inşaallah iyidir diyordum. Allah'ın dilemesi, sabah adımı andığını gördüm :) Rabbim seni cennetiyle mükafatlandırsın, dünya hayatında hayırlı, bereketli, helal nimetleri ile seni nimetlendirsin, seni ve ehlini cehennem ve kabir azabından korusun inşaallah.

Canım kardeşim sen bu kadar güzel dua edersen bende giyabimda senden dua isterim :) Allah sana hayır versin. Günahlarını bağışlasın.

Allah azze ve celle senden razı olsun kardeşim :) İnşallah edeceğim ve inşaallah edeceğim dua kabul olunacak bir zamana, âna denk gelir.

Hocam imrendim şahsımada isterim

Bende imrendim bende isterim.

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun değerli kardeşim, bende dün uyumadan önce seni düşünüyordum :) Cundullah'tan ses yok inşaallah iyidir diyordum. Allah'ın dilemesi, sabah adımı andığını gördüm :) Rabbim seni cennetiyle mükafatlandırsın, dünya hayatında hayırlı, bereketli, helal nimetleri ile seni nimetlendirsin, seni ve ehlini cehennem ve kabir azabından korusun inşaallah.

Canım kardeşim sen bu kadar güzel dua edersen bende giyabimda senden dua isterim :) Allah sana hayır versin. Günahlarını bağışlasın.

ne alınıp ne satılır , bu neyin ticaretidir bilmeden, sırf sıraya girenlerin gereksiz ticarete zaman ayırmayacak kadar değerli kişiler olduğunu görüp geldim
gördümki maşAllah sırada beklemeye değer bir ticaret varmış
elbet bizede sıra gelir umuduyla beklemedeyim haberiniz olsun

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi

ne alınıp ne satılır , bu neyin ticaretidir bilmeden, sırf sıraya girenlerin gereksiz ticarete zaman ayırmayacak kadar değerli kişiler olduğunu görüp geldim
gördümki maşAllah sırada beklemeye değer bir ticaret varmış
elbet bizede sıra gelir umuduyla beklemedeyim haberiniz olsun

Dua edeceğim vakit inşaallah Allah sizleri bana hatırlatır. Rabbim bizleri 'azdırlar' dediği kullarından eylesin. Aklıma Ebu'd Derdâ (Allah ondan razı olsun)'nın sözünü ve Ömer bin Hattab (Allah ondan razı olsun)'ın kıssasını getirdiniz;

Ebu'd Derdâ (Allah ondan razı olsun) diyor ki: 'Ben secdelerimde isimlerini söyleyerek yetmiş arkadaşıma dua ederim.'

Ömer bin Hattab (Allah ondan razı olsun) pazarda dolaşırken “Ey Allah’ım beni ‘azdırlar’ diye bahsettiğin kullarından et. Ey Allah’ım beni ‘azdırlar’ diye bahsettiğin kullarından et.” diye yalvaran bir adamı işitti.

Ömer (Allah ondan razı olsun) adamın yanına gitti ve “Bu duayı nereden öğrendin?” dedi. Adam, “Allah kendi kitabında ‘Ama kullarım içinde şükreden azdır. (Sebe,13)’ buyuruyor.” dedi. Bunun üzerine Ömer (Allah ondan razı olsun) ağlayarak kendine öğütte bulundu. “Ey Ömer, insanlar senden daha bilinçli. Ey Rabbim bizi o “azdırlar” diye bahsettiğin kullarından et.”

Rabbim bunları dilimize doladığımız gibi kalbimize ve amellerimize de dolamayı nasip etsin. Allah hepinizden(forumda ki herkesten) razı olsun, sizleri cehennem sıcağından ve kabir azabından korusun, attığınız her bir adımı kendi rızası uğrunda atmayı nasip etsin, bugün burada satırlarla dile getirdiğimiz sevgimizi, kendi gölgesinden başka hiçbir gölgenin olmayacağı o gün, o gölgenin altında dillerimiz ile dile getirmeyi bizlere nasip etsin inşaallah.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Dua edeceğim vakit inşaallah Allah sizleri bana hatırlatır. Rabbim bizleri 'azdırlar' dediği kullarından eylesin. Aklıma Ebu'd Derdâ (Allah ondan razı olsun)'nın sözünü ve Ömer bin Hattab (Allah ondan razı olsun)'ın kıssasını getirdiniz;

Ebu'd Derdâ (Allah ondan razı olsun) diyor ki: 'Ben secdelerimde isimlerini söyleyerek yetmiş arkadaşıma dua ederim.'

Ömer bin Hattab (Allah ondan razı olsun) pazarda dolaşırken “Ey Allah’ım beni ‘azdırlar’ diye bahsettiğin kullarından et. Ey Allah’ım beni ‘azdırlar’ diye bahsettiğin kullarından et.” diye yalvaran bir adamı işitti.

Ömer (Allah ondan razı olsun) adamın yanına gitti ve “Bu duayı nereden öğrendin?” dedi. Adam, “Allah kendi kitabında ‘Ama kullarım içinde şükreden azdır. (Sebe,13)’ buyuruyor.” dedi. Bunun üzerine Ömer (Allah ondan razı olsun) ağlayarak kendine öğütte bulundu. “Ey Ömer, insanlar senden daha bilinçli. Ey Rabbim bizi o “azdırlar” diye bahsettiğin kullarından et.”

Rabbim bunları dilimize doladığımız gibi kalbimize ve amellerimize de dolamayı nasip etsin. Allah hepinizden(forumda ki herkesten) razı olsun, sizleri cehennem sıcağından ve kabir azabından korusun, attığınız her bir adımı kendi rızası uğrunda atmayı nasip etsin, bugün burada satırlarla dile getirdiğimiz sevgimizi, kendi gölgesinden başka hiçbir gölgenin olmayacağı o gün, o gölgenin altında dillerimiz ile dile getirmeyi bizlere nasip etsin inşaallah.

Bilmukabele. Amin ruhi kardesim.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Vaktiyle bir serçe kuşu varmış minnak birsey.
Gok gurleyince hemen yere yatar ayaklarinida havaya kaldirirmis, niye boyle yapıyorsun dediklerinde; bu kadar yaşayan mahlukat var, olur da gök yikiliverirse, dayanak olmak icin ayaklarımı kaldırıyorum dermis. Ama aynı zamanda da korkarmis.
bazi zamanlar 40 kantar yağım eriyor dermis korkudan titreyerek.
İyi de demişler, sen kendin 5 dirhem etmezsin, 40 kantar yağın nereden oluyor.
Alemin demiş serçe kendine gore dirhemi, kantari var siz ne anlarsiniz? ..
..
bazen insanlara bakınca gerek burada gerek kendi yaşamımda, bu kadar enerjiyi nereden buluyorlar diye hayret ediyorum.
Ve sanki herkesin bir amaci gayesi de var da
Bir benim yokmuş gibi bir hisse kapılıyorum.
Yani bir bezginlik, yılgınlık bi boşvermişlik gibi, korkuyorum da bir yandan, hani yüzüyorum da belirsizmis gibi.
Lan madem yuzemiyorum, bir kopek balığı beni yesin de bitsin diye düşünürken, az daha yuzsem kara parçasını gorecekmis de son dakka birakmis herşeyi gibi bir his.
Hissiyatim bazen hissizlesiyor tepki veremiyorum,ezberlenmiş cumleler kurmamak icin susuyorum çoğu zaman.
Hani anlatsan ne anlatmasan ne der gibi.
Ayni Gün icinde ağlayan birine teselli verip caresizlikle ne yapacağına bilemezken ote yandan ufak bir tebessümü vesile olabilmek adına sebeklik yapmak kafami karıştırıyor.
4O kantar yağ da eriyiveriyor alemin tartisini bilemeyerek.
Yanisi hersey yarim gibi.
Hakkıni veremiyormusum gibi.
Ne biri diğerinden iyi ne de biri diğerinden kötü.
Insan hayat iste diye zaman geciveriyor.

Namaz hakikatten muazzam bir hatirlaticiymis bunu öğrendim son 3-4 günde. Sığınak gibi.
Hüznünü de sevincini de eda edebiliyorsun
Hani bakiyorum da kendime elindem kayiverse ne 40 kantar yağım ne 5 dirhem ağırlığım kalir.

Insanin musluman kardeşlerinin olması insani diri de tutuyor ayrica. Bir ara inancımı yitirmistim bu konuda, sonra baktim kendi kibrimede şaşırdım. Allah diyorum insani nasil da terbiye ediyor.
23 yaşında olmanin da bir ergenlik kısmı oluyormuş demek ki.
Umarım cok uzun sürmez.

İçimi doktugum hissiyatim bu şekil.
Alketa birsey anlamadik önümüzden çekil olmasin bu sefer yaw. Valla darlaniyorum.

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Gok gurleyince hemen yere yatar ayaklarinida havaya kaldirirmis, niye boyle yapıyorsun dediklerinde; bu kadar yaşayan mahlukat var, olur da gök yikiliverirse, dayanak olmak icin ayaklarımı kaldırıyorum dermis. Ama aynı zamanda da korkarmis.
..
bazen insanlara bakınca gerek burada gerek kendi yaşamımda, bu kadar enerjiyi nereden buluyorlar diye hayret ediyorum.
Yani bir bezginlik, yılgınlık bi boşvermişlik gibi, korkuyorum da bir yandan, hani yüzüyorum da belirsizmis gibi.
Lan madem yuzemiyorum, bir kopek balığı beni yesin de bitsin diye düşünürken, az daha yuzsem kara parçasını gorecekmis de son dakka birakmis herşeyi gibi bir his.
Hissiyatim bazen hissizlesiyor tepki veremiyorum,ezberlenmiş cumleler kurmamak icin susuyorum çoğu zaman.
Ayni Gün icinde ağlayan birine teselli verip caresizlikle ne yapacağına bilemezken ote yandan ufak bir tebessümü vesile olabilmek adına sebeklik yapmak kafami karıştırıyor.

Namaz hakikatten muazzam bir hatirlaticiymis bunu öğrendim son 3-4 günde. Sığınak gibi.
Hani bakiyorum da kendime elindem kayiverse ne 40 kantar yağım ne 5 dirhem ağırlığım kalir.

Insanin musluman kardeşlerinin olması insani diri de tutuyor ayrica. Bir ara inancımı yitirmistim bu konuda, sonra baktim kendi kibrimede şaşırdım. Allah diyorum insani nasil da terbiye ediyor.
Umarım cok uzun sürmez.

Alketa birsey anlamadik önümüzden çekil olmasin bu sefer yaw. Valla darlaniyorum.

boksörlerin yumruk yediğinde rakibine moral vermemek için '' acımadıkii'' anlamına gelen zoraki gülümsemeleri vardır
ekrandan başka birşey göremeyen insanlar ise her güleni lay lay lom zanneder
belkide bu yüzden dua ederken gülmek aklına gelmez insanların
öyle ya, kendinden bile sakladıkların dua esnasında açığa çıkarda yalan gülüşler manasız kalır
dua ederken hangi derdini gizleyebilirki insan
sen beni benden iyi bilirsin diyerekde dua etsen, bilirsinki çümlenden geriye hiçbir sıkıntın kalmamıştır

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
..

Umarım cok uzun sürmez.

"Bir kulaç daha atsam karadayım,
Ben hiç böyle bir denize dalmadım,
Üzerimde pantolonum artı ayakkabılarım,
Ha gayret!
Bir sene fırtına üzerimde dolunay,
Gün yüzü asmış, dalgalar boyum aşmış,
Nefesime gücü bahşet Mevlâ,
Bir kulaç daha atsam olur evelallah
."

demiş Yunus Özyavuz.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
boksörlerin yumruk yediğinde rakibine moral vermemek için '' acımadıkii'' anlamına gelen zoraki gülümsemeleri vardır
ekrandan başka birşey göremeyen insanlar ise her güleni lay lay lom zanneder
belkide bu yüzden dua ederken gülmek aklına gelmez insanların
öyle ya, kendinden bile sakladıkların dua esnasında açığa çıkarda yalan gülüşler manasız kalır
dua ederken hangi derdini gizleyebilirki insan
sen beni benden iyi bilirsin diyerekde dua etsen, bilirsinki çümlenden geriye hiçbir sıkıntın kalmamıştır

Üsküdar da hazerfen sanat evinde bir ney üstadı vardir ilyas hoca, 80 lik ihtiyar delikanlı
Vaktiyle bazen demlenirdim orada muhabbeti pek sarardı, bir gün yine anlatırken
Aynen sen gibi metin abi, boksörlerden girizgah yaptı
Bazen dedi boksör gibi olacaksin karaciğere vurdun mu safrayi cikartacaksin deyu.

Yorumuna eyvallah:)

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
"Bir kulaç daha atsam karadayım,
Ben hiç böyle bir denize dalmadım,
Üzerimde pantolonum artı ayakkabılarım,
Ha gayret!
Bir sene fırtına üzerimde dolunay,
Gün yüzü asmış, dalgalar boyum aşmış,
Nefesime gücü bahşet Mevlâ,
Bir kulaç daha atsam olur evelallah
."

demiş Yunus Özyavuz.

Olur inşallah eyvallah:)

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Es selamu aleykum kardeşlerim ameliyattan ciktim canım aciyor .ama elhamdulillah ala kulli hal. Dua edin inseallah
Aleyküm selam Allah için sevdiğim kardeşim, Rabbim Şafii ismi ile şifa versin, tez anda sağlık sıhhatine kavuştursun, günahlarına kefaret kılsın inşaallah. Hayr olsun inşallah, hangi hastalıktan dolayı ameliyat oldun?

Elyesa Abdurrahman Çevrimdışı

Elyesa Abdurrahman

"Hüküm ancak Allah'ındır..." En'am 57
İslam-TR Üyesi
Aleyküm selam Allah için sevdiğim kardeşim, Rabbim Şafii ismi ile şifa versin, tez anda sağlık sıhhatine kavuştursun, günahlarına kefaret kılsın inşaallah. Hayr olsun inşallah, hangi hastalıktan dolayı ameliyat oldun?
Akhi bacagim kirilmisti dizim tam acilip kapanmiyordu doktor bugun beni belden asagi uyusturdu danaya girer gibi ayagimi duzeltti ee narkozun etkisi gecince aciyor haliyle ama elhamdulillah Rabbime

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Akhi bacagim kirilmisti dizim tam acilip kapanmiyordu doktor bugun beni belden asagi uyusturdu danaya girer gibi ayagimi duzeltti ee narkozun etkisi gecince aciyor haliyle ama elhamdulillah Rabbime
Anladım kardeşim, Rabbim tez şifa verir inşaallah.

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Allah CC. Şifa versin Elyesa kardeşim

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Rap ıle teblıg olurmu
Seytanın ısıyle seytanı yermıs dogrumudur bu ıs Rap ne alaka
Teblıg demıs ne ıle neyı teblıg etmıs.
uzuldum acıkcası.Dın rap ıle muzık ıle anlatılmaz..
Batıla muhalefet hak ıle olur.
Seytanları seytan ıslerı ıle costurmaktan sakındırmalıyız...