Vaktiyle bir serçe kuşu varmış minnak birsey.
Gok gurleyince hemen yere yatar ayaklarinida havaya kaldirirmis, niye boyle yapıyorsun dediklerinde; bu kadar yaşayan mahlukat var, olur da gök yikiliverirse, dayanak olmak icin ayaklarımı kaldırıyorum dermis. Ama aynı zamanda da korkarmis.
bazi zamanlar 40 kantar yağım eriyor dermis korkudan titreyerek.
İyi de demişler, sen kendin 5 dirhem etmezsin, 40 kantar yağın nereden oluyor.
Alemin demiş serçe kendine gore dirhemi, kantari var siz ne anlarsiniz? ..
..
bazen insanlara bakınca gerek burada gerek kendi yaşamımda, bu kadar enerjiyi nereden buluyorlar diye hayret ediyorum.
Ve sanki herkesin bir amaci gayesi de var da
Bir benim yokmuş gibi bir hisse kapılıyorum.
Yani bir bezginlik, yılgınlık bi boşvermişlik gibi, korkuyorum da bir yandan, hani yüzüyorum da belirsizmis gibi.
Lan madem yuzemiyorum, bir kopek balığı beni yesin de bitsin diye düşünürken, az daha yuzsem kara parçasını gorecekmis de son dakka birakmis herşeyi gibi bir his.
Hissiyatim bazen hissizlesiyor tepki veremiyorum,ezberlenmiş cumleler kurmamak icin susuyorum çoğu zaman.
Hani anlatsan ne anlatmasan ne der gibi.
Ayni Gün icinde ağlayan birine teselli verip caresizlikle ne yapacağına bilemezken ote yandan ufak bir tebessümü vesile olabilmek adına sebeklik yapmak kafami karıştırıyor.
4O kantar yağ da eriyiveriyor alemin tartisini bilemeyerek.
Yanisi hersey yarim gibi.
Hakkıni veremiyormusum gibi.
Ne biri diğerinden iyi ne de biri diğerinden kötü.
Insan hayat iste diye zaman geciveriyor.
Namaz hakikatten muazzam bir hatirlaticiymis bunu öğrendim son 3-4 günde. Sığınak gibi.
Hüznünü de sevincini de eda edebiliyorsun
Hani bakiyorum da kendime elindem kayiverse ne 40 kantar yağım ne 5 dirhem ağırlığım kalir.
Insanin musluman kardeşlerinin olması insani diri de tutuyor ayrica. Bir ara inancımı yitirmistim bu konuda, sonra baktim kendi kibrimede şaşırdım. Allah diyorum insani nasil da terbiye ediyor.
23 yaşında olmanin da bir ergenlik kısmı oluyormuş demek ki.
Umarım cok uzun sürmez.
İçimi doktugum hissiyatim bu şekil.
Alketa birsey anlamadik önümüzden çekil olmasin bu sefer yaw. Valla darlaniyorum.