Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Yemenın geldıgı durum
Yemen'de kolera salgınında ölü sayısı 34'e yükseldi.2000 kişinin koleraya yakalandığı belirtiliyor:

C_d4fU3XkAAnG2j.jpg

C_d4fU5WsAAIib0.jpg

C_d4fVAWsAIyck1.jpg

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Subhanallah

Ummet olarak darma dagın paramparca tum vucudu kesılmıs parcalara ayrılmıs kalbı baska yerde ayakları ellerı baska yerde
olan KOSKOCA BIR UMMET.

Bir tarafı amelıyat edıp dıksen dıyer tarafı koyverıyor.

Bu nasıl bır ımtıhandır Yarabbı serrınden sana sıgınırım.

ALLAH ım bızlerı ıman eden sabreden ve daıma senın rızan ıcın senın ıcın mucadele eden kullarından eyle ve bızı asla senın yolundan ayırma
amin..

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Abla bizim orda yoktu bim dışında, bimdeki de 10 liramı neydi hiç almadım bile :D
Medine Hurması var (Allahualem adı Medjul), yemişsinizdir illaki. Hayatımda bu hurma kadar güzel bir hurma yemedim. Sağolsun Ramazan'da bir abi ismarlamıştı, yolda beraber onunla açmıştık orucu. Kilosu Allahualem 45-60 civarı birşeydi. O günden beridir bir kerede olsa aileme alırım.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Medine Hurması var (Allahualem adı Medjul), yemişsinizdir illaki. Hayatımda bu hurma kadar güzel bir hurma yemedim. Sağolsun Ramazan'da bir abi ismarlamıştı, yolda beraber onunla açmıştık orucu. Kilosu Allahualem 45-60 civarı birşeydi. O günden beridir bir kerede olsa aileme alırım.

Vaktiyle sufilik gunlerimin birinde tekkeden bir arkadas aradi.
Dedi Alketa erken gel orucu burada açalım kavurma var.
Normalde cekindigimden yemek sonrasi gitmeyi tercih ederdim.
gidiyordum ama muridan değildim sonuçta.
Tamam dedim su tekke de bir kavurmada ben yiyeyim.
Lakin yine yiyemem diye karagumruk de hurmaci var, cok guzel, hem de ikram olur diye
Yas hurma almistim.
Neyse sofralar kuruldu
Zengini fakiri oturduk, ortada koca kasedeki corbaya kaşığı daldirdik.
Lakin ilk kasiktan sonra ben o kaşığı kaseye daldiramadim. Mikser gorevi gibi 20 kasik kaseye girince midem almadi. Hurma ikram ettim arada hurma iyidir dedim sofraya dagittim.
Benim yemedigimi goren bir abla kaseyi hafif kaldırdı dibini sen iç dedi.

O kaseye 20 ağızdan 20 kaşık girip çıkmıştı
Olsun dedim, nefis terbiyesi dedikleri bu herhalde
Gözünü kapa, baska seyler düşün, kafaya dik diye kendime israrla telkin ettim.

O sırada teyzenin biri de hurmalari göstererek yiyecek misin diye sordu.
Al teyze dedim
Aldi
Kavurma geldi.
Millet kavurmalari kasiklarken teyze nerde kimin önünde hurma varsa tek tek toplamaya başladı.
Sonra avuclamaya.
Bir yerden sonra gördüğüm tek sey teyzenin tontik parmaklari ve hurmalardi.

Hurmaya karşı ayri bir düşkünlüğümü vardi
Çok mu seviyordu
Bilmiyordum,
Ertesi hafta teyze için hurma alıp gittim
Sevindirik olsun diye
Teyze ortada yoktu.
Sonradan öğrendim ki teyze az biraz deliymis
Arada gelir gidermiş.
Yer tekke olunca
Gelene neden geldin
Gidene neden gittin denilmezmiş.

Hurma denilince aklima ilk bu ani geliyor
Çorba
Teyze
Parmaklar
Ve hurmalar

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Lakin yine yiyemem diye karagumruk de hurmaci var, cok guzel, hem de ikram olur diye
Yas hurma almistim.
Neyse sofralar kuruldu
Lakin ilk kasiktan sonra ben o kaşığı kaseye daldiramadim. Mikser gorevi gibi 20 kasik kaseye girince midem almadi. Hurma ikram ettim arada hurma iyidir dedim sofraya dagittim.

Al teyze dedim
Aldi
Kavurma geldi.
Millet kavurmalari kasiklarken teyze nerde kimin önünde hurma varsa tek tek toplamaya başladı.
Sonra avuclamaya.

Çok mu seviyordu
Bilmiyordum,
Sevindirik olsun diye
Teyze ortada yoktu.
Arada gelir gidermiş.
Yer tekke olunca
Gelene neden geldin

Çorba
Teyze
Parmaklar
Ve hurmalar

Allah teyzenin yardımcısı olsun, sizinde hayrınızı kabul etsin inşaAllah. Şimdi annenizin ve babanızın sevdiği şeylerden alın onları sevindirin inşaAllah. Malum teyze sizden kaçmayı başarmış, sizde en yakınınızdakilere sarılın.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Allah teyzenin yardımcısı olsun, sizinde hayrınızı kabul etsin inşaAllah. Şimdi annenizin ve babanızın sevdiği şeylerden alın onları sevindirin inşaAllah. Malum teyze sizden kaçmayı başarmış, sizde en yakınınızdakilere sarılın.

Teyze benden kaçmış derken hocam?

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Enteresan bir başarı bakış açınız var sayın hocam.
Hayirdan kaçmayı başarmak.
Kalemim sürçmüş affola. (Uzun bir yazı yazmayı isteyen bir yüreğim var ama aklım 'af dile yüreğin düşünsün' diyor. Bu yüzden yazmıyorum)

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Şişli Nişantaşı’ndaki McDonald's şubesinde bir kadın çalışan, “müşterileri rahatsız ettiği” gerekçesiyle Suriyeli bir çocuğun üzerine kaynar su döktü.

Edep ahlak ınsanıyet merhametten uzaklasmıs bır halk turedı meydana
ALLAH zulcelal hakım ve sahıttır.Mıslıyle ona muamele edıp yaptıgının karsılıgını en agırıyla elbette o ahmak ve ınsanlık yoksunu olan kısıye elbette cezasını verecektır.

Adaletsızlık etmeyeyım dıyorumda gercekten cok azı mustesna su halkın cogunun akıbetı hıc ıyı gorunmuyor.

C_c-INxW0AALMZt.jpg

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Şeyh eymeni duşunuyorum. Iki çocuğundan seni dinlemiyor ve birnirini boğazlıyor devle ve cephe. Allah şeyhimize sabr versin. Allah cepheye de devleye de akil fikir versin.

H Çevrimdışı

Havîn

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Şişli Nişantaşı’ndaki McDonald's şubesinde bir kadın çalışan, “müşterileri rahatsız ettiği” gerekçesiyle Suriyeli bir çocuğun üzerine kaynar su döktü.

Edep ahlak ınsanıyet merhametten uzaklasmıs bır halk turedı meydana
ALLAH zulcelal hakım ve sahıttır.Mıslıyle ona muamele edıp yaptıgının karsılıgını en agırıyla elbette o ahmak ve ınsanlık yoksunu olan kısıye elbette cezasını verecektır.

Adaletsızlık etmeyeyım dıyorumda gercekten cok azı mustesna su halkın cogunun akıbetı hıc ıyı gorunmuyor.

C_c-INxW0AALMZt.jpg
Rabbim Islah etsin :(
bende geçenlerde markette dışardaki sebze-meyve reyonundan birşeyler alırken Suriyeli bir çocuk gördüm.durdum çalışanın ne yapıcağını izledim çocuğun canı çilek çekmiş onlara bakıyordu kadın yanına gitti,gizli gizli ona çilek uzattı yiyebilirsin dedi.
Çalışanlarda yardım ediyorsa bunu gizli gizli yapabiliyorlar patronlar izin vermiyor.
Sonradan aklıma geldi çok pişman oldum keşke ben çilek alsaydım o çocuğa

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Rabbim Islah etsin :(
bende geçenlerde markette dışardaki sebze-meyve reyonundan birşeyler alırken Suriyeli bir çocuk gördüm.durdum çalışanın ne yapıcağını izledim çocuğun canı çilek çekmiş onlara bakıyordu kadın yanına gitti,gizli gizli ona çilek uzattı yiyebilirsin dedi.
Çalışanlarda yardım ediyorsa bunu gizli gizli yapabiliyorlar patronlar izin vermiyor.
Sonradan aklıma geldi çok pişman oldum keşke ben çilek alsaydım o çocuğa

Hayr bacım
hayr ayagına gelıyor boyle ce gıdıyor benımde basıma geldıgı ıcın daha net anlayabılıyorum uzuntunu ALLAH ıslah etsın bızı merhametıyle sapa saglam bır ıman ıhsan eylesın

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Müslümanların eksik noktalarından biri zamanında hayırsever olamamak. Yani olay geçip gidiyor sonra vicdan yapıyoruz. Ne yazık ki solcuların çoğu bu kozu kullanarak çocukları safına çekmeyi başarıyorlar. Onlar koz için yapıyorlar biz ise Allah azze ve celle için. Bu yüzden bu konuya daha önem vermeliyiz. Hayırsever olmalıyız, hayırsever düşünmeliyiz ve hayırsever olarak yaşamalıyız.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Müslümanların eksik noktalarından biri zamanında hayırsever olamamak. Yani olay geçip gidiyor sonra vicdan yapıyoruz. Ne yazık ki solcuların çoğu bu kozu kullanarak çocukları safına çekmeyi başarıyorlar. Onlar koz için yapıyorlar biz ise Allah azze ve celle için. Bu yüzden bu konuya daha önem vermeliyiz. Hayırsever olmalıyız, hayırsever düşünmeliyiz ve hayırsever olarak yaşamalıyız.

Hersey kısı ıcın bır ımtıhan akhı bugun boyle olur yarın cok farklı

jazakallahu hayran kesira

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Yas hurma almistim.
Neyse sofralar kuruldu

Al teyze dedim
Aldi
Kavurma geldi.
Sonra avuclamaya.

Çok mu seviyordu
Bilmiyordum,
Sevindirik olsun diye
Teyze ortada yoktu.
Arada gelir gidermiş.
Yer tekke olunca
Gelene neden geldin

Çorba
Teyze
Parmaklar
Ve hurmalar
Bende hurma çok severim. Bizimkiler arada alır ama nedense hac/umre hurmalarını daha çok seviyorum gerçi artık çoğu burdan alıp evlere getiriyor ama neyse. Işte hep umreden yada hacdan gelen olursa annem getirir yerdim şimdi (inşeAllah) annem ve babam hacca gidecek. Bu demek oluyor ki daha fazla hurma ) üstelik ayıp olur diye az yemek de yok ))