Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

E Çevrimdışı

Ebu Huzeyfe eş Şami

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Senin yerinde olsam hukuk tercih etmezdim. Emin ol çok sıkıntılı tecrübeli olduğum için bu konuda sana bu abla nasihatı olsun. Madem okumak istiyorsan tercihi başka yönde kullan inşâAllah..
Hangi açıdan sıkıntılı ? Eğer hakimiyetle falan alakaliysa onu arastirdim. Reelde de danistigim ilim ehli bir kac kisi var avukatligin bazi sartlarda caiz oldugunu acikladilar

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Alketa emin ol ince bir çizgi. İtikadı anlamda kendini tam olarak yetiştirmeyen bir insanın kayması çok kolay. Ben bunun en yakın şahidiyim. Bu meslek ile hayatım alt üst oldu. Ha olmaz mı olur tamam ama akidenin çok ama çok sağlam olması lazım..

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Hangi açıdan sıkıntılı ? Eğer hakimiyetle falan alakaliysa onu arastirdim. Reelde de danistigim ilim ehli bir kac kisi var avukatligin bazi sartlarda caiz oldugunu acikladilar

Caizlik meselesi değil ortamı bilmiyorsun. Ortamları bir insanın kayması için çok müsait bir ortam. Yaşadığım için söylüyor nasihat babında. Tabi karar senin yine de..

E Çevrimdışı

Ebu Huzeyfe eş Şami

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Caizlik meselesi değil ortamı bilmiyorsun. Ortamları bir insanın kayması için çok müsait bir ortam. Yaşadığım için söylüyor nasihat babında. Tabi karar senin yine de..
Mesele eğer o ise bu risk butun universitelerde aynidir diye dusunuyorum. Ben zaten doguda yasiyorum. Ve iyi bolumler genelde Batida . Acikcasi bu mesele beni korkutuyor zaten

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Mesele eğer o ise bu risk butun universitelerde aynidir diye dusunuyorum. Ben zaten doguda yasiyorum. Ve iyi bolumler genelde Batida . Acikcasi bu mesele beni korkutuyor zaten

Bende doğudayım emin ol ortam çok farklı ama sanma ki bunu doğu batı meselesi var. Ben üni ortamından da bahsetmiyorum. Mesleğe başladıktan sonra oluşacak ortamı kast etmiştim. Ve bu durum doğu veya batıda farklı değil emin ol..

E Çevrimdışı

Ebu Huzeyfe eş Şami

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bende doğudayım emin ol ortam çok farklı ama sanma ki bunu doğu batı meselesi var. Ben üni ortamından da bahsetmiyorum. Mesleğe başladıktan sonra oluşacak ortamı kast etmiştim. Ve bu durum doğu veya batıda farklı değil emin ol..
Hm anladim. Neyse sonuclar aciklaninca forumdaki kardeslere danisacagim inşaAllah

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Alketa emin ol ince bir çizgi. İtikadı anlamda kendini tam olarak yetiştirmeyen bir insanın kayması çok kolay. Ben bunun en yakın şahidiyim. Bu meslek ile hayatım alt üst oldu. Ha olmaz mı olur tamam ama akidenin çok ama çok sağlam olması lazım..

Tamam da ablacim.

Ben bu sene aksam dil kursuna kayıt olmustum.
Arapça bir de akademik alanda gelismek icin fransızca vs.
Bir zaman sonra dil kursu fos cikti paralar uçtu gitti.kursun yerinde yeller esti.
Polis di nöbetçi savciydi cart curt derken
Pinpon topu gibi oynattilar.
Ustelik benim babam da hukukcu.
Ve aramiz bozuk oldugu icinde senin problemin diyerek zerre yardim etmedi.
Fakat ben peşini birakmadim.
Devletin polisinden memuruna kadar hatta savciliga verdigim dilekce sirf inat olsun diye manas destani kadar uzundu. Kisa oz tut isterler.
Dirdirsal çenemi de tasavvur edersen:)
Paramı aldim mi aldim.

Benle oynayan polis abilerede ayrica jest yaptim.
Devletin memuruna hakaretten dolayı islem yapardım ama sen küçüksun deyu beni kale almadi yirttim:)))

Hatta bu lakayt tavirdan dolayı cb sitesine 18 mail attim hukusal sistemi elestirdim.

Geri donmediler tabi :d

Demek istedigim her alanda muslumanlar yetiştirilmeli. Ciddi ihtiyaç var.

Ha muslumanlar icinde yok mu dediğin var tabi.

Buradan ozellikle de iclerinde varsa burada
Hudayi cemaatindeki bazı avukatlara ayrica selam ederim.
Guzel savusturuyorsunuz!
Ama ben onlarinda pesini birakmiycam.
Deliyim ben çünkü

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Tamam da ablacim.

Ben bu sene aksam dil kursuna kayıt olmustum.
Arapça bir de akademik alanda gelismek icin fransızca vs.
Bir zaman sonra dil kursu fos cikti paralar uçtu gitti.kursun yerinde yeller esti.
Polis di nöbetçi savciydi cart curt derken
Pinpon topu gibi oynattilar.
Ustelik benim babam da hukukcu.
Ve aramiz bozuk oldugu icinde senin problemin diyerek zerre yardim etmedi.
Fakat ben peşini birakmadim.
Devletin polisinden memuruna kadar hatta savciliga verdigim dilekce sirf inat olsun diye manas destani kadar uzundu. Kisa oz tut isterler.
Dirdirsal çenemi de tasavvur edersen:)
Paramı aldim mi aldim.

Benle oynayan polis abilerede ayrica jest yaptim.
Devletin memuruna hakaretten dolayı islem yapardım ama sen küçüksun deyu beni kale almadi yirttim:)))

Hatta bu lakayt tavirdan dolayı cb sitesine 18 mail attim hukusal sistemi elestirdim.

Geri donmediler tabi :d

Demek istedigim her alanda muslumanlar yetiştirilmeli. Ciddi ihtiyaç var.

Ha muslumanlar icinde yok mu dediğin var tabi.

Buradan ozellikle de iclerinde varsa burada
Hudayi cemaatindeki bazı avukatlara ayrica selam ederim.
Guzel savusturuyorsunuz!
Ama ben onlarinda pesini birakmiycam.
Deliyim ben çünkü

Canım benim aslında konuya yaklaşım aynı değil şuan. İhtiyaç yok mu yada olmasın değil. Benim demem o ki bu mesleğin ince çizgilerinin oluşu ve gerçekten akidesi sağlam olan insanların ancak kaldırabileceği yerler olması. 14 yıl bir avukat ile yaşadım ve ortamlarını çok ama çok iyi biliyorum. Avukat olduktan sonra itikadı anlamda eksik olan insanların da nasıl bir batağa saplandıklarına birebir şahit oldum. Yani ben diyorum ki kardeşime eğer gerçekten sağlamsa akidesi yani yerleşmiş ise içine neden olmasın ama yok yeni ise daha bu akide de biraz düşünsün. Dediğim gibi bu tamamen benim yaşadıklarımdan sonra nasihat babında olan bişeydi.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Canım benim aslında konuya yaklaşım aynı değil şuan. İhtiyaç yok mu yada olmasın değil. Benim demem o ki bu mesleğin ince çizgilerinin oluşu ve gerçekten akidesi sağlam olan insanların ancak kaldırabileceği yerler olması. 14 yıl bir avukat ile yaşadım ve ortamlarını çok ama çok iyi biliyorum. Avukat olduktan sonra itikadı anlamda eksik olan insanların da nasıl bir batağa saplandıklarına birebir şahit oldum. Yani ben diyorum ki kardeşime eğer gerçekten sağlamsa akidesi yani yerleşmiş ise içine neden olmasın ama yok yeni ise daha bu akide de biraz düşünsün. Dediğim gibi bu tamamen benim yaşadıklarımdan sonra nasihat babında olan bişeydi.

Kayma meselesi yasamin her alaninda olan bir sey.ama dedigin doğru bazi meslekler buna daha derin zemin hazırlıyor. Tip alani da oyle mesela.

Bilmiyorum ya. Mesela genc ya da yasitim arkadaslarima bakıyorum mesela burada. Çoğu baya bilincli valla ozeniyorum.
Mansuri gibi hayseme gibi cundullah gibi mesela potansiyel sahibi genc kardeslerin bunu harcamalarini istemiyorum.
Ha yine ben dış mandalim bu konuda da ama senin gibi musluman musluman kardesini dusunmeli den yola çıkıyorum.

Hep derim daha evvel beni yönlendirmiş insanlar olsaydi daha farklı olur muydu hayatim onu da bilmiyorum.

Fakat uzerinde durduğun noktada ben cevresel olarak sıkıntı çekiyorum.
Nerede bu muslumanlar dedigim de olmuştur kimi zaman.

Herkesin hakkinda hayirlisi.

Abu Ubayda Çevrimdışı

Abu Ubayda

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Hukuku filan düşünme akhi. Evet avukatlık bazı şartlarda caiz ama o şartlarda para kazanman zor. Sevabına Müslümanlara yardım ederim diyorsan avukat tutmakta çok sağlıklı değil ki şahsen benim mahkemelik durumum olsa avukat tutmam Allahualim. Bizim bu tağutlardan beri olmamız gerekiyor daha başka bölümler varken tağutun mahkemelerinde calısma..