Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Akhiler su an 3 cepheden saldiridayim sakalimi uzattim seviyorum da annem babam babannem acayip bastiriyor hic mi hatrimiz yok diyorlar ne yapmaliki cok kotu bir durum acayip laf ediyorlar.

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
Akhiler su an 3 cepheden saldiridayim sakalimi uzattim seviyorum da annem babam babannem acayip bastiriyor hic mi hatrimiz yok diyorlar ne yapmaliki cok kotu bir durum acayip laf ediyorlar.

bir avuçtan fazlami, sadece merak : )

Ahadun Ahad Çevrimdışı

Ahadun Ahad

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Şöyle bi hadis geldi aklıma. Fakat hadisin zayıflığını sahihliğini bilmiyorum. Uydurma da olabilir. Kaynağını bile bulamadım.

(Sünnet, bid’at gibi çirkin, bid’at da sünnet gibi rağbet görecek. Sünnete uyan garip olacak, yalnız kalacak. Bid’ate uyan, çok yardımcı bulacaktır.) [Şir’a]

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Yok akhi ama benim elim de buyuk :) 5 7 cm arasi cekince alt taraf ama yanlar o kadar hizli uzamiyor dalgali bi de oldugundan hafif kisa gozukyo.

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Şöyle bi hadis geldi aklıma. Fakat hadisin zayıflığını sahihliğini bilmiyorum. Uydurma da olabilir. Kaynağını bile bulamadım.

(Sünnet, bid’at gibi çirkin, bid’at da sünnet gibi rağbet görecek. Sünnete uyan garip olacak, yalnız kalacak. Bid’ate uyan, çok yardımcı bulacaktır.) [Şir’a]
Akhi valla sastim kaldim cok kotu bisi seytan mi ugrasio anlamadim gitti kadin aglicak nerdeyse pis bile konusuyor bazen babannem olecem seni bole hatirlamiyim diyor :D trajikomik biraz. Dua edin.

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi

eger birisi bana sakalini niye birakiyon derse derimki, sakali siyahken birakacaksin, eger bana ilerde birakin derlese, yani yaslandigin zaman, derimki, kadinlar o zaman gençken saçlarini sifira vursunlar yaslandiklari zamanda saç uzatsinlar:) biraz saçma bir örnek ama:D
din ile alakal degil kusura bakma ama birde moda oldugunu diyebilirsin, çünki bazi aileler var ne ayet anlar ne hadis, genel olarak

Yok akhi ama benim elim de buyuk :) 5 7 cm arasi cekince alt taraf ama yanlar o kadar hizli uzamiyor dalgali bi de oldugundan hafif kisa gozukyo.

benimki biraz daha uzun veya aynisi:) benim yan taraflar hafif kivircik, çerkez tarafi herhal, alt kismi uzun ama onu çenemin altina veriyom kisa gözüküyor:D inanirmisin eskiden fazla uzatmam derdim simdi sakalli dolasiyom:D bir defasinda kisaltayim dedim sifira vurdum, benimkini berber degil kendim yapmistim:(

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
eger birisi bana sakalini niye birakiyon derse derimki, sakali siyahken birakacaksin, eger bana ilerde birakin derlese, yani yaslandigin zaman, derimki, kadinlar o zaman gençken saçlarini sifira vursunlar yaslandiklari zamanda saç uzatsinlar:) biraz saçma bir örnek ama:D
din ile alakal degil kusura bakma ama birde moda oldugunu diyebilirsin, çünki baz aileler var ne ayet anlar ne hadis, genel olarak

benimki biraz daha uzun veya aynisi:) benim yan taraflar hafif kivircik, çerkez tarafi herhal, alt kismi uzun ama onu çenemin altina veriyom kisa gözüküyor:D inanirmisin eskiden fazla uzatmam derdim simdi sakalli dolasiyom:D bir defasinda kisaltayim dedim sifira vurdum, benimkini berber degil kendim yapmistim:(
:) akhi valla ben acayip fazla uzatmak istiyorum ben de ama cok can sıkıyor ailem 2 hafta basimin etini yiyecekler valla sastim kaldim.

S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Sen neden korkuyorsun ölmek varken kaderde?!.
Banned
:) akhi valla ben acayip fazla uzatmak istiyorum ben de ama cok can sıkıyor ailem 2 hafta basimin etini yiyecekler valla sastim kaldim.

Hocam bence gözleri alışır bir zaman sonra birşey demezler. Aman nefsine-çevrene uyup keseyim deme İnşeallah üçretini cennette alırsın.

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Hocam bence gözleri alışır bir zaman sonra birşey demezler. Aman nefsine-çevrene uyup keseyim deme İnşeallah üçretini cennette alırsın.
Akhi nefsim kesmek istemio zaten :) Allah razi olsun net konustun diye ama ana baba hakki var midir burda :( zor durum cidden.

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi

fransada baskasi sakalini uzatsa moda derler, ben yapinca hemen asiri islamci demeye baslarlar, misal.. simdiye kadar kimse sakalimla ugrasmadi, neden bilmiyom, ama merak etmiyomda degil yani:) akhim aslan gibi delikanlisin ailen sakalina ne diye karisiyorki, yani çocuk degilsinya
sen istanbuldaki yürüyüse katilmistin galiba ahi_der'de foton varmiydi:) orda baya sakali kardes vardi çünki kim olduklarini hala merak ediyom:hmmm:
ama aileni incitmeden halletmek lazim

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Akhi nefsim kesmek istemio zaten :) Allah razi olsun net konustun diye ama ana baba hakki var midir burda :( zor durum cidden.
Ana-baba hakkı var ama birde Rasulullah sav var ki, ana-baba yolunda feda edilebilecek.. Böyle kıyaslarsan daha iyi karar verebilirsin belki kardeş.. Benim şahsi fikrim tabi.. En iyisini Allah bilir. Rabbim yardımcın olsun !!

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İslam-TR Üyesi
Gâvurlar bu Paris olaylarından sonra bize düşman kesildi. Iş yerinde 5 dak farz namazımızı kılıyorduk, şimdi onu yasaklamaya çalışıyorlar. Galiba yakında bizi kovalarlar. Ama Rızkı veren Allah cc, inşaAllah bizi onlara karşı korur. Kâfirleri bile bu Dünyada rızıklandıran Rabbim bizi yalnız bırakmaz bunu biliyorum. Belkide bize böyle davranmaları Hakkımızda hayırlıdır da şu pislik yerden vatanımıza dönmemize vesile olur.. Bize karşı kinlerini kusacak ortam arıyorlarmış da haberimiz yokmuş?! En zoruma giden ise kendileri lavaboya gidip istedikleri kadar oturup msj atıyor ama bizim 5 dak Allah'ı cc anmamız batıyor kafire!! Allah tümünün belasını versin!!!

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Ana-baba hakkı var ama birde Rasulullah sav var ki, ana-baba yolunda feda edilebilecek.. Böyle kıyaslarsan daha iyi karar verebilirsin belki kardeş.. Benim şahsi fikrim tabi.. En iyisini Allah bilir. Rabbim yardımcın olsun !!
Evet o cok kotu iste tamamen kestirmeyip duzelttirsem mi acaba diyorum bakalim Allah buyuk.

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İslam-TR Üyesi
Evet o cok kotu iste tamamen kestirmeyip duzelttirsem mi acaba diyorum bakalim Allah buyuk.
Kardeşim ve yiğenim de sakallarını düzeltiyor biliyorum, yüzde yüz delilini bilmiyorum ama bazı alimlerin kısaltmaya cevaz verdiğini söylemişlerdi. İnşaAllah @Ebu Ubeyde bin Cerrah msjınızı görürse cevap yazar. Allah svt yardımcınız olsun. Herkesin farklı farklı imtihanları var bu dünyada. Allah cc hepimize bu imtihanları başarıyla geçmeyi nasip etsin ve cennetinde cemaliyle eylesin kardeşim...

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İslam-TR Üyesi

Bi hatırlatma ( Abdulmuiz hocadan alıntıdır):

Hasan el-Basrî (Rahimehullah) şöyle dedi:
Sahabeler sakalın kabzadan fazlasının alınmasına ruhsat veriyorlardı.” ...

Sakal bırakmak, hem fiilî sünnettir, yâni Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bizzat sakallı bulunmuşlardır. Hem de bu konuda sözlü sünnet söz konusudur. “Muşriklere muhalefet ediniz: Sakalı bırakınız, bıyıklarınızı kesiniz” gibi pek çok hadis-i şerif vardır. (Buhari, Libas :64)

Sakal Tıraşının Haram Olduğuna Dair Deliller:

1) Allah’ın yarattığını değiştirme:
Allahu Teâlâ şöyle buyurdu: “Allah’ın yaratışında değişme yoktur.” (Rum, 30)

Yani Allah’ın yaratışında ve sizi yarattığı şekilde değişiklik yoktur. Allahu Teâlâ, İblis’in şöyle dediğini naklediyor:
Şubhesiz onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler.” (Nisa, 119)

Bu nas açıkça, şerî bir izin olmaksızın, Allah’ın yarattığını değiştirmenin, şeytanın emrine itaat olduğunu göstermektedir. Sakal tıraşının Şeytan’ın sevdiği ve emrettiği bir yaratılışı bozma eylemi olduğunda hiç kuşku yoktur.

S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Sen neden korkuyorsun ölmek varken kaderde?!.
Banned

Kısaltabilirsin belki gönülleri hoş olsun diye vardır belki böyle bir cevaz, ama kökünden kazımaya izin yok hocam. Bir kabzadan fazla uzatmanında vacib olduğunu okumuştum, yine başka bir yerde bir kapzadan daha fazlasını kesmenin mekruh olduğunu. En hayırlısı kıssaltmamak ama sen yinede alim birisine veyahut fıkıh kitaplarına danış derim :) .
-----------------------------------------
Ebu Ma’mer şöyle dedi:
“Habbab (Radiyallahu Anh)’a Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) öğle ve ikindi namazlarında bir şeyler okuyor muydu? dedik.

Habbab (Radiyallahu Anh):

−Evet dedi.

Okuduğunu nasıl biliyordunuz? dedik.

−Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in sakalının hareketinden anlardık dedi.”

İbni Hibban 1826, Buhari 759, İbni Mace 826, İbni Huzeyme 505506, Abdurrezzak 2676, Humeydi 156, Tabarani Mucemu’l-Kebir 3685, Begavi 595, Ahmed 5/1096/395

O Çevrimdışı

omermuslim

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Akhi Allah yardımcın olsun ben de az bişey sakal çıkıyor ona bile karışıyorlardı anlata anlata aynı şeyleri şimdi bıraktılar yakamı :)
Sakal ın kesilmemesiyle ilgili hadsileri oku , alimerin görüşünü anlat inatla işte ben bunun için kesimiyom dersin (anlatıyorsundur belkide genede yazdım)
Ana babada olsa masiyette itaat yok diye biliyorum.
https://www.islam-tr.org/konu/namaz...helal-etmeyen-babaya-tavir.30285/#post-200208

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
bnm nerdeyse hiç sakalım yok :((((
Akhi herkesin bi derdi var iste.
Kısaltabilirsin belki gönülleri hoş olsun diye vardır belki böyle bir cevaz, ama kökünden kazımaya izin yok hocam. Bir kabzadan fazla uzatmanında vacib olduğunu okumuştum, yine başka bir yerde bir kapzadan daha fazlasını kesmenin mekruh olduğunu. En hayırlısı kıssaltmamak ama sen yinede alim birisine veyahut fıkıh kitaplarına danış derim :) .
-----------------------------------------
Ebu Ma’mer şöyle dedi:
“Habbab (Radiyallahu Anh)’a Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) öğle ve ikindi namazlarında bir şeyler okuyor muydu? dedik.

−Evet dedi.

Okuduğunu nasıl biliyordunuz? dedik.

−Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in sakalının hareketinden anlardık dedi.”

İbni Hibban 1826, Buhari 759, İbni Mace 826, İbni Huzeyme 505506, Abdurrezzak 2676, Humeydi 156, Tabarani Mucemu’l-Kebir 3685, Begavi 595, Ahmed 5/1096/395
Akhi bi garipler iste namaz kilarlar oruc falan var faize dusmanlar ama sakalda sorun var. Yok guzelligimi aliomus falan filan diyorum ki ben begeniyorum bide evlenme surecinde olmadigim surece yakisikli olmanin bi manasi yok :) anlamiyorlar bi de babannem cikti bide 7/24 tesbih cekiyor ama :)
Akhi Allah yardımcın olsun ben de az bişey sakal çıkıyor ona bile karışıyorlardı anlata anlata aynı şeyleri şimdi bıraktılar yakamı :)
Sakal ın kesilmemesiyle ilgili hadsileri oku , alimerin görüşünü anlat inatla işte ben bunun için kesimiyom dersin (anlatıyorsundur belkide genede yazdım)
Ana babada olsa masiyette itaat yok diye biliyorum.
https://www.islam-tr.org/konu/namaz...helal-etmeyen-babaya-tavir.30285/#post-200208
akhi dua edin insallah hic kesesim yok ama. Sakalimi da sozluk sorunu halibe getirdim ama :p