Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kanuni Muhibbi mahlasıyla gazel yazmış hasekisine , bir dizesinde diyor ki ;

' sükkerim , gencim, cihan içinde bi-rencim '

yani demek istiyor ki ey benim eldeğmemişim diyor ....
kıskanmamak elde değil , ecdadın, adamların hareminde yüzlerce cariye var her biri eldeğmemiş ,
bizim oldu olacak bi tane , ohooo bakıyosun bizden önce haremin dik âlasını kurmuş ....
artık biz erkekler değil kadınlar harem kuruyo ,, eee devir onların devri ... Bu kadar feminist söylem olursa ne olur , olacagı bu olur ...

A Çevrimdışı

Aleyna

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ebu Hureyre (radıyallahu anh)'ın rivayet ettiğine göre Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)şöyle buyurmuştur:

"Müslüman veya mümin bir kul,abdest alıp da yüzünü yıkadığı zaman gözleriyle bakmak suretiyle işlediği her günah,abdest suyuyla -veya

suyun son damlasıyla-birlikte yüzünden çıkar gider.Ellerini yıkadığı zaman elleriyle tutmak suretiyle işlediği her günah -abdest suyuyla

veya suyun son damlasıyla- birlikte ellerinden çıkar gider.Ayaklarını yıkayınca da ayaklarıyla yürümek suretiyle işlediği her günah,abdest

suyuyla -veya suyun son damlasıyla-birlikte ayaklarından çıkar gider.Böylece o ,tüm günahlardan temizlenmiş/arınmış olur."

Müslim,(no:244)

Bu hadisi okuduğum da direkt kocam aklıma geldi , onun yaptığı zulümün ve günahlarının aldığı abdest suyuyla döküleceği Kurana tamamen iftira ve hakaret olur. Bu hadis Kuranla taban tabana zıt bir hadis.

Kur’an “zulüm” kavramına olağanüstü bir vurgu yapıyor
Kur’an’da 324 yerde “zulüm” kavramı geçer.Mesela; “Zulmedenleri Allah affetmez ve onlara bir yol da göstermez.(Nisa; 4/168)

“İnsanlara zulmedenlere ve yeryüzünde zorbalık yapanlara yol yoktur. Onlara elem dolu azap vardır.” (Şura; 42/42)

Allah, kul hakkı yemeyi (zulmü), hakkı yenene sormadan affetmeyeceğini ısrarla hatırlatıyor. Bu hususta hakkı yenene (mazluma, mağdura) hem dünyada hem ahirette yetki (insiyatif) verdiğini, çünkü hak sahibinin o olduğunu söylüyor.

Taha suresinde hangi ayetteydi şimdi hatırlayamadım, Kul hakkının ağır vebalinden bahsediyor.

Bunun için de “Kul hakkıyla karşıma gelme” diyor.

“Mazlumun ahından arş çatlar”, “Mazlumun bedduasından sakının, Onun ile Allah arasında perde yoktur”, “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” diye boşuna denmemiş. Tabiri caizse Kitap’ın “ciğerinden” konuşan sözler bunlar…

İşlediği zulüm ayyuka çıkanların vay haline!

Ömrü kul hakkı yemekle geçenlerin vay haline!

Ummu İmara Çevrimdışı

Ummu İmara

Lâ Tahzen,İnnâllahu Mêana
İslam-TR Üyesi
Aleyna kardeşim bu hadisin sahih olduğunu biliyorum,çünkü Riyâzu's-Salihîn'den alıntı yapmıştım.Bu hadiste Allah'a gönülden bağlı,ihlaslı,takva sahibleri için Peygamber Efendimizin söylemiş olduğu teşvik edici güzel sözler var.Rabbimin kime ne zaman hidayet vereceğini bilemeyiz.Zulüm ve kul hakkı konusu çok derin bir konu neyi nasıl algıladığına bağlı,Allah insanlara zulmetmez,imtihan eder.Zulmedenleri de hesaba çekecek olan Allah,mazlum olanı da ,mağdur olanı da.Rabbim cümlemize hidayet versin,başa çıkamayacağımız imtihanlarla bizleri sınamasın İnşaAllah.....Amin.

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kardeşim burda herhangi bir tenakuz yok.Aldığı abdest ve başka bir rivayette geçen iki vakit arasındaki namaz günahlara kefarettir.Burdaki kefaret küçük günahlaradır.Bu rivayetleri artırabiliriz.Sizin bahsetmiş olduğunuz zulüm farklıdır.Burdaki kasıt insanın işlediği günahlar dolayısıyla kendine zulmetmesi karşılığı ,abdest ,namaz gibi ibadetle günahlarına kefaret olacağıdır.Burdaki zulum iki türlüdür.Zira sizin kastetmediğinizi varsayarak belirtecek olrusak bu yaklaşım hadis inkarcılarının yaklaşımıdır.

Lokman oğluna öğüt vererek şöyle demişti: 'Ey oğulcağızım! Allah'a ortak koşma. Şüphesiz ortak koşmak (şirk) büyük bir zulümdür.(Lokman 13)

Rabbim sıkıntınızı gidersin kardeşim.Allah'tan sabır isteyin, herkezin imtihanı farklı.Rabbim yardımcınız olsun.Siz samimi olun,gönülden Allah'a bağlanın,Allah vaadine muhalefet etmez.Siz sabredin ,isteyin. O, es-semi,el-basir,el-mucip'tir,el-fettah'tır.Biz samimi olursak muhakkak vakti gelince dilediği şekilde kuluna bir çıkış yolu verecektir.Bizim Rabbimizden başka kimsemiz yok,Allah inananların dostudur.(Bakara ,257) Allahu Ekber ...

Son düzenleme:
Ebu Mervan Çevrimdışı

Ebu Mervan

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bu hadisi okuduğum da direkt kocam aklıma geldi , onun yaptığı zulümün ve günahlarının aldığı abdest suyuyla döküleceği Kurana tamamen iftira ve hakaret olur. Bu hadis Kuranla taban tabana zıt bir hadis.

Kur’an’da 324 yerde “zulüm” kavramı geçer.Mesela; “Zulmedenleri Allah affetmez ve onlara bir yol da göstermez.(Nisa; 4/168)

“İnsanlara zulmedenlere ve yeryüzünde zorbalık yapanlara yol yoktur. Onlara elem dolu azap vardır.” (Şura; 42/42)

Allah, kul hakkı yemeyi (zulmü), hakkı yenene sormadan affetmeyeceğini ısrarla hatırlatıyor.

Allah, kul hakkı yemeyi (zulmü), hakkı yenene sormadan affetmeyeceğini ısrarla hatırlatıyor. Bu hususta hakkı yenene (mazluma, mağdura) hem dünyada hem ahirette yetki (insiyatif) verdiğini, çünkü hak sahibinin o olduğunu söylüyor.

Taha suresinde hangi ayetteydi şimdi hatırlayamadım, Kul hakkının ağır vebalinden bahsediyor.

“Mazlumun ahından arş çatlar”, “Mazlumun bedduasından sakının, Onun ile Allah arasında perde yoktur”, “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” diye boşuna denmemiş. Tabiri caizse Kitap’ın “ciğerinden” konuşan sözler bunlar…

Aman abla yazın bana hadis inkarcılarını hatırlattı. Lütfen dikkatlı olalım :) Kuranı ve sünneti hadis inkarcıları gibi anlarsak, Allah muhafaza kitabda biraz zorlasan ayetleri birbirine çelişkili bulursun neuzu billah!

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi

Kur'an'la taban tabana zıt bir hadis demen bencede yanlış bacım, eğer ki Riyazüssalihin'de ise bildiğim kadarıyla sahih hadisler var orda( Allahu alem)
Birde eğer hadis sahih ve mütevatir ise durum biraz daha kritik, bazı alimlere göre küfür bile sayılıyor sahih hadise karşı çıkmak maazAllah. Yanlışım varsa hocamız düzeltir inşaAllah. Bence eşine olan öfken seni yanlış düşünmeye sevketmesin, zira yanlış yaşayan bir müslüman üzerinden hadis eleştirmen bana da doğru gelmedi bacım. Benimkisi nasihat...

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Her şey sende anlamsızlaşıyor "ne yani chp mi gelsin" mantığı. Koskoca islamin metodunu seninle çürütüyorlar(!)

A Çevrimdışı

Abdullah Yusuf

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
Her şey sende anlamsızlaşıyor "ne yani chp mi gelsin" mantığı. Koskoca islamin metodunu seninle çürütüyorlar(!)

Bi onların kafası çalışıyor

bilalleri kızgın kumlara yatıran
sümeyyeleri mızraklatan
habbabları ateşlerle dağlayan
......

insan hiçmi düşünmez bunları Allah Rasulü bilmiyormuydu siyaseti O sahabeler o yiğitler bizden dahamı kıymetsizdi , ashabı uhdut sonucu göremediler , dünyevi olarak başarılı olamadılar boşuna mı öldürler .... SubhanAllah

wallahi bu imani bir meseledir biz buna gönülden iman ettik bizim işimiz Allah'a ortak koşmamak sonuç bizi zerre kadar ilgilendirmiyor Dava Allah'ın davası biz aciz kullarız

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
İbn.Abbas (radıyallahu anh)'dan şöyle rivayet edilmiştir:

Rasullullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:"Bana ümmetler gösterildi.Bir Peygamber gördüm,beraberinde küçük bir grup

vardı.Bir Peygamber gördüm,yanında bir veya iki kişi bulunuyordu.Bir Peygamber gördüm,yanında hiç kimse yoktu.Derken önüme büyük

bir kalabalık çıktı.Bunları kendi ümmetim zannettim.Bana ,'Bu,Musa ve ümmetidir,sen ufka bak.'dediler.Baktım ki büyük bir karaltı !

Bana,'Diğer ufka bak ! dediler.Baktım ki yine büyük bir karaltı ! Bana,'İşte bunlar,senin ümmetindir,bunların içinde yetmiş bin kişi var ki

hesapsız ve azapsız cennete girecekler.' dendi."

(Buhari,no:6541-Müslim,no:220)
dun bi abi hz ömere.hesap melekleri hesap soracak mi dedi ben de sorarlar.heralde tam bilmiyorum dedim bu hadise gore dusununce sormazlar heralde.

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
Hayatta kalamak, temiz kalmak adeta savaştan farksız. Elbette en faziletli görevi yerine getiren mücahid gibi hem fiziksel hem manevi çarpışma gibi olmasa da bu da savaşa benzer bir şey değil mi? Biliyorum hepimiz cihadı ne demek olduğunu biliyoruz. Cihad, Hindikuş dağlarında, Suriye'nin herhangi bir beldesinde, Yemen'nin sıcak beldelerinde, Allah ve Rasul'une savaş açanlara karşı kalaşnikovun tetiğine basmaktır. Ya şeytanla ve kendimizle bireysel mücadelemiz ne olacak?

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
bugun ablamlar topkapi sarayini gezmek icin yigenimi bana biraktilar het tarafta ciril ciplak kadinlar bahcede yan yana yatmis sevisen insanlar acayip moralim bozuldu nasil duzelecek bu insanlar dedim. sonra ikindi namazini kilmak icin sultanahmede gectik abartmiyorum kardesler resmen neredeyse ciplak kisiler camii avlusunda dolaniyor acayip moralim bozuldu umudim kirildi en son eve donerken birbirlerini open erkekler gordum midem bulaniyor su an.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
bugun ablamlar topkapi sarayini gezmek icin yigenimi bana biraktilar het tarafta ciril ciplak kadinlar bahcede yan yana yatmis sevisen insanlar acayip moralim bozuldu nasil duzelecek bu insanlar dedim. sonra ikindi namazini kilmak icin sultanahmede gectik abartmiyorum kardesler resmen neredeyse ciplak kisiler camii avlusunda dolaniyor acayip moralim bozuldu umudim kirildi en son eve donerken birbirlerini open erkekler gordum midem bulaniyor su an.

istanbul da 20 sene yaşadım sultanahmet te sadece 2 kez namaz kılmışımdır fazla uğramamamın sebebi baldırı çıplak turist ve bizim şuursuz milletin kapı da ki görevlilerin bi eşarp verip içeriye almaları yüzünden

A Çevrimdışı

Abdullah Yusuf

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
IMG-20150503-WA0008.jpeg
Demli kaçak çay ...

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
akhi yaptığımız taktik; rakibi sırtımıza alıp yere düşürmek :) hocada o taktiği üzerimde denerek öğrencilere gösterdi. O sırada kötü düşürdü beni. Aslında suç bende, çünki hoca yere düşme taktiğinide öğretmişti ama o sırada kendimi koruyamadım :confused:

forum olarak pekçoğumuz uzakdoğu sporlarına meraklıymışız meğer.Akhi anlattıklarına binaen grappling(yakalama,fırlatmaya)dayalı bir dövüş sanatı yaptığın anlaşılıyor muhtelemen judo,aikido,jiu jitsu gibi.Doğru mu tahmin ettim?ha vuruşlu bir dövüş sanatıysa da self defence kapsamında bunları gösterdilerse onu bilemem tabi :)

A Çevrimdışı

Away

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
forum olarak pekçoğumuz uzakdoğu sporlarına meraklıymışız meğer.Akhi anlattıklarına binaen grappling(yakalama,fırlatmaya)dayalı bir dövüş sanatı yaptığın anlaşılıyor muhtelemen judo,aikido,jiu jitsu gibi.Doğru mu tahmin ettim?ha vuruşlu bir dövüş sanatıysa da self defence kapsamında bunları gösterdilerse onu bilemem tabi :)
Akhi terimleri bilemem ama teakwondo diye kayıt olduk ama dediğin gibi jitsu falanda görüyoruz(hoca öyle söylüyor ne old.bilmiyorum :)) aslında sokak dövüşü gibi bişey :D