Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

H Çevrimdışı

Horasani

اعيدوا إلى الحق سلطانه
İslam-TR Üyesi
egsozu söküp gürültü yaparak sinirden insanın beynine kan sıçratan zalimleri cezasız birakma Allah ım.Amin .

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
egsozu söküp gürültü yaparak sinirden insanın beynine kan sıçratan zalimleri cezasız birakma Allah ım.Amin .

:) fazlasıyla haklısın akhi
zamanında evime hırsız girdi malımı çaldı Allah şahidimdir ilk günü kendisine hakkımı helal etdim
hakkımı yiyen,malımı çalan,gıybetimi yapan,hatta bana iftira atan,insanlar üzerinde bildiğim veya bilmediğim bir hakkım varsa ben onlara hakkımı helal etdim sende onları affet yarabbim

H Çevrimdışı

Horasani

اعيدوا إلى الحق سلطانه
İslam-TR Üyesi
:) fazlasıyla haklısın akhi
zamanında evime hırsız girdi malımı çaldı Allah şahidimdir ilk günü kendisine hakkımı helal etdim
hakkımı yiyen,malımı çalan,gıybetimi yapan,hatta bana iftira atan,insanlar üzerinde bildiğim veya bilmediğim bir hakkım varsa ben onlara hakkımı helal etdim sende onları affet yarabbim
üstad Allah razı olsun.ama biz daha hamız dediğin konuda:) kimseyi de suçlamak istemiyorum ama çocuk yetistir(e)meyen nesiller de utansin.armut dibine düşüyor işte.tek başına nereye kadar hakkını arayacaksin :) Allah sabır versin bize.

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
üstad Allah razı olsun.ama biz daha hamız dediğin konuda:) kimseyi de suçlamak istemiyorum ama çocuk yetistir(e)meyen nesiller de utansin.armut dibine düşüyor işte.tek başına nereye kadar hakkını arayacaksin :) Allah sabır versin bize.

akhi bazen insanların kınadığı öyle tipler çıkıyorki Allah hidayet nasip etdiğinde değişiminden etkilenmemek imkansız
uyuşturucu kullanmaktan sabıkası olan bir kardeşimiz var şimdiki halini görsen imrenirsin
tabiki bizimde bir sinir sistemimiz var bazen insanı çatlatanlarda oluyor fakat öylelerinin içindende güzel cevherler cıkıyor

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
Feybuk kişisel sayfa mi ucurmus :D mark in siyonist olduğunu yeni öğrendiydim işimi kolaylastirdilar.

İşin daha garibi. İnsan bir bilgilendirme maili falan atar yahu, biz sayfani kapadık! Bu müdür yani o çok sahip çıktığınız hak hukuk. Ha pardon onlar siz rahat edersiniz diye vardı değil mi?

Bu arada ıslam-tr nin yeni sayfasındaki gonderileri begenirken oldu bunlar :D

ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
dun bi abi hz ömere.hesap melekleri hesap soracak mi dedi ben de sorarlar.heralde tam bilmiyorum dedim bu hadise gore dusununce sormazlar heralde.
akhim bilemiyorum ama geçenlerde hayatus sahabede şöyle bir rivayete denk geldim,
Ömer bin abdulah(r.anh) ,babası Ömer(r.anh)' ı rüyasında görüyor konuşuyorlar vs, Hz.Ömer soruyor sizden ayrılalı ne kadar oldu diye, abdulah bin ömer: 12 sene olduğunu söylediğimde de 'Hesaptan daha yeni kurtulabildim' dedi.(Ebu nuaym,Hilye,1,54)
aynı şekide Salim bin Abdulah tan bir rivayet var HZ ÖMER'İ rüyamda görmek için Allaha yalvardım ancak 10 sene sonra görebildim.Anındaki terleri siliyordu.Ey müminlerin Emiri!NE yapıyorsunuz;nasılsınız?diye sorduğumda şunları söyledi:'Hesaptan daha yeni kurtuldum.Eğer Allah'ın rahmeti olmasaydı helak olacaktım'
bunlar hayatus sahabenin 4.cilt syf 433 te geçiyor,sonuçta tarih kitabı ne kadar sahih allahualem...

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
akhim bilemiyorum ama geçenlerde hayatus sahabede şöyle bir rivayete denk geldim,
Ömer bin abdulah(r.anh) ,babası Ömer(r.anh)' ı rüyasında görüyor konuşuyorlar vs, Hz.Ömer soruyor sizden ayrılalı ne kadar oldu diye, abdulah bin ömer: 12 sene olduğunu söylediğimde de 'Hesaptan daha yeni kurtulabildim' dedi.(Ebu nuaym,Hilye,1,54)
aynı şekide Salim bin Abdulah tan bir rivayet var HZ ÖMER'İ rüyamda görmek için Allaha yalvardım ancak 10 sene sonra görebildim.Anındaki terleri siliyordu.Ey müminlerin Emiri!NE yapıyorsunuz;nasılsınız?diye sorduğumda şunları söyledi:'Hesaptan daha yeni kurtuldum.Eğer Allah'ın rahmeti olmasaydı helak olacaktım'
bunlar hayatus sahabenin 4.cilt syf 433 te geçiyor,sonuçta tarih kitabı ne kadar sahih allahualem...
Akhi ama buhari muslimde gecen hesapsiz azapsiz cennete gidecek 72bin kisi kim o zaman :(

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
Akhiler yardımınız lazım. Bir kişi İshak (a.s) dan yola çıkarak İbrahim (a.s) ve diğer Peygamberlerin (Nuh, Adem (as.)) yahudi olduğunu iddia ediyor (Muhammed sav. de dahil İsmail as. ın soyundan gelmesi onu farklı bir ırk yapmazmış, söylemi bu). Buna karşı kaynaktan olmayan akli bir delil var mıdır? Yani karşı taraf İslam'a saygı gösteren ancak biraz bilimsel olarak sorgulayan bir tip. (Adem ve Havva aile içi ilişki birden fazla soy yaratamaz mıydı Allah gibi soruları var) hipotezlerini çürütecek deliller var ise paylaşabilir misiniz?

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Akhiler yardımınız lazım. Bir kişi İshak (a.s) dan yola çıkarak İbrahim (a.s) ve diğer Peygamberlerin (Nuh, Adem (as.)) yahudi olduğunu iddia ediyor (Muhammed sav. de dahil İsmail as. ın soyundan gelmesi onu farklı bir ırk yapmazmış, söylemi bu). Buna karşı kaynaktan olmayan akli bir delil var mıdır? Yani karşı taraf İslam'a saygı gösteren ancak biraz bilimsel olarak sorgulayan bir tip. (Adem ve Havva aile içi ilişki birden fazla soy yaratamaz mıydı Allah gibi soruları var) hipotezlerini çürütecek deliller var ise paylaşabilir misiniz?
Abi "yahudilik" bir irk değil ki. İsrailoğlu olduklarını mi söylüyor?

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
aynen, durumu açıklamaya çalışsam da (İshak as. israiloğullarının atası olduğunu belirtsem de İsmail a.s ile kardeş olmaları onun soyunu ayırmaz diyor. Millet-i İbrahim işte diyorum ama kabul ettiremedim.
Abi benim bildiğim İsrail, Yakub (AS), yani Yakub'dan (AS) önceki peygamberlerin İsrailoğlu olması imkansız. Peygamberimiz (Sav) İsmail'in soyundan olduğu için ve İsmail'de (AS) İsrail'in (AS) oğlu olduğu için, o (sav) da dolaylı yönden israiloğlu oluyor. Ama okadar geriye gidersen herkes aynen soydan çikiyor zaten..

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
aynen, durumu açıklamaya çalışsam da (İshak as. israiloğullarının atası olduğunu belirtsem de İsmail a.s ile kardeş olmaları onun soyunu ayırmaz diyor. Millet-i İbrahim işte diyorum ama kabul ettiremedim.
Dövecen ozaman :)

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
Abi benim bildiğim İsrail, Yakub (AS), yani Yakub'dan (AS) önceki peygamberlerin İsrailoğlu olması imkansız. Peygamberimiz (Sav) İsmail'in soyundan olduğu için ve İsmail'de (AS) İsrail'in (AS) oğlu olduğu için, o (sav) da dolaylı yönden israiloğlu oluyor. Ama okadar geriye gidersen herkes aynen soydan çikiyor zaten..

Çorba olmuş akhi :) Şimdi İbrahim a.s'ın iki oğlu var İsmail as. ve İshak as. İsmail as. Muhammed sav.'in dedelerinin soyunda bunu biliyoruz. İshak as.'ın da oğlu olan Yakub as.'dır ki diğer adı İsrail as.

tablo yapalım kesinleşsin :)
İbrahim a.s
| |
İsmail as. İshak as
| |
... Yakub as
| |
Muhammed sav. Yakuboğulları(İsrailoğulları)​

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Çorba olmuş akhi :) Şimdi İbrahim a.s'ın iki oğlu var İsmail as. ve İshak as. İsmail as. Muhammed sav.'in dedelerinin soyunda bunu biliyoruz. İshak as.'ın da oğlu olan Yakub as.'dır ki diğer adı İsrail as.

İbrahim a.s​
| |
İsmail as. İshak as.
| |
... Yakub as.
| |
Muhammed sav. Yakuboğulları (İsrailoğulları, Yusuf as., Musa as. İsa as. ve diğerleri)
Ben karıştırdım kusura bakma :(

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Haklısın resulullah as hiç bir şekilde israiloğlu olmuyor..

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

İbrahim a.s
| |
İsmail as. İshak as
| |
... Yakub as
| |
Muhammed sav. Yakuboğulları(İsrailoğulları)​
Yok akhi peygamber efendimiz yakubdan önce yazılmalı ismailin altına yani israil oğlu olmuyor