Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizlere bir müjde vereyim. Eis tepesinden sonra Hadırın alınması için mucahidler çalışmalara başladı. Şeyh Muhaysini namazı inşaAllah orada kılacağız dedi...
Yarın ne yapacağımı düşünüyorum kara kara oruç tutsam evdekiler laf edecek tutmasam olmaz bayram kutlasam olmaz kutlamasam olmaz yapacak bir şey yok yarın oruçluyuz. Ha birde bayram namazı var :kötü:
Yarın ne yapacağımı düşünüyorum kara kara oruç tutsam evdekiler laf edecek tutmasam olmaz bayram kutlasam olmaz kutlamasam olmaz yapacak bir şey yok yarın oruçluyuz. Ha birde bayram namazı var :kötü:
Bu tür bayramlarda yaptığım ilk şey onlara tebliğ etmek, durumu izah etmekti. İkincisi ise bu tür durumda olan kardeşlerle sözleşip, birlikte geziye gitmekti(yahut dernek, mescide gidip vakit geçirmekti). Sen hak yoldan şaşma, Allah azze ve celle çektiğin eziyetin karşılığını misliyle verecektir. Buna inan ve mümkünse benim yaptığım gibi yap, hiç değilse sürekli konuşma, tartışma durumu olmaz.
Dipnot: Sakın bu durumu bağırarak, çağırarak izah etme. Güzel bir öğütle izah et. Ola ki anlamazlar bu çok normaldir. Sen üstünde ki vazifeyi yap tebliğ et ve susmayı tercih et. Şüphesiz böylesi daha hayırlı olacaktır. Ben anladım ki ne asıp kesmek, ses yükseltmek ve kalpleri kırmak bu işin çözümü olmuyor. Ama iyi lisan ve edepli yaklaşım çözüm oluyor. Elhamdulillah şimdi gene tebliğimi yapıyor ve onlarla tebessüm dolu bir gün geçiriyorum ve kızan bağıran yok elhamdulillah.
Gözlerim davulcuyu arar oldu bu gün iyice alışmıştım kendisine... Her ne kadar her gece çocuğu ağlatsada işini hakkıyla yapıyordu ,gelince bahşişini verecektim ama muhtemelen biz evde yokken bahşiş toplamaya gelmiş