Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Sürrealist bir betimleme olmuş. Ama tam olarak anladım. inşaAllah iyi bir şeydir leblebi gibi olmak ?

Leblebi kuruyemis kasesi içinde yalnız kalmaktir.
Yalnizligini kuruyemişce anlatmak istedim.
Ama lakinki öyledir.

Hem besmele çekip hem aralıksız üflemek nasıl oluyor.:bsmagryr: Adamın adıda "Veled"miş.

Söylemem

Bu arada 99'luk tesbihi imameyle birlikte çekmek varken neden öyle yapmayıp artı 7 yapıyorlar. Bide mesela bu adakla ne istenirse oluyormuş ya, bu adakla istediğim şey kabul olmasın dersek bu bid'at'i buga sokar mıyız acaba.:snzdglsn:

Maksat bidat zengin görünsün diye o 7
Ve diğer soru mümkün.

Erkekler niçin üfleyemiyor? Oldukça feminist buldum bu bidatı.

Birseyden de eksik kalin ya hu.

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ağlamak istiyorum erkeklerde ağlar. ...

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Yusuf 86: Ben keder ve üzüntümü ancak Allaha açarım.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Anlık hissiyatım merak.
Acaba içinde ne yaziyor?

IMG_20160809_030105.jpg

Cundullah el-Kürdî Çevrimdışı

Cundullah el-Kürdî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Vikipedideki "selefilik" maddesini okurken selefilikte namaz bölümünü okudum. Hiç bir şey hissedemiyorum.
Selefilik'te namaz
İddia;

Ehl-i sünnet'in Asarî-Hanbeli i'tikadından olan ve temelleri Muhammed bin Abd ul-Vahhab ile onun Yirminci yüzyıldaki en önemli takipçisiMuhammad Nâsır ud-Dîn el-Albanî[4] tarafından atılan Vehhâbî-Selefilik'te namazın sünnetlerinin bidat sayılabileceği ihtimâli göz önünde bulundurulmak suretiyle bir günde sâdece 17 rekât farz[5] olan kısmı kılınır. Namaz vakitlerine karşı aşırı hassâsiyet gösteren Vehhâbîler, namazlarını vaktin girmesiyle birlikte hiç zaman kaybetmeden icrâ ederler. Türkiye'deki namaz vakitleriyle karşılaştırıldığında, muhtemelen öğle namazı5-6 dakika, ikindi 6-7 dakika, akşam namazı 7-8 dakika ve yatsı namazı da 10-15 dakika daha evvel kılınabilmektedir. Kısacası, Türkiye'de daha henüz ezanlar okunmaya başlamamışken bir Vehhâbî bahsi geçen namazların farzlarını tamamlamış olabiliyor. Ayrıca, sabah ve Cuma namazı haricindeki diğer namazların başına ya da sonuna her hangi bir sünnet[6] namazının eklenmemesi debidat olabileceği endişesinden olsa gerek, ayrıca üzerinde titizlikle durdukları hususlar arasında gelmektedir. Sağa sola selâm vermek suretiyle namazın sona ermesinin hemen ardından topluca yapılan tesbihatlara katılmayarak, sünnete uygun bir biçimde tek başına yapılmaktadır.

Cundullah el-Kürdî Çevrimdışı

Cundullah el-Kürdî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Selefilik'te namaz
İddia;

Ehl-i sünnet'in Asarî-Hanbeli i'tikadından olan ve temelleri Muhammed bin Abd ul-Vahhab ile onun Yirminci yüzyıldaki en önemli takipçisiMuhammad Nâsır ud-Dîn el-Albanî[4] tarafından atılan Vehhâbî-Selefilik'te namazın sünnetlerinin bidat sayılabileceği ihtimâli göz önünde bulundurulmak suretiyle bir günde sâdece 17 rekât farz[5] olan kısmı kılınır. Namaz vakitlerine karşı aşırı hassâsiyet gösteren Vehhâbîler, namazlarını vaktin girmesiyle birlikte hiç zaman kaybetmeden icrâ ederler. Türkiye'deki namaz vakitleriyle karşılaştırıldığında, muhtemelen öğle namazı5-6 dakika, ikindi 6-7 dakika, akşam namazı 7-8 dakika ve yatsı namazı da 10-15 dakika daha evvel kılınabilmektedir. Kısacası, Türkiye'de daha henüz ezanlar okunmaya başlamamışken bir Vehhâbî bahsi geçen namazların farzlarını tamamlamış olabiliyor. Ayrıca, sabah ve Cuma namazı haricindeki diğer namazların başına ya da sonuna her hangi bir sünnet[6] namazının eklenmemesi debidat olabileceği endişesinden olsa gerek, ayrıca üzerinde titizlikle durdukları hususlar arasında gelmektedir. Sağa sola selâm vermek suretiyle namazın sona ermesinin hemen ardından topluca yapılan tesbihatlara katılmayarak, sünnete uygun bir biçimde tek başına yapılmaktadır.
İşin garibi verdikleri kaynakta namazın sünnetleri de yazıyor.http://www.albalagh.net/kids/understanding_deen/Salat.shtml

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Nevevi hayat yayinlari dergim geldi bu ayki konu sabır ve şükür. Allah sabredenlerle beraberdir diyerek başladım okumaya

::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi