Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Önce kendi nefsime sonra diğer kardeşlere söylüyorum bunu. Sevmediğimiz çevrelere adalet ile değil hevamızdan çok hüküm koyduk. Buradaki kardeşler de biliyor ki kişinin bir konuda sapık bir fırkaya muvafakat göstermesi onun o fırkaya nispetini gerektirmez. Herhangi bir meselede murcieye, mutezileye yada haricilere muvafakat göstermiş olabilir amma kişinin bu fırkalardan birine mensup olduğuna hüccet olmaz. Açık bir küfrü görülmediği sürece yine kardeşimizdir, kötü amelleri nispetince ondan beraat eder iyi amelleri nispetince muhabbet besleriz.

"Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır." (Maide 8)

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Yanımıza kâr kalır sandığımız zararların,

Yarına yatırım olur diye harcadığımız zamanların,

Ufuklarda hapsolmuş yıldızların parlaklığındayız.

....

20.08.2016/ İstanbul

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bir meseleden dolayı şehir dışına çıkmıştım, yeni tanıştığım kardeşlere adetimdir islamtr'ye üye mi diye sorarım değilse anlantırım vs. Kardeşin biri forum hakkında;
"Ben üye değilim ama arada girib bazı konuları okurum dedi ve ekledi ama çok çabuk banlıyorlar" dedi islam4ever abinin banlama namını bir kez daha duyurub hayretler içinde bıraktı beni.

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
yacihadyazillet
Sanırım burada bana soru sormuşsun ama alıntı yapmayı başaramamışsın :)
Öncelikle bu sözler mahlas ismi ile Sagopa Kajmer'e ait. Yani kendisi rap sanatçısı, Allah affetsin kendisiyle tanışma fırsatı dahi bulmuştum(İslam'la şereflenmeden önce). Kendisi iyi bir edebiyat anlayışına sahip birisidir. Yazdığı tüm raplerinin sözlerini okurum, şiir misali... Velhasıl normalde bu dizelerin öncesini ve sonrasını okuyanlar savaştan bahsettiğini anlayacaktır. Ayrıca M.O.A diye bilinen yabancı bir rap sanatçısının da bu parçanın bir bölümünde İngilizce dizelerinde "Suriye'nin kafası ve kemiklerle dolduğunu, havanın kimyasallarla dolduğunu, bu kimyasalın burnumuza kadar geldiğini ve onların yalnız olmadığını, kendisi ve sagopa'nın o bölgede olduğunu" vs vs dile getirmiştir. Yani bu parçayı, sözleri Suriye'de katledilen Müslümanlar için yazdıklarını söyleyebiliriz (ben öyle anlıyorum, başkası başka türlü anlayabilir). Dolayısıyla bu çerçeveden bakınca cihadın farz olduğunu söyleyen abidlerin (nice ibadet aşığı insanların) aslında kafalarına yerleşen bazı sabit fikirlerden dolayı cihada çıkmayışlarını, bunun yanında sözleriyle yahut şiirleriyle yada makaleleriyle Suriye'deki olayları yazanların olduğunu, salihlerin(sözlerinde durup cihada çıkanların) nerede olduğunu, ayrıca 40 yıldır ümmetin parçalanışını sözlerinden düşürmeyen "Filistin'i, Afganistan'ı yahut diğer mazlum topraklarının, zalimler tarafında işgal edildiğini adı gibi bilen ve emin olan insanların" tahribi(zulmü, mazlumların ezilişini) izlediğini söylüyor. (*)

(*) Bu adamı tanıyanlar bunları açıkça söyleyecek biri olmadığını bilecektir. Benim söylediklerim onun düşünceleri değildir, benim anladığımdır. Ama kendisi bu tür konular duyarsız duran biri değildir.Bir kaç parçasında mazlum coğrafyalarından bahsetmiş birisidir. Bu onu övdüğüm anlamına gelmez sadece burada da bu konudan bahsede bileceği ihtimalini doğurduğu için yazma gereği duydum.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Alketa bacım kardesım
muhabbetlerınde Erlerle arana sınır koy kımsenın kotu yada yanlış bırsey soyleyecegını zannetmiyorum ama
Gercekten olması gereken bu bazen bayan olduğunu unutabılıyor ınsan...
Erkeklerle bayanların bu denlı muhabbetı hos degıl
Cunku kadın avrettır gızlı ve ortulu kalması gereklı bu hem senın hemde dıgerlerı ıcın hayırlı yada serlı bır mesele

Ustume had degıl ama aynı forumu paylaşıyoruz.Sonucta. dıkkatımı cekıyor.
Yanı cogunuz genç ınsanlarsınız hata yapma oranları bu bulunduğunuz yas arası muhtemel kuvvettedır.
Aynı seyı ERKEK kardeşler ıcın de soyluyorum bayanlarla konuştuğunuzu unutmayın.
Seytan her daım fırsat kollamakta bır fıtne atarda ALLAH muhafaza.
Uyarması benden dınleyıp uyması sızden Fi emanillah.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Alketa bacım kardesım
muhabbetlerınde Erlerle arana sınır koy kımsenın kotu yada yanlış bırsey soyleyecegını zannetmiyorum ama
Gercekten olması gereken bu bazen bayan olduğunu unutabılıyor ınsan...
Erkeklerle bayanların bu denlı muhabbetı hos degıl
Cunku kadın avrettır gızlı ve ortulu kalması gereklı bu hem senın hemde dıgerlerı ıcın hayırlı yada serlı bır mesele

Ustume had degıl ama aynı forumu paylaşıyoruz.Sonucta. dıkkatımı cekıyor.
Yanı cogunuz genç ınsanlarsınız hata yapma oranları bu bulunduğunuz yas arası muhtemel kuvvettedır.
Aynı seyı ERKEK kardeşler ıcın de soyluyorum bayanlarla konuştuğunuzu unutmayın.
Seytan her daım fırsat kollamakta bır fıtne atarda ALLAH muhafaza.
Uyarması benden dınleyıp uyması sızden Fi emanillah.

Tamam.
Hadi size bir guzellik yapayım.

Forumun selameti icin forumu bırakayım.
Zaten direk adimi yazdığına gore abi

Baska kardeslerinde "fitne" ithamlari da boylece sonlanmis olur.
Herkes derin bir nefes alır.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
onun ıcın demedım ben soyle düşünüyorum kendıme yapılmasını ıstemedıgım bır hareketın bır başkasına yapılması taraftarı degılım açıkçası eden ettıgını bulur mantığı da mevcut.
bugun yarın bırının eslerı olacak herkez erkegı de kadını da ben kendı acımdan esımın bır başkasıyla gozgoze yada konuşmasından aşırı derecede rahatsız olan bır ınsanım aynı sekılde onun ıcınde gecerlı ben dıkkat edıyorsam o da dıkkat edecek yanı
Her ıkı taraf ıcın gecerlı bır neden ortaya koydum.
Fıtne hersey olabılır ılla bunun ıcın bayan olmaya gerek yok
hanı bıraz arka planda kal bırı bırsey soyleyınce muhatab almadan yada bayanlar bolumu açalım suraya sadece bayanlar bırbırlerı ıle yazışsınlar
ne bıleyım açıkçası erkeklerın bayanlarla ıclı dışlı olmasına karsıyım açıkçası bunu dıle getırıyorum
Bu benım gorusum sahsı olarak her bayan ıcınde gecerlıdır.
Bayanlar degerlıdır. Ve bu degerı yanlızca esler hakeder.
Yanlıs bırsey yaptıgını gormedım
Bu sadece kendı acımdan senı de gerçekten ALLAH ıcın sevdıgım ıcın uyarayım dedım.
:) Hepınız degerlısınız uzuldugunuzu görmek bızı de uzer anlatabılırmuyum

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
bır yanlış anlaşılma olmuş sanırım..
Bakın kardeşler bugun yarın hepınız evlenip yuva kuracaksınız.
Herkez temız ımanlı güzel bır es ıcın bekar kalmakta hatta evlenememekten sıkayet etmekte
Bayanlar ıcın problem fazla gorulmesede erkekler acısından bu durum oldukça vahım suraya uye oldum olası 10 u gectı bu sıkayet
Yahu evlenecek kız bulamıyorum neden
Temız olacak namaz kılacak edeplı olacak v.s vs vs.
Pekı kardesım sen gerçekten oyle bır ınsanı hakedıyormusun ? Sen gerçekten dıkkatlı bır muslumanmısın..
Sen temızmısın kalbın gönlün ımanla mı dolu
ınsanlarla dıyologuna dıkkat edıyormusun yanı bunlar onemlı seyler arkadaşlar.
Musluman heryerde muslumandır bunun forumu yada sıvılı dıye bır ayrımdan bahsedılemez.
Uyarılarımın cogu ERKEK kardeslerım ıcın gecerlıdır.
Cunku ısın bası erkekde bıtıyor bayan kendı basına ne yapabılırkı SEnın uymaman gerekiyor.
Bayanlar bır emanettır.Kım bu emanetı kollarsa mükâfatını aynı sekılde alır.
Yanlış yaptığımızda bizi uyarmazsanız sizde hayır yoktur,uyardığınız halde sizi dinlemezsek bizde hayır yoktur.
Hz ömer.

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Jundullah akhi sen forumun polisi değilsin ki yanlış olduğunu düşündüğün bir mesaj görürsen durumu şikayet edib ilgili admine bildirmen çıkacak fitnenin önüne geçecektir.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Pekı kardesım sız haklısınız.

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Pekı kardesım sız haklısınız.
Jundullah kardeşim samimiyetinden en ufak bir şüphem yok. Hayır düşündüğünü tahmin ediyorum. Buradaki tek sıkıntı sende takdir edersinki nasihatini isim vererek ve herkese açık bir şekilde yaptığın için karşı taraf için kırıcı olabilir. Söylediklerinin doğruluğunu kesinlikle onaylıyorum.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Jundullah kardeşim samimiyetinden en ufak bir şüphem yok. Hayır düşündüğünü tahmin ediyorum. Buradaki tek sıkıntı sende takdir edersinki nasihatini isim vererek ve herkese açık bir şekilde yaptığın için karşı taraf için kırıcı olabilir. Söylediklerinin doğruluğunu kesinlikle onaylıyorum.

Haklısın kardesım.