Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

E Çevrimdışı

eslem berire

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah sızden hesap soracak
Kardesını gozetmedın
Bırde guluyorsunuz
Aglayacak yere guluyorsunz

::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
Şuan hala oynuyorum uzun suredir cs oynuyorum hatta bir ara server kiralamistim 1 aylik :)

Çok takılmamaya bak abi. Ben de oynuyordum klavyenin bozulması vesilesiyle bıraktım çok şükür. Şuan sanal klavyeden yazıyorum..

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Hayatımda kımseyı sewmıyor ve özlemıyorum
Buyuk bır harpdeyım
Akan sulara tersden kürek cekıyorum
Ellerım aşındı.. bırakamam
Akıntıya dönemem
:(

Değerli üyemiz Eslem Berire; Dünya akıntılarla çevrelenmiş ve bizler bu dünyaya akıntılara karşı kürek çekmek için gelmişiz... Şöyle bir düşünecek olursak çoğu Müslümandan farkınız yok... İyice irdelersek tek farkınız; sevdiğiniz ve özlediğiniz birinin olmaması...

Burada çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum; akıntılar... Burada bahsettiğiniz akıntılar İslam'ın üzerine üzerine akan, kavramları tahrip etmeye çalışanlar, bizi özümüzden uzaklaştırıp batıla çekmek isteyenlerse; evet, hepimiz bu akıntılara karşı kürek çekiyoruz. Ve evet, bizimde ellerimiz aşındı. Ve evet, bizde bırakamayız. Son olarak yine evet, bizlerde zor kurtulduğumuz o akıntılara dönemeyiz. Çünkü Hakk’ın tadını aldık, Cennetin yolunu bulduk ve biliyoruz ki akıntılara dönmek demek, cennetten vazgeçmek demektir...

Kimine göre bir eksiklik, kimine göre cenneti kazandıracak bir fazlalık...

Sevdiğiniz ve özlediğiniz birinin olmaması üzücü ama Allah azze ve celle, Rasûlü ve dini yetmez mi?...

Bence insanlar dünyada iki kere hayat bulur. Birincisi hayata gözlerini açan ufak bir bebek... Diğeri ise hayata kalbini açan koca bir gerçek... İlk evrede insanın çok sevdiği vardır; çünkü ortalama bir yıldır özlemle, sevinçle, heyecanla bekleniyordur... İkinci evrede ise heyecanlar, sevinçler ve özlemler tek taraflı eksiliyordur; çünkü özlemle beklenen bebek büyümüş, farklı düşünceler benimsemiş, her dakika espri yapan kişi gitmiş yerine hakkı haykıran bir insan(sofi, hoca, çokbilmiş, daha dün hata yapan biriydin şimdi nesin sen vs. vs. yaftalara maruz kalan) bir insan gelmiştir. Çünkü kalbi açılmıştır dünyaya... Çünkü dün akıntıyla beraber oradan oraya savrulan kişi, bugün akıntıya karşı kürek çekiyordur... Çünkü daha dün açık saçık gezen biri bugün Allah için örtünüyordur... Çünkü dün bayanlara bakmaktan hayâ etmeyen biri(affola) bugün hayâ ediyordur... Çünkü haktan bi gayri olan kişi, bugün hakkı haykırıyordur... Dediğim gibi bu tek taraflı bir eksilmedir ve çift taraflı olmamalı… Zira hayat monoton sürmüyor, sürmemeli de...

Vuslatın özleme beslediği harp duyguları…

Özlem var yıpratıcıdır, özlem var heyecan vericidir…

Bir özlem düşünün ki insanı yıpratıyor ve olabildiğince sizi toplumdan soyutluyor. Bu özlemin vuslatı ne olabilir ki? Bence dünyevi bir tatmin yahut bir arzu bilemedin bir makam olur… Bunun yanında öyle bir özlem düşünün ki; insanı olgunlaştırıyor, toplum içerisinde sizi sosyal kılıyor ve bedenen sizi en refah bir seviyeye getiriyor… İşte bu özlemin vuslatı da bir başka olur… Ahretlik olur… Cennetlik olur… Allah azze ve cellenin cemali olur… Hem zaten bizim özlemimiz bunların ta kendisi değil mi? İşte bu özlemlerin sahibi olanlar kurtuluşa erenlerdir… Dünyevi ıstıraplarla dolu özlemlerin sahibi olanlarda “bir anlık” sevinçlere muhtaç kalanlardır… Her iki özlemi barındıranlar da hem dünyasını sevince hem de ahretini sevince boğanlardır… Şimdi vuslat özleme harp açmışsa, elden bir tek sabretmek geliyorsa size ve bana sabretmek düşmez mi?

FETHUMMUBİN Çevrimdışı

FETHUMMUBİN

..Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ....
İslam-TR Üyesi
Siteye bağımlı olmayacağına dair kararlı.....inşaallah.