Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Aklını kaybetmek değil 'delilik' azizim,
Aklın başa gelmesi eylemidir,
Bunca bakarkörün arasında görmek,
Akıllılık değil,
Delilik alameti zannedilir.

evet en doğru çıkarım, icraat umrumuzda değil olmalı...

Doğru çıkarımı yapmak neyi değiştiriyor?

Şu hani analizciler gibi .)
"Bugun de kurtardık memleketi.
Gidip uyuyalim şimdi"

Furkan el turki Çevrimdışı

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
hiçbir şeyi değiştirmiyor uqhti,
bundan nefret ediyorum..

uyku problemim var benim,
memleketi kurtarmak gibi bi hedefim yok benim..
analizci de değilim.
üşengecim. :D

ك Çevrimdışı

كعب بن مالك

La İlahe İllallah
İslam-TR Üyesi
Soruyorum,
Afrikada kaç yetimin hakkı var ceplerinizde,

Soruyorum,
İnsan öldürmenin neresi meşru dininizde,

Soruyorum,
Bölmediğiniz kaç ülke kaldı ki evreninizde,

Soruyorum,
Bana niçin devrim hakkı yok demokrasinizde,

Soruyorum,
Neden ırkçılık tavan yapıyor medeniyetinizde,

Soruyorum,
Bu kadarmıdır kadınların ederi evlerinizde,

Soruyorum,
Cevap yok.
Belki de sorularımızı doğru zamanda soramiyoruz.
Ve ya cevaplarini biliyor uygulama noktasında sıkıntı çekiyoruz.
Ve yine ve ya herşey lafta icraat umrumuzda değil.
Aklını kaybetmek değil 'delilik' azizim,
Aklın başa gelmesi eylemidir,
Bunca bakarkörün arasında görmek,
Akıllılık değil,
Delilik alameti zannedilir.

evet en doğru çıkarım, icraat umrumuzda değil olmalı...

Yemin ederim hiç bir şey anlamadım.

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
;) ))) Alketa , Çalışıyormusun ? Okuyormusun ? Yoksa ev kızımısın ? Merak ettim , sosyal yönü gelişmiş bir kıza benziyorsun :)
Kardeşler, lütfen müslüman kızlarımızı böyle bu üç statüye mahkum edercesine konuşmayalım. Ya çalışacak ya okuyacak yada ev kızı olacak öylemi? Meseleye bizler de böyle, bize dayatılmış bir çerçeveden bakarsak ümmetimizin çalışmayan okumayan ama ev kızı da olmayan kızlarının hali ne olur? Lütfen kardeşlerim, çağın baskın seline kapılmayan, takvayı kendisine azık edinmiş kızlarımızı üzecek ifadeler kullanmayalım. Çok iyi biliyorum ki onlar, Ünv kapılarını sadece ve sadece takva yüzünden açmayan insanlardır. VE ilim elde etmek için her sene bir Ünv mezun olmuş kadar çalışıyorlar. ALLAH onların sayısını artırsın. Onlar bu ümmetin Meryemleridir. Not:burdaki bütün kardeşlerimin bu uyarımı bir kardeş uyarısı olarak kabul edeceğinden şüphem yok

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşlerim, "ev kızı da olmayan" derken söylemek istediğim şey çağımızda ev kızı deyince sadece evde boş boş duran bir kız gibi algılanmasıdır. VE kızlarımız bu tip tabirlerin kendilerine yapıştırışıp geçilmesine razı olmuyorlar. Bu bir kul hakkıdır

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Bir tek kardeşinde, "haklısın dikkat edelim ve allahın onların hicretini kabul etmesi için dua edelim inşallah" diyememesi beni şaşırttı şimdi. Kamuoyu yoklaması gibi oldu. Sınıfta kaldık.

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
gündüzleri dinlenmeye çalışıp,
geceleri de çalışmaya çalışmak ne zormuş Allahım...
dünyalılardan tiskiniyorum.

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
haklısın dikkat edelim ve allahın onların hicretini kabul etmesi için dua edelim inşallah"
dememesi insanların bunu istemedikleri ve dua etmedikleri anlamına gelmezki...

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Kardeşler, lütfen müslüman kızlarımızı böyle bu üç statüye mahkum edercesine konuşmayalım. Ya çalışacak ya okuyacak yada ev kızı olacak öylemi? Meseleye bizler de böyle, bize dayatılmış bir çerçeveden bakarsak ümmetimizin çalışmayan okumayan ama ev kızı da olmayan kızlarının hali ne olur? Lütfen kardeşlerim, çağın baskın seline kapılmayan, takvayı kendisine azık edinmiş kızlarımızı üzecek ifadeler kullanmayalım. Çok iyi biliyorum ki onlar, Ünv kapılarını sadece ve sadece takva yüzünden açmayan insanlardır. VE ilim elde etmek için her sene bir Ünv mezun olmuş kadar çalışıyorlar. ALLAH onların sayısını artırsın. Onlar bu ümmetin Meryemleridir. Not:burdaki bütün kardeşlerimin bu uyarımı bir kardeş uyarısı olarak kabul edeceğinden şüphem yok

Müslüman " kızların"/ "kadınların" sadece bu 3 statüye değil, herhangi farkli şekildeki konu üzerinde etikelenmesine/mahkum edilmesine karşıyım.

Ev kızları olarak zihinlere yer edinmiş
Bu sıfatın yanlışlığı uzerinde durmuş olsaydiniz şayet, derdim ki evet, ilim yolunda pek cok kız kardeşim var ve bu uğurda çok çalışıyorlar, onların yok sayılması incitici bir durumdur, ( bilinçli bir kişinin bunu çok takacagini düşünmüyorum/ Allah rızasını mihenk taşı gibi benimsemiş bir müslüman buna neden takilsin-okuyan, okumayan, çalışan, çalışmayan her kişi icin geçerli)

O vakit gelir altina imza atardim.
Lakin sonrasinda,
Uni de okuyan ve yahut çalışan kızların tırnak içinde söylüyorum " takva sahibi olmadığı"izlenimi de veren bu tavsiyeyi nasil onaylayayim ben?

Okuyan çalışan kizlarin/ kadinlarin bu ummetin Meryem'i olamayacağını neye dayanarak ifade ediyorsunuz? Bu da hak değil midir?

Takva ne demek ?

Ister okusun ister calissin
Ister evde ilim öğrensin
Isterse hiçbir sey yapmasin

Bilinç olmadıktan sonra neye yarar ?

Burada sadece mecburiyet icinde bırakılmış ve okuyan genç kiz kardeslerim var benim.
Çalışma hususunda zaruriyetleri olanlar var.
Ne yapsinlar ? Her birinin ayri ayri imtihanı var, korkuları endişeleri var? Neyi nasil dert edindiklerinden habersizsiniz..

Meryemleri Meryemlere kırdırmayın.

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Çok iyi biliyorum ki onlar, Ünv kapılarını sadece ve sadece takva yüzünden açmayan insanlardır. VE ilim elde etmek için her sene bir Ünv mezun olmuş kadar çalışıyorlar. ALLAH onların sayısını artırsın. Onlar bu ümmetin Meryemleridir...
Müslüman " kızların"/ "kadınların" sadece bu 3 statüye değil, herhangi farkli şekildeki konu üzerinde etikelenmesine/mahkum edilmesine karşıyım.

Ev kızları olarak zihinlere yer edinmiş
Bu sıfatın yanlışlığı uzerinde durmuş olsaydiniz şayet, derdim ki evet, ilim yolunda pek cok kız kardeşim var ve bu uğurda çok çalışıyorlar, onların yok sayılması incitici bir durumdur, ( bilinçli bir kişinin bunu çok takacagini düşünmüyorum/ Allah rızasını mihenk taşı gibi benimsemiş bir müslüman buna neden takilsin-okuyan, okumayan, çalışan, çalışmayan her kişi icin geçerli)

O vakit gelir altina imza atardim.
Lakin sonrasinda,
Uni de okuyan ve yahut çalışan kızların tırnak içinde söylüyorum " takva sahibi olmadığı"izlenimi de veren bu tavsiyeyi nasil onaylayayim ben?

Okuyan çalışan kizlarin/ kadinlarin bu ummetin Meryem'i olamayacağını neye dayanarak ifade ediyorsunuz? Bu da hak değil midir?

Takva ne demek ?

Ister okusun ister calissin
Ister evde ilim öğrensin
Isterse hiçbir sey yapmasin

Bilinç olmadıktan sonra neye yarar ?

Burada sadece mecburiyet icinde bırakılmış ve okuyan genç kiz kardeslerim var benim.
Çalışma hususunda zaruriyetleri olanlar var.
Ne yapsinlar ? Her birinin ayri ayri imtihanı var, korkuları endişeleri var? Neyi nasil dert edindiklerinden habersizsiniz..

Meryemleri Meryemlere kırdırmayın.
kötü niyetle söylenmiş bir söz değil kanımca...
yazan aqhimin alketa'nın söylediklerinden çok uzak bir niyetle yazısını tamamladığını hüsnü zan ediyorum..

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
aslında şöyle bir soru çıkmıypr da değil,
eğer bahsi geçen kız kardeşlerimiz ümmetin meryemleri ise,
çalışan veya okuyan kızlarımız nesidir?

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
aslında şöyle bir soru çıkmıypr da değil,
eğer bahsi geçen kız kardeşlerimiz ümmetin meryemleri ise,
çalışan veya okuyan kızlarımız nesidir?

Suizanli bir bakış açısıyla bakmadim
Yazinin diğer kismindan edindiğim "izlenim"uzerinden sorular sordum.

Kaldi ki ayni soruyu sende sormussun