Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
İNŞAALLAH SÖZÜ İLE OYUN OLMAZ...!

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Alketa kardeşim, siz çağın İslamı ile asrı saadet islamını nasıl karıştırırsınız? Evet onlar sadece takva için Ünv de okumuyorlar. Ama toplum onlara sadece ev kızı deyip geçiyor. Ben onların hakkını korumak adına yorum yaptım. Ünv de okuyan kızlarımızın da kendi takvaları hakkında kendilerine yorum yaptırdığımız ve allah için düşündürebildiğimizden Ünv terk edenler fazladır. Müslümanlar olarak ev kızı söylemine sırf takva uğruna katlanan Diploma yı allah için gözünü kırpmadan arkalarında bırakan kızlarımız bunu allah için yapıyorlarsa Ünv de takvaya mani ortamın bulunduğunu bildikleri için yapıyorlar. Bunu inkar edebilirmisiniz? Ama toplum onlara hak ettikleri değeri vermek bir kenara, şer tavsiyesi yapıyor. Bana kızacağınıza müslümanların islamın ve takvanın elini hep birlikte güçlendirme çabası içine girseydiniz ve onları savunmama içerlemeseydiniz daha iyi olurdu. Çünkü ben bizzat isim verip sizin takvanız hakkında yorum yapmadım bundan da allaha sığınırım. Siz üstünüze alınacaksınız diye gerçekleri söyleyememekten de allaha sığınırım. ALLAH samimiyetimize şahittir. ALLAH ümmetimizin kızlarını da erkeklerini korusun. imam şafi imam malike "şüpsizki allahın senin kalbine bir nur atmış olduğunu görüyorum sakın bunu günah karanlığı ile söndürme der. Başımıza gelenler günahlarımız yüzündendir. Benim müdahalemin Sizi istemediğiniz halde Ünv mecbur tutan bütün her şeye karşı olduğunu görmüyormusunuz

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Sözlerim hakkında hüsnü Zan besleyen kardeşlerime allah da hüsnü Zan beslesin. Ben Ünv baskısı yüzünden acı çeken nice kardeşlerimiz kızlarımız adına konuştum. Kimse bana Ünv okuyanlar meryem değilmi diye sormasın çünkü allah bilirki kimseyi kırmak incitmek derdinde değilim

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Alketa kardeşim, siz çağın İslamı ile asrı saadet islamını nasıl karıştırırsınız? Evet onlar sadece takva için Ünv de okumuyorlar. Ama toplum onlara sadece ev kızı deyip geçiyor. Ben onların hakkını korumak adına yorum yaptım. Ünv de okuyan kızlarımızın da kendi takvaları hakkında kendilerine yorum yaptırdığımız ve allah için düşündürebildiğimizden Ünv terk edenler fazladır. Müslümanlar olarak ev kızı söylemine sırf takva uğruna katlanan Diploma yı allah için gözünü kırpmadan arkalarında bırakan kızlarımız bunu allah için yapıyorlarsa Ünv de takvaya mani ortamın bulunduğunu bildikleri için yapıyorlar. Bunu inkar edebilirmisiniz? Ama toplum onlara hak ettikleri değeri vermek bir kenara, şer tavsiyesi yapıyor. Bana kızacağınıza müslümanların islamın ve takvanın elini hep birlikte güçlendirme çabası içine girseydiniz ve onları savunmama içerlemeseydiniz daha iyi olurdu. Çünkü ben bizzat isim verip sizin takvanız hakkında yorum yapmadım bundan da allaha sığınırım. Siz üstünüze alınacaksınız diye gerçekleri söyleyememekten de allaha sığınırım. ALLAH samimiyetimize şahittir. ALLAH ümmetimizin kızlarını da erkeklerini korusun. imam şafi imam malike "şüpsizki allahın senin kalbine bir nur atmış olduğunu görüyorum sakın bunu günah karanlığı ile söndürme der. Başımıza gelenler günahlarımız yüzündendir. Benim müdahalemin Sizi istemediğiniz halde Ünv mecbur tutan bütün her şeye karşı olduğunu görmüyormusunuz

Yaptığım yorumdan nasil boyle çıkarım yaptiniz hayretle okudum.
Bırakın cumlesini kurmayi ima bile etmedigim seyleri uzerinden yorum yapmaniz cidden enteresan.

Ama tekrar edeyim daha açık şekilde , diyorum ki sadece ev de ilim öğrenen, çok çalışan kiz kardeslerimizin hakkinda hasil olan olumsuz düşünceler uzerinde yorum yapsaniz ve ya bu konuya parmak bassaniz altina imza atardim dedim.
Yorumum yukarda,
Bu ne demek ? Yani sizi onaylamisim.

Yazinin diğer kismi icin ise uni de okuyan ya da calisan kızların takva hususundaki orneklemeniz uzerine sanki bütün bu kizlar takvasiz izlenimi veriyor demişim.

Mesele ummet ise,bilinc ise takvali takvasiz ayrımı yapmak adilce olmuyor.

Kaldi ki ben uzerime niye alinayim.
Meseleyi niye kişisel bir hale soktunuz bunu da anlamadim.

Onlarca yorum yaptim, bir kez bile sistemi savunmadim. Aksine sistemin bozukluğunu hep söyledim. Alternatifler uzerinde durdum.

Mesela geçenlerde 28 şubat sürecindeki taviz vermeyen musluman ablalar nerede diye bir yazı yazmış su anki muhafazakar islami kesimdeki ahlaki yozlaşmayı anlatmak için, cok da güzel bir elestiriydi.

Bilmem derdimi anlatabildim mi.

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Aslında konuyu bu boyuta taşıyan sizin tepkisel yaklaşımınızdı. Inanın tepkinizin farkında değilsiniz." İzlenim veriyor" gibi cümleler kurarak meseleyi kendi tarafınızdan değerlendirerek siz kişiselleştirdiniz? Mesele ümmet meselesi olunca takva birinci planda olmalıdır tabiki. Ama altını çiziyorum ki ben kimseyi takvasızlıkla itham etmedim. Onlar takva yüzünden bu zorluklara katlanıyor zaten bide biz ev kızı söylemiyle tuz biber ekmeyelim dedim. Siz konuyu ben şöyle anladımlara götürdünüz. Ünv ortamında takvaya mani bir şeyler olmasaydı onlar niye bundan uzak duracaklardı ki. Ben Sadece takva uğruna Ünv de okumayan kızlarımıza basit bir ev kızı statüsüne koymayalım diyorum.

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Bir yerde birileri Ünv ünvanlarını konuşurken öbür taraftaki kızlarımız buna içerlerken kimse ses çıkarmazda, biz onlara takva uğruna deyince Ünv lilerin buna sert çıkması adil değil

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Aslında konuyu bu boyuta taşıyan sizin tepkisel yaklaşımınızdı. Inanın tepkinizin farkında değilsiniz." İzlenim veriyor" gibi cümleler kurarak meseleyi kendi tarafınızdan değerlendirerek siz kişiselleştirdiniz? Mesele ümmet meselesi olunca takva birinci planda olmalıdır tabiki. Ama altını çiziyorum ki ben kimseyi takvasızlıkla itham etmedim. Onlar takva yüzünden bu zorluklara katlanıyor zaten bide biz ev kızı söylemiyle tuz biber ekmeyelim dedim. Siz konuyu ben şöyle anladımlara götürdünüz. Ünv ortamında takvaya mani bir şeyler olmasaydı onlar niye bundan uzak duracaklardı ki. Ben Sadece takva uğruna Ünv de okumayan kızlarımıza basit bir ev kızı statüsüne koymayalım diyorum.

Siz meseleyi kendi acinizdan degerlendirdiniz.
Bende oyle yaptim.
Ortak payda da buluştuğumuz bir konu varken
Su tavri anlamlandiramiyorum
Selametle.

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Peki bana niye cevap hakkı doğdu kardeşim. Biz takvasızmıyız sorusunu sorarken benim allah için bunu cevaplamaktan çekineceğimi hiç mi hesap etmediniz?

Alketa Çevrimdışı

Alketa

İslam-TR Üyesi
Peki bana niye cevap hakkı doğdu kardeşim. Biz takvasızmıyız sorusunu sorarken benim allah için bunu cevaplamaktan çekineceğimi hiç mi hesap etmediniz?

SubhanAllah.
Biz takvasizmiyiz mi dedim.
Siz neden bahsediyorsunuz bu tavir nedir?
Isteyen isteyen sekilde cevaplar yorum atar kaideler örgüsünde.
Uni benim umrumda bile değil.
Kaldi ki ben nefsimden de yorum yapmadim.

Okuyan ya da çalışan musluman kiz kardeslerimin içinde bulunduğu zorlugu dile getirdim.
Itiraz noktam şu,
Kimse kimseyi bilemez ne içini ne dışını.
Kim takvali kim değil Allah bilir.

Ister okusun ister okumasin
Ister calissin ister calismasin
Ister evde eğitim alsin ister almasin

Tavka bilinci olmadiktan sonra ? Anca lafta kalir.

Ummetin haline bakin, cok bilgili amelsiz insan topluluğu.

Siz alinti yaptigibiz hicret ablanin sorusu uzerine benim ona verdiğim cevap uzerinden kafanizda bir sey olusmus olmali çünku bu tavrinizin baska açıklamasını anlayamiyorum.

28 subat ornegi veriyorum
Sistemi onaylamadim hicbir zaman diyorum.
Amaciniz nedir anlamadim hakikatten.

Neyse ayni seyleri defaatle yazmamin bir anlami yok.

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim, benim ilk yazdığım yazıda ne sizden nede sizin yorumunuzdan bir esame yoktu. Ben onlar Meryemler dedim siz biz değilmiyiz dediniz. Ben onlardan başka meryem yok da demedim. Bu konudaki şahsi görüşümü de dile getirmedim. Siz hala kendinizce bilinç bilgi konusunda yorum yapmaya devam ediyorsunuz. Ben hiçbir sözümde çok bilgili ama Amelsiz insan topluluğuna da gönderme yapmadım. Konuyu spesifik bir bakışla yorumlamaya devam ediyorsunuz. Ben şunlar takvasız demedim. şunlar, şunu takva için yapıyor dedim. Siz ise kendi durumunuz hakkında savunma yapar gibisiniz. Savunma yapılacaksa allaha yapılır. Bizim kimseyi sorgulamaya yetkimiz yok. Birileri takva uğruna Ünv okumuyorlar sözünün sizi rahatsız ettiği için meseleyi bu kadar uzanttınız. VE asıl şaşılacak şey şu ki, benim hiçbir yorumumda Ünv lilere gönderme yokken sadece ünvli olmayanlara şöyle demeyelim dediğim için bu kadar tepki verdiniz. Sizinde dediğiniz gibi aynı şeylerin tekrarı fayda getirmez. ALLAH yardımcınız olsun kardeşim

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Ben bu konuda başka yorum yapmayacağım kardeşim. Ama buradaki müslüman kardeşlerimden, ilk yazımdaki ricam konusunda hassas davranmalarını talep ediyorum. Bizi burda bu kadar çok meşgul edecek bir konuda yazmışız meğer. Nasip...

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Yine bir gün aslında bugün bir eve gittim iş gereği kapıyı çarşaflı bir bacı açtı dedim x firmasindan geliyorum tv kurulumu yapacaktım dediki buyrun geçtim evde çocuklar filanda vardı işimi hallettim sonra telefonu çaldı bacının telefon müziğide bir tane neşidin arka fonuydu dedim içimden dedim herhalde kesin islamtr yi biliyordur hatta belki tanıdık çıkar dedim neyse dedim bizim bir site islam-tr.org diye daha önce hiç girdiniz mi ? Dedi sizin firmanın mı yok dedim bizim kardeşlerin sitesi sitenin içeriğinden bahsettim soru cevap kısmını delilleriyle cevablar yaziliyor dedim şaşırdı biraz sonra oralı olmadı en son dedi bu tv de lalegül tv var mı içimden hay aksi tarikatcıya denk gelmişim dedim ulen tarikatcilar ne zamandir neşid arka fon dinliyor neyse dedim lalegul tv yok oooo dedi o zaman sök bosuna takmissin dedim uydudan seyredersin dedim çıktım.

E Çevrimdışı

eslem berire

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kardeşim, benim ilk yazdığım yazıda ne sizden nede sizin yorumunuzdan bir esame yoktu. Ben onlar Meryemler dedim siz biz değilmiyiz dediniz. Ben onlardan başka meryem yok da demedim. Bu konudaki şahsi görüşümü de dile getirmedim. Siz hala kendinizce bilinç bilgi konusunda yorum yapmaya devam ediyorsunuz. Ben hiçbir sözümde çok bilgili ama Amelsiz insan topluluğuna da gönderme yapmadım. Konuyu spesifik bir bakışla yorumlamaya devam ediyorsunuz. Ben şunlar takvasız demedim. şunlar, şunu takva için yapıyor dedim. Siz ise kendi durumunuz hakkında savunma yapar gibisiniz. Savunma yapılacaksa allaha yapılır. Bizim kimseyi sorgulamaya yetkimiz yok. Birileri takva uğruna Ünv okumuyorlar sözünün sizi rahatsız ettiği için meseleyi bu kadar uzanttınız. VE asıl şaşılacak şey şu ki, benim hiçbir yorumumda Ünv lilere gönderme yokken sadece ünvli olmayanlara şöyle demeyelim dediğim için bu kadar tepki verdiniz. Sizinde dediğiniz gibi aynı şeylerin tekrarı fayda getirmez. ALLAH yardımcınız olsun kardeşim
Allah lafsını kucuk " a" kullanarak yazmışsınz.
Kucuk ama onemli bir detay..