F
Türkçe için önemlidir belki. arapça düşündüğünüzde harflerin büyük yada küçük kullanılması diye bir durum söz konusu değil. Arapça Allah yazarken elifi büyük yazmıyoruz sonuçta. Genel anlamda hızlı ve imlasız yazılarda önemli olmayacağı kanaatindeyim. Hele benim yaptığım gibi telefon klavyesinden yazılan yazılar bu anlamda insanı çokca yanıltır. Belli bir makale tadında, hatta kitap uslubunda yazıldığında ciddi ve kasıtlı saygısızlık niyetiyle yazılmış olabilir ama böyle üç beş dakikalık tashih içermesi mümkün olmayan yazılarda önemli olanın niyet olacağı düşüncesindeyim. Vord dosyalarının ve telefon klavyelerinin bu kadar basit bir imla düzenlemesine göre programlanmaması ayrı bir konudur. Yani Allah lafzını tanıyıp kendisinin düzeltmesi lazım. Çoğu kelimeyi düzeltirken bunu düzeltmemesi sıkıntı oluşturuyor. Bir kitap dahi yazsanız şayet kendiniz tashih yapıyorsunuz ( ki ben öyle yapıyorum) aylarca çalışmanız gerektiğini unutmamanızı rica ediyorum. Burda bari imlasız yazayım diye düşünüp kendimi sıkmadım. Yinede Allah razı olsun kardeşim. Büyük laflar edenlerin küçük hataları çok dikkat çeker.