Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Türkçe için önemlidir belki. arapça düşündüğünüzde harflerin büyük yada küçük kullanılması diye bir durum söz konusu değil. Arapça Allah yazarken elifi büyük yazmıyoruz sonuçta. Genel anlamda hızlı ve imlasız yazılarda önemli olmayacağı kanaatindeyim. Hele benim yaptığım gibi telefon klavyesinden yazılan yazılar bu anlamda insanı çokca yanıltır. Belli bir makale tadında, hatta kitap uslubunda yazıldığında ciddi ve kasıtlı saygısızlık niyetiyle yazılmış olabilir ama böyle üç beş dakikalık tashih içermesi mümkün olmayan yazılarda önemli olanın niyet olacağı düşüncesindeyim. Vord dosyalarının ve telefon klavyelerinin bu kadar basit bir imla düzenlemesine göre programlanmaması ayrı bir konudur. Yani Allah lafzını tanıyıp kendisinin düzeltmesi lazım. Çoğu kelimeyi düzeltirken bunu düzeltmemesi sıkıntı oluşturuyor. Bir kitap dahi yazsanız şayet kendiniz tashih yapıyorsunuz ( ki ben öyle yapıyorum) aylarca çalışmanız gerektiğini unutmamanızı rica ediyorum. Burda bari imlasız yazayım diye düşünüp kendimi sıkmadım. Yinede Allah razı olsun kardeşim. Büyük laflar edenlerin küçük hataları çok dikkat çeker.

E Çevrimdışı

eslem berire

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Türkçe için önemlidir belki. arapça düşündüğünüzde harflerin büyük yada küçük kullanılması diye bir durum söz konusu değil. Arapça Allah yazarken elifi büyük yazmıyoruz sonuçta. Genel anlamda hızlı ve imlasız yazılarda önemli olmayacağı kanaatindeyim. Hele benim yaptığım gibi telefon klavyesinden yazılan yazılar bu anlamda insanı çokca yanıltır. Belli bir makale tadında, hatta kitap uslubunda yazıldığında ciddi ve kasıtlı saygısızlık niyetiyle yazılmış olabilir ama böyle üç beş dakikalık tashih içermesi mümkün olmayan yazılarda önemli olanın niyet olacağı düşüncesindeyim. Vord dosyalarının ve telefon klavyelerinin bu kadar basit bir imla düzenlemesine göre programlanmaması ayrı bir konudur. Yani Allah lafzını tanıyıp kendisinin düzeltmesi lazım. Çoğu kelimeyi düzeltirken bunu düzeltmemesi sıkıntı oluşturuyor. Bir kitap dahi yazsanız şayet kendiniz tashih yapıyorsunuz ( ki ben öyle yapıyorum) aylarca çalışmanız gerektiğini unutmamanızı rica ediyorum. Burda bari imlasız yazayım diye düşünüp kendimi sıkmadım. Yinede Allah razı olsun kardeşim. Büyük laflar edenlerin küçük hataları çok dikkat çeker.
Saygıdeger fecri kadim ;
Destan yazmaya gerek yok
ALLAH yazın yeter ..

F Çevrimdışı

fecri kadim

Üye
İslam-TR Üyesi
Zaman zaman hepsini deniyorum kardeşim. Bazen de destan yazmadan anlaşılmıyor insan. Hala, "Allah" yazın dediğinize göre. Bir destan daha yazsak nafile galiba.

M Çevrimdışı

meraklimumin

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Yurtta birkaç arkadaşla tartışıyoruz. 3 hadis söylediler bana ve 3'üne de sahih dediler. Önce sustum ve içimden ben böyle bilmiyorum Allah'ım sen aklıma mukayet ol dedim. Sonra hadisleri güvendiğim bu forumda araştırdım ve 3'ü hakkında zayıf ve uydurmadan başka bir şey denmiyordu. Açtım okudum anlattım ve zayıf hadislerle de amel edilir ve onlarada inanılır dediler. Okuduğum yazıyı yazan akhi özellikle birbiriyle çelişen 2 zayıf hadis yazmış. Baştan sona anlattım ve şuan kendi görüşünde sadece inat ettiklerini düşünüyorum.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
ALLAH ım muslumanlara yapılan bu nasıl bır zulumdur :(

Hasbunallahi ve nımel vekıl..

Canlı canlı yananlarmı canlı canlı kesılenlermı uzerlerınden araclar gecerek katledılenlermı

bombaların altında paramparca olanlarmı

ALLAH ım bu sınavdan kardeslerımı ve bızlerı hayr uzere cıkar.

Eyrabbım bızlerı yolunda bırlestır.

ALLAH ım sana sıgındık senden baska yoktur yardımcımız

ALLAH ım muslumanların uzerınde dolanan kafırlerı helak et.

Apacık fetıhler ıhsan eyle.

ALLAHummansur mucahidin
ALLAHummansur islam wa muslimin

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
:bsmagryr:

E Çevrimdışı

Ebu Mervah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
İşyerinde mesaiye kaldım, en gıcık olduğum şey...Artık gece 9'da mı çıkarım, 10'da mı çıkarım, 11'de mi yoksa 12'de mi belli değil...Evraklarla boğuşuyorum saatlerdir, dua ederseniz sevinirim...Akşamı da kılmadım, akşam yemeğini de yemedim henüz...Tabi akşam namazı yemeğe göre her zaman birinci önceliğim..

Furkan el turki Çevrimdışı

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İşyerinde mesaiye kaldım, en gıcık olduğum şey...Artık gece 9'da mı çıkarım, 10'da mı çıkarım, 11'de mi yoksa 12'de mi belli değil...Evraklarla boğuşuyorum saatlerdir, dua ederseniz sevinirim...Akşamı da kılmadım, akşam yemeğini de yemedim henüz...Tabi akşam namazı yemeğe göre her zaman birinci önceliğim..
Alllah sana yardım etsin sen çok terso kalmışsın aqhim...

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Yine bir gün aslında bugün bir eve gittim iş gereği kapıyı çarşaflı bir bacı açtı dedim x firmasindan geliyorum tv kurulumu yapacaktım dediki buyrun geçtim evde çocuklar filanda vardı işimi hallettim sonra telefonu çaldı bacının telefon müziğide bir tane neşidin arka fonuydu dedim içimden dedim herhalde kesin islamtr yi biliyordur hatta belki tanıdık çıkar dedim neyse dedim bizim bir site islam-tr.org diye daha önce hiç girdiniz mi ? Dedi sizin firmanın mı yok dedim bizim kardeşlerin sitesi sitenin içeriğinden bahsettim soru cevap kısmını delilleriyle cevablar yaziliyor dedim şaşırdı biraz sonra oralı olmadı en son dedi bu tv de lalegül tv var mı içimden hay aksi tarikatcıya denk gelmişim dedim ulen tarikatcilar ne zamandir neşid arka fon dinliyor neyse dedim lalegul tv yok oooo dedi o zaman sök bosuna takmissin dedim uydudan seyredersin dedim çıktım.

Şöyle paylasimlari okumak guzel oluyor.