Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
o dediğini yapmıyorum ama namazı iade edecek sorun ne ? ben soracam ona niye iade ettiğini neyse cübbeli müşriğini dinlesinler koyun sürüleri

FETHUMMUBİN Çevrimdışı

FETHUMMUBİN

..Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ....
İslam-TR Üyesi
Evet.çocukluğumuzda çok dinledik.Tercihimiz artık müziksiz söyleyenlerden yana olmalı.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Yakın zamanda bir hanımla tanıştık. Açık, kot giyinen biri. Benim geçmişte bilmeyip, burda öğrendiğim herşeyi biliyor ve inanıyordu. Çevremde tanıdığım diğer tesettürlü kadınlara kıyasla ona olan sevgim daha fazla oldu bu yüzden.

Bu arada tesettürü de istiyor ama kendini hazır hissetmiyormuş. Bu "hazır hissetmeme" duygusunu üzerinden atması için Allah yardım etsin ona diye dua ediyorum. Kısaca gördüklerimiz her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Tesettüre bakıp imanlı sanıyorsun, ama yanılabiliyorsun. Açık görüp imandan uzak sanıyorsun, ama yine yanılabiliyorsun.

Furkan el turki Çevrimdışı

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yakın zamanda bir hanımla tanıştık. Açık, kot giyinen biri. Benim geçmişte bilmeyip, burda öğrendiğim herşeyi biliyor ve inanıyordu. Çevremde tanıdığım diğer tesettürlü kadınlara kıyasla ona olan sevgim daha fazla oldu bu yüzden.

Bu arada tesettürü de istiyor ama kendini hazır hissetmiyormuş. Bu "hazır hissetmeme" duygusunu üzerinden atması için Allah yardım etsin ona diye dua ediyorum. Kısaca gördüklerimiz her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Tesettüre bakıp imanlı sanıyorsun, ama yanılabiliyorsun. Açık görüp imandan uzak sanıyorsun, ama yine yanılabiliyorsun.
uqhtiler madem konu açıldı sizin daha iyi anlayacağınızı ve çözüm olacağınızı düşünerek bir derdimi paylaşmak istiyorum...

konu öz be öz kızkardeşim,
mevzu ise kendini hazır hissedememe,
biz babasız büyüdük uqhtiler,
bize hiç İslamı hakkı ile anlatacak bir büyüğümüz olmadı başımızda,
ben bile İslamı rabbimin rahmeti sayesinde öğrendim, öğrendiğim günden beridir de annem ve kız kardeşime anlatıyorum...

ama kızkardeşim hep hazır olmadığını söylüyor,
ben de anlatıyorum bol bol ama,
anlasada bi türlü eyleme geçemiyor,
üniverte birinci sınıfta şuan uzun zaman önce genel bir konferansa beraber gittik onunla,
orada çarşaflı peçeli hanımların yanına oturdu,
bende erkekler tarafına,
çıkışda nasıl dediim böyle bir derneğe veya cemaate girebilir ortamını değiştirerek uyum sağlayabilirsin...

Ama kesin olarak reddetti ve bir daha böyle yerlerde olmak istemediğini söyledi,
neden dedim?
onlar dedi hakkı ile örtünmüşler başarmışlar,
hatta banada çok i davrandılar, ama dedi ben vicdan azabı çektim çıkıp gitmemek için zor tuttum kendimi dedi..

uzun zamandır da konuşmak istemiyor bu konuyu..
Dua edin inşeAllah...

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
uqhtiler madem konu açıldı sizin daha iyi anlayacağınızı ve çözüm olacağınızı düşünerek bir derdimi paylaşmak istiyorum...

ben bile İslamı rabbimin rahmeti sayesinde öğrendim, öğrendiğim günden beridir de annem ve kız kardeşime anlatıyorum...

üniverte birinci sınıfta şuan uzun zaman önce genel bir konferansa beraber gittik onunla,
bende erkekler tarafına,
çıkışda nasıl dediim böyle bir derneğe veya cemaate girebilir ortamını değiştirerek uyum sağlayabilirsin...

Ama kesin olarak reddetti ve bir daha böyle yerlerde olmak istemediğini söyledi,
neden dedim?
hatta banada çok i davrandılar, ama dedi ben vicdan azabı çektim çıkıp gitmemek için zor tuttum kendimi dedi..

Dua edin inşeAllah...

Vicdan azabı olması çok güzel. Bu amacına iyice yakınlaştığını gösteriyor bence. Kardeşinin sadece ilk adımı atmaya ihtiyacı var. İlk adım.. Tesettüre girip, insanların içine çıkacağı ilk gün, ilk an.. Bugüne kadar alıştığı düzeni bozan, kendinin yeni halini ilan edeceği ilk an.. Korkutan genelde budur ve sadece o günü, o anı atlatması kafidir. Çünkü bir defa tesettürünü ilan ederse, inançlı biri, Allah'ın izniyle bir daha geri atmaz. İkinci günden itibaren tüm korkuları uçup gider inşallah.

Sadece zor da olsa nefsini zaptedip, tesettürüne bürünsün ve insanların içine çıksın. Gerisi kolay olur inşallah..

Furkan el turki Çevrimdışı

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Vicdan azabı olması çok güzel. Bu amacına iyice yakınlaştığını gösteriyor bence. Kardeşinin sadece ilk adımı atmaya ihtiyacı var. İlk adım.. Tesettüre girip, insanların içine çıkacağı ilk gün, ilk an.. Bugüne kadar alıştığı düzeni bozan, kendinin yeni halini ilan edeceği ilk an.. Korkutan genelde budur ve sadece o günü, o anı atlatması kafidir. Çünkü bir defa tesettürünü ilan ederse, inançlı biri, Allah'ın izniyle bir daha geri atmaz. İkinci günden itibaren tüm korkuları uçup gider inşallah.

Sadece zor da olsa nefsini zaptedip, tesettürüne bürünsün ve insanların içine çıksın. Gerisi kolay olur inşallah..
ama artık bu konuları konuşmayı bile reddediyor...
üniversitedeki arkadaşlarıda hep açık,
yani öyle bir durumdayım ki,
konuşsam benden soğuyor,
konuşmasak daha çok arkadaşlarına özenerek giyiniyor... :(
o na rol model olacak biri gerektiğini düşünüyorum...
çünkü benimde İslam ile tanışmam öyle olmuştu.
rabbim onu öyle bir insan ile karşılaştırsın.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Amiin
konuşsam benden soğuyor,

Sizinle konuşmayı reddediyor, peki kendisi tesettürü istediğini hiç belirtmiş miydi? Yani "hazır değilim" demesi, siz ona örtünmeyi tebliğ ettiğinizde miydi? Yoksa kendiliğinden, örtünme konusu açıldığında mı söyledi? "Keşke ben de örtünsem ama hazır değilim" gibi?

M Çevrimdışı

musab99

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Tekfircilere kızıpta İslami/tevhidi yaşamyanları hor görmek ironi gibi bir şey sanki. Gidip hangi içki içen adama davet yaptık? Hangi İddia bayisine gidip Allah'tan korkun dedik?

Davet kulturu cok farkli bir sey , cihadan sonraki galiba en zor ibadet davettir

Bazen sevmedigin bir karektere sirf Allah rizasi icin sabretmek ,derdiyle dertlenmek , insanlari kendine ahiret icin sermaye edinmek ,hosgoru ve guleryuz aslinda cok agir bir ibadet . Davetci olmak cok farkli bir sey ,medrese bile okusa bir insan sadece ders verir, sohbet eder ama davetcilik dersden de sohbetten de cok daha ilerisini isteyen bir ibadettir.
Allah azze ve celle bu tip insanlarin saysisini cogaltsin

H Çevrimdışı

Havîn

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

bende erkekler tarafına,

neden dedim?

Dua edin inşeAllah...
Pes etmeyin...
Aslında bir ukhtiyle arkadaş olsa illaki etkilenir,Şevklenir...
İnşallah Allah Nasip eder kardeşe...

H Çevrimdışı

Havîn

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
konuşsam benden soğuyor,
Ah Ortam, Ortam çok önemli
Bende Ailemizin küçük kızlarıyla ilgilenmeye çalışıyorum..
Sizden soğumaması adına daha yumuşak olmanız lazım..
Misal ben şöyle bir metod uyguluyorum bazen arkadaş olup eğlendiriyorum onları tam o arada minik bir nasihat araya sıkıştırıyorum :D
Bi nefislerini yenseler..
İnsanın gözünde ne arkadaş kalıyor ne,toplum,nede çevre..

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Aynen. Eğer kendisi istiyor ama hazır değilse, yukarıdaki mesajım geçerli. Ama kendisi pek dert etmiyor ve siz söylediğiniz için hazır değilim dediyse Havîn Bint-i Hanzala kardeşimin dediği gibi, yumuşak sözlerle, soğutmadan, zamana yayarak sabırla devam edeceksiniz anlatmaya. Bundan ve dua edip, beklemekten başka yolu yok sanırım. Bir de konuşmaktan rahatsız olmadığı diğer dini konularda sohbet fırsatlarını kaçırmayın, bu şekilde kalbindeki iman arttıkça kendisi de zamanla tesettürü ister inşallah.

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

bende erkekler tarafına,

neden dedim?

Dua edin inşeAllah...

Ben 2013'ten bu yana üniversiteden bir arkadaşıma nasihat ediyordum örtünmesi ve daha güzel bir şekilde islamı yaşaması için.. Elhamdülillah bu yaz nefsini yendi ve örtündü..

Bu iş öyle basit değildir unutma kardeşim sabır ister ve geniş bir ahlak.
Hele ki sen abisin onu ürkütmeden davran.
Ona şuan erkekte olsan islamı yaşayan biri olarak modelsin unutma.

Ona iyi bir arkadaş nasipte olursa ki inşâAllah olur bu onda bir değişime neden olabilir.
Sen sabırla ve güzellikle davran ama mutlaka..