Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Furkan el turki Çevrimdışı

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ah Ortam, Ortam çok önemli
Bende Ailemizin küçük kızlarıyla ilgilenmeye çalışıyorum..
Sizden soğumaması adına daha yumuşak olmanız lazım..
Misal ben şöyle bir metod uyguluyorum bazen arkadaş olup eğlendiriyorum onları tam o arada minik bir nasihat araya sıkıştırıyorum :D
Bi nefislerini yenseler..
İnsanın gözünde ne arkadaş kalıyor ne,toplum,nede çevre..
Aynen. Eğer kendisi istiyor ama hazır değilse, yukarıdaki mesajım geçerli. Ama kendisi pek dert etmiyor ve siz söylediğiniz için hazır değilim dediyse Havîn Bint-i Hanzala kardeşimin dediği gibi, yumuşak sözlerle, soğutmadan, zamana yayarak sabırla devam edeceksiniz anlatmaya. Bundan ve dua edip, beklemekten başka yolu yok sanırım. Bir de konuşmaktan rahatsız olmadığı diğer dini konularda sohbet fırsatlarını kaçırmayın, bu şekilde kalbindeki iman arttıkça kendisi de zamanla tesettürü ister inşallah.
Ben 2013'ten bu yana üniversiteden bir arkadaşıma nasihat ediyordum örtünmesi ve daha güzel bir şekilde islamı yaşaması için.. Elhamdülillah bu yaz nefsini yendi ve örtündü..

Bu iş öyle basit değildir unutma kardeşim sabır ister ve geniş bir ahlak.
Hele ki sen abisin onu ürkütmeden davran.
Ona şuan erkekte olsan islamı yaşayan biri olarak modelsin unutma.

Ona iyi bir arkadaş nasipte olursa ki inşâAllah olur bu onda bir değişime neden olabilir.
Sen sabırla ve güzellikle davran ama mutlaka..
çok teşekkür ederim değerli nasihatleriniz için...
nasihatlerinizi tutucam inşeAllah...
rabbim sizi efendimiz sav komşu eylesin.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Davet kulturu cok farkli bir sey , cihadan sonraki galiba en zor ibadet davettir

Bazen sevmedigin bir karektere sirf Allah rizasi icin sabretmek ,derdiyle dertlenmek , insanlari kendine ahiret icin sermaye edinmek ,hosgoru ve guleryuz aslinda cok agir bir ibadet . Davetci olmak cok farkli bir sey ,medrese bile okusa bir insan sadece ders verir, sohbet eder ama davetcilik dersden de sohbetten de cok daha ilerisini isteyen bir ibadettir.
Allah azze ve celle bu tip insanlarin saysisini cogaltsin

Abi şu güzide yorumlarini firsat buldukça daha bir sıklaştirsan pek guzel olacak

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kuran-ı okurken hep dıkkatımı ceken ayetlerden bırı Rahman suresinde Rabbımız ALLAH zulcelal soyle buyuruyor.
Benım nımetımı neden yalanlıyorsunuz.

İNSANLAR BUNU HALA IMAN ETMEYENLER ICIN INDIGINI ZANNETTIGI MUDDETCE de cok yanılacaklardır.

Adama bakıyorsun musluman namazında nıyazında ıs ınfak etmeye geldımı.
pıntılık yapıyor.
Onu ben kendı ellerımle kazandım dıyor.
Oysakı yardım edecegı durumdakı ınsan gıbı saglıksız olabılırdı.
Muhtac konuma dusecekken ALLAH ona guc verdı saglık verdı.
O halde rabbının nımetını neden yalanlıyorsun....

talha abdulhâdi Çevrimdışı

talha abdulhâdi

عدو المنافقون
İslam-TR Üyesi
Kuran-ı okurken hep dıkkatımı ceken ayetlerden bırı Rahman suresinde Rabbımız ALLAH zulcelal soyle buyuruyor.

.
Benım nımetımı neden yalanlıyorsunuz.

İNSANLAR BUNU HALA IMAN ETMEYENLER ICIN INDIGINI ZANNETTIGI MUDDETCE de cok yanılacaklardır.

Adama bakıyorsun musluman namazında nıyazında ıs ınfak etmeye geldımı.
pıntılık yapıyor.
Onu ben kendı ellerımle kazandım dıyor.
Oysakı yardım edecegı durumdakı ınsan gıbı saglıksız olabılırdı.
Muhtac konuma dusecekken ALLAH ona guc verdı saglık verdı.
O halde rabbının nımetını neden yalanlıyorsun....

Amenna cankardeşim. Ancak her durumda ve her zmanda muslumanlar için farklı imtihanlar ve dikenli yollar var. Zenginine fakirine hastasına yaşlısına herkes için ayrı imtihan var. Akıllı kimse ise bunlardan sabır ve hakkaniyetle kurtulandır.yani bu şeytani tuzaklara duşmemek zor ahim. Allah Teala bizide muslumanlarıda ıslah etsin. Yoksa ben bu anlatrığın tarzda çok olay gordum koca cemaatte bi ev parsına bi bacımızı kurtarmak varken zenginlerde çokken o parayla aynı değerde arabası olanlar varken o bacımız rus gavuruna teslim edildi akibeti ise allahualem. Kardeşlerse ancak dua etmekle yetindi. Şikayet değil yürek acısı ama yeşerdiğimiz günlerde gelecek elbet. Ayaklarımızı sabit kılsın

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Amenna cankardeşim. Ancak her durumda ve her zmanda muslumanlar için farklı imtihanlar ve dikenli yollar var. Zenginine fakirine hastasına yaşlısına herkes için ayrı imtihan var. Akıllı kimse ise bunlardan sabır ve hakkaniyetle kurtulandır.yani bu şeytani tuzaklara duşmemek zor ahim. Allah Teala bizide muslumanlarıda ıslah etsin. Yoksa ben bu anlatrığın tarzda çok olay gordum koca cemaatte bi ev parsına bi bacımızı kurtarmak varken zenginlerde çokken o parayla aynı değerde arabası olanlar varken o bacımız rus gavuruna teslim edildi akibeti ise allahualem. Kardeşlerse ancak dua etmekle yetindi. Şikayet değil yürek acısı ama yeşerdiğimiz günlerde gelecek elbet. Ayaklarımızı sabit kılsın
Amin

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Sohbetlerını dınledıgım alımlerın cogu zındanlarda
ALLAH onlara merhamet edıp yardım edıp esaretten kurtarsın
Bu ıs onlarla olur.Onların eksıklıgı gercekten hıssedılıyor.

H Çevrimdışı

Havîn

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Husnu zan besleyin ancak tupleri satanlar çok var bu şekilde. Ve tabii onları buna sevk eden zorluklar olabilir . İstismar etmiyolarsa Allah yardımcıları olsun
Hayır benim anlatmak istediğim bu değildi..Yani kıyafet,mont vermek istedim Tüple beraber kabul etmedi üstündekilerde inceydi üşürsün dedim ama tüp verirmisiniz dedi..

talha abdulhâdi Çevrimdışı

talha abdulhâdi

عدو المنافقون
İslam-TR Üyesi
Hayır benim anlatmak istediğim bu değildi..Yani kıyafet,mont vermek istedim Tüple beraber kabul etmedi üstündekilerde inceydi
üşürsün dedim ama tüp verirmisiniz dedi..

Allahualem diyelim o zaman . Ancak durumları çok zor onların bu hallerinden bizlerde sorumluyuz . Allah Teala bizlere guç ve dirlik versin kndimizi onun yolunda harcayalım. Ancak budur kazanç.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Su ummetı oyle bır hale getırdılerki acaba bırseyler alırsa bununla ne yapacak sorusu... Bu necı kımcı dunde ankarada alevıler otobusu durdurup ıcınde bır afıs vardır bunlar ısıd cı soylecı boylecı dıyorlardı.
Oyle bır parcaladılarkı bızı haklı bır durumda ayaga kalksan dırek haksız durumuna dusuyorsun.

bu durum su zamanda Normaldır.Cunku kullanılan ınsan sayısı cok.
Hakkı duzgunce haykıranları hapse atıyorlar
Yanlıs anlatanlar cırıt atıyor.
Su ısıdın ummete verdıgı zarar 6 senede kımse veremez tahmınımce

Hakkı duzgunce haykırabılen kımselere baskalarının yanlıs hareketlerınden dolayı
bazı kesımlerın yanlıs tutum ve davranıslarından dolayı prangalar vuruluyor.
Bu ınsanların ıslamla ne alıp veremedıgı var
Bızım dınımız zulm etme degıl zulmu engelleme dını dedıgın zaman adam dusunuyor sonra bır bomba patlıyor bumu dıyor. zulmu engelleme

genel olarak gordugum bu

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
dünkü sofiyle konuştuk dedim niye namazı iade ettin demez mi niyet getirmeyi unuttum ulan imam ben değilmiyim gerizekalı namazı bozan bir hal mi oluştu...bügün gene namaz için imamlık yapıyorum bizim tekfirci sofi gene namazı iade etti bu sefer sormuyacam...