Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Öyle tabi..
Kendimi bildim bileli kitaplarla,derslerle haşır neşirim...
Bir ara annemin zoruyla çeyiz kursuna gittim :eek: Aman Allahım didim herkes bir uğraşıyor ki,Yaptıkları çoğu şeyde kullanılamayacak süslü şeyler..
Nitekim ben sırf kursun kütüphanesinde geçirdim vaktimi :D

Çok iyi bu. Tebrik ediyorum, devam.
İlim guzel sey hakikatten.
.
Zanaat öğrenmek iyi birşey, bazisi kendisi icin bazisi da iş olanaklari icin yapıyor ve bu sekilde zanaat öğrenip evinde işleyen gecim sağlayan çok insan var.
Gecen bir abla iş kurun kadinlar için meslek edindirme kursuna,cam boyamaya gitmiş.
Evvelden dantel yapip satiyordu ama o da ağır iş.
Hem öğrenip meslek ediniyor hem satiyor.
Evde küçük bir masa kurmus kendine. Gunduz kursa gidip aksam bardak filan boyuyor. Esi rahatsız. Simdilik ayda 480 tl maas aliyormus. Sattikca da kazanıp ev gecindiriyor.
Bu baglamda bakiyorum olaya.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
https://www.islam-tr.org/konu/zeynep-binti-cahs-r-a.595/

Zeynep (Radiyallahu Anha) cömertlik ve iyilik hususunda da kadınların önderlerindendi. Kendisi el sanatkârıydı. Deriyi tabaklar, diker ve Allah yolunda sadaka olarak verirdi.
Hakim 4/25

Bir defasında Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hanımlarına hitaben:
“Sizin bana en çabuk kavuşacak olanınız, eli en uzun olanınızdır” buyurdu.
Aişe (Radiyallahu Anha) dedi ki:
“Bunun üzerine biz kadınlar hangimizin eli daha uzundur diye kollarımızı ölçerdik. Sevde eli en uzun olanımızdı. Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in hanımı Zeynep binti Cahş vefat edinceye kadar böyle yapıp durduk. İşte o zaman Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in el uzunluğundan sadaka vermeyi kasdettiğini anladık.”
Müslim 2452/101, Buhari 1345, Hakim 4/25

Nitekim Heysemi’nin bildirdiğine göre, Heysem, bin Adiyy (Radiyallahu Anh)’den Taberani’nin rivayet ettiği bir hadiste şöyle rivayet edilmiştir:
“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in hanımlarından kendisinden sonra ilk vefat eden Ömer (Radiyallahu Anh)’ın halifeliğinde ölen Zeynep binti Cahş (Radiyallahu Anha)’dır. En son vefat eden ise hicri 62. yılında Yezid bin Muaviye’nin döneminde ölen Ümmü Seleme (Radiyallahu Anha)’dır.
Heysemi 9/247

Hanımların el sanatlarına bir de bu gözle bakın )

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Selamun aleykum kardeşlerim,
Bir saatti aştı burayı okuyorum. Her zaman fırsatım olmuyor.
SubhanAllah bâzı bölümlerde güldüm, bâzı bölümlerde tebessüm ettim, bazı bölümlerde üzüldüm, kederlendim. Ama her bölümde kardeşlerimle mutluydum ve iftihar ettim. Bunda hem hanım hem erkek üye kardeşlerimin mesajları etkendi.
Hele bi ara iş arkadaşı arkadaşlarıyla Ebu Mervah'ı kıstırmaları, Muhammed Taha'nın otobüs maceraları, ebu Zerr'in namaz kıldırdığı kişinin tarikatçı ve tekrar kıldığını anlaması hoştu.

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
SubhanAllah bâzı bölümlerde güldüm, bâzı bölümlerde tebessüm ettim, bazı bölümlerde üzüldüm, kederlendim. Ama her bölümde kardeşlerimle mutluydum ve iftihar ettim. Bunda hem hanım hem erkek üye kardeşlerimin mesajları etkendi.
Hele bi ara iş arkadaşı arkadaşlarıyla Ebu Mervah'ı kıstırmaları, Muhammed Taha'nın otobüs maceraları, ebu zerr,in namaz kıldırdığı kişinin tarikatçı ve tekrar kıldığını anlaması hoştu.

We aleykum selam we rahmetullah.
Hocam bende duaları görünce bi ara korkmadım değil hayırdır banlanacak mıyım diye :)
Vallahi yazdıklarımı düşündüm dedim acep nerde yanlış yazdım diye.

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Hocam bende duaları görünce bi ara korkmadım değil hayırdır banlanacak mıyım diye :)
Muwahhide tevhidi dualarla gönderiyoruz :)

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Hele bi ara iş arkadaşı arkadaşlarıyla Ebu Mervah'ı kıstırmaları, Muhammed Taha'nın otobüs maceraları, ebu Zerr'in namaz kıldırdığı kişinin tarikatçı ve tekrar kıldığını anlaması hoştu.

Abdulmuizz Fida hocam, anlik hissiyatlari okuyup dualarken arka planda olan;

Screenshot_2016-12-06-14-01-23-1-1.png

+Fida hocam beni dualadi
-Fida hocam beni de dualadi.
+Ben bana ozel sanmıştım
-Uzgunum sana ozel değil.

Abdulmuizz Fida hocam, dualarda bile sizi paylasamiyoruz ne olacak bu uyelerin hali.))

Gerçek abim olsa ancak bu kadar sevebilirdim herhalde sizi hocam, bir de Mustafa Sabri abimi.

ك Çevrimdışı

كعب بن مالك

La İlahe İllallah
İslam-TR Üyesi
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı

bendede aynı hisler oldu ukhti:D

Ben fırça gelecek sandım Vallahi :hoop: :)

Banlamadan veya fırça atmadan önce dua eden yönetici var mıdır ki )