Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
oy vermeyen ve oy vermeyede haramdır diyen bir yaşlı bir abimiz
tayyibi tekfir etmemesi ve buna benzer nedenlerden dolayı kendi evlatları tarafından tekfir ediliyor
çocuklar annelerinide babamız kafir oldu onunla olman zinadır denilerek ayırıyorlar
mahkemeye gitmekde küfürdür diyerek resmi boşanmada yapmıyorlar
bu amca 6 senedir yanlız yaşıyormuş
olayın tam ayrıntılarını bilmesemde tek taraflı anlatılanlar böyle
şaka gibi
merak etdiğim bu amca öldüğünde devletin kendilerine vereceği mirasa ganimet diyeceklermi :)
imam ahmed bin hanbel'in kuran mahlukdur diyen kafirdir, bunu diyenin küfründe şüphe edende kafirdir dediği halde. kendisini hapse atan kişiyi tekfir etmemesinde çelişki gören kişilerin böyle işlere girmesi abest geliyor
not: buraya yazma nedenim tekfir muhabbeti açmak istemeyişimdir. sadece amcanın haline üzüldüm

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
tayyibi tekfir etmemesi ve buna benzer nedenlerden dolayı kendi evlatları tarafından tekfir ediliyor
çocuklar annelerinide babamız kafir oldu onunla olman zinadır denilerek ayırıyorlar
şaka gibi
merak etdiğim bu amca öldüğünde devletin kendilerine vereceği mirasa ganimet diyeceklermi :)
imam ahmed bin hanbel'in kuran mahlukdur diyen kafirdir, bunu diyenin küfründe şüphe edende kafirdir dediği halde. kendisini hapse atan kişiyi tekfir etmemesinde çelişki gören kişilerin böyle işlere girmesi abest geliyor
not: buraya yazma nedenim tekfir muhabbeti açmak istemeyişimdir. sadece amcanın haline üzüldüm

Hasbunallahı ve nımel vekıl ALLAH zulcelal tekfır hastalıgından muslumanları korusun.

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
şaka gibi
Benimde tanıdığım birileri en az 80 yaşındaki anne babasını ayırmıştı annesini sıkı tembihliyorlardı uzak dur diye :( Miras konusuna gelince bunların çoğu anası babası ölmeden önce malları paylaşmak ister, eğer mal paylaşımı olmadan öldüyse İslam arttırır azaltmaz hadisine dayanarak malı alırlar (istisnalar olabilir) Sizin bahsettiğiniz grup yanlış tahmin etmediysem bir yayınevi grubu mu? :kötü:

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Benimde tanıdığım birileri en az 80 yaşındaki anne babasını ayırmıştı annesini sıkı tembihliyorlardı uzak dur diye :( Miras konusuna gelince bunların çoğu anası babası ölmeden önce malları paylaşmak ister, eğer mal paylaşımı olmadan öldüyse İslam arttırır azaltmaz hadisine dayanarak malı alırlar (istisnalar olabilir) Sizin bahsettiğiniz grup yanlış tahmin etmediysem bir yayınevi grubu mu? :kötü:

ayrıntıya girmek istememde, ümraniyede cennetin kendileri için yaratıldığını düşünen en fazla 30 kişilik bir grup

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
gecenlerde süleymancılardan birkaç kişiyle muhabbetim oldu
sakallı görünce kime bağlısınız türü sorular sordular
Allah ve Resulüne bağlıyız dememle tatmin olmadılar :)
derneğe davet etdim buyurun çayımızı için falan derken ısrarlı sorulara karşı selefi cümlesini kullanmak zorunda kaldım.
pişman oldumda işi işten geçti tabi
hanzala'dan başladılar miracı inkara kadar seri bir cümle kurdular
kardeş ben çok selefi gördüm miracı inkar edeni hiç görmedim nereden çıkarıyorsunuz dedim
hanzala, Allah dostlarını inkar, kandilleri inkar türü bir çuval dolusu kalıplaşmış cümle duydum
şunu birdaha anladımki davetin önündeki en büyük engel tasavvuf şeyhleri veya atatürkcüler falan değil. selefiyiz deyipde saçmalayanlar

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Dünya tatlısıyla acısıyla bir çok duygu içeriyor. Ama biz her zaman yaşadığımızla yetiniyoruz. Misal aşağı mahallede ki Mikail amca yahut yukarı mahallede ki Ayşe teyze öldüğünde biz evimizde yaşadığımız duyguyu gündem ediniyoruz. Bence bu durumu değiştiremeyiz. Biri üzülürken biz evimizde gülebiliriz. Ama ortak bir duygumuz olmalı! Ortak bir paydamız! Ortak bir davamız! Evet, haklısınız imandan yani İslam'dan bahsediyorum... Peki bir şey sormak istiyorum; Bu iman gözlerini dünyaya "hoş geldin" mermileri ile açan ufak çocukları gördükten sonra onlara yalnızca bakıp uzaktan süzmeyi mi telkin ediyor? Yahut 2 yada 100 çuval un gönderdikten sonra vicdan rahatlatmaya izin mi veriyor? Şimdi hangi cüretle ortak noktamız diyebiliyoruz onuda anlamıyorum... Öyleyse ey nefsim sen ne cüretle gülüyorsun?

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi