1 hafta önce öyle güzel bir şey anladım ki, insan oğlu sabırla tebliğ edince karşılığını Allah azze ve celle veriyor. Evet vallahi onlara, yaptıklarına sabırla yaklaşınca karşılığı geliyor. Bende bunu tecrübe ederek anladım, Elhamdulillah... Ve şunu hiç bir zaman unutmuyorum; Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşça olgun bir abimiz köyünde herkese, herşeye tebliğ ediyor. Allah ondan razı olsun. Sadece insana değil, hayvanlara bile... Evet (affen) öküzlere, koyunlarada... Şöyle diyor o samimi abimiz: Hergün geliyorum şu öküzlerin başına İslam'ı anlatıyorum... Olaki ahiret günü Allah azze ve celle beni bundan sorguya çekmesin diye... Olaki o hayvan dilimi anlıyordur diye... Vallahi bu hassasiyeti yakalamak kamil imanın bir ürünüdür. Karşımızda ki bir hayvan bile olsa ona İslam'ın şartlarını İslam'a yaraşır bir şekilde anlatmayı Allah azze ve celle önce bana daha sonra siz değerli forumdaşlara nasip etsin. Rabbim o abiden razı olsun, o abinin davetini ve davette sabrı hatırlattığın için ve bu güzel nasihat için senden de razı olsun...