Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Az önce tivitirda gördüğüm bir flood.
Böyle guzel insanlari görünce
Suizanla bakan gozler balon oluyor
Samimiyet,kendini bilmek
ayri,apayri birsey vallahi.

Lisenin ilk zamanları, sağlam islami düşünce kitaplar okumaya başladığımız anlar.Saksıyı okuduğumuzu hazmetmeden olduğu gibi dolduruyoruz.

Okuduğumuzu ölçüp biçip hazmetmiyoruz,edemiyoruz; delikanlılık toyluk olunca okuduğumuz bilgi hakikat değil de kibir oluyor tabi bıngıldakta

Ondan sonra gelsin tartışmalar, ukalalıklar, had bilmemezlikler.
Okuyoruz bilgiliyiz ya milleti doğruyoruz yanlış biliyorsunuz,okumuyorsunuz

Geç saatlere kadar islami konularda nasıl ahkam kesiyoruz fekat hep ve sadece konuşuyoruz ve konuşmalarımız keskin, kırıcı da olabiliyor.

Zaman geçtikçe kendimizi insanları tanıdıkça gördükçe hayatı yaşadıkça okuyup saksıyı doldurduğumuz bilgileri hazmetmeye başladık.

O bilgiler köşeli kenarları ufalanınca saksının aslında boş olduğunu gerçekten dolması içûn hayli zaman daha geçmesi gerektiğini öğrendim.

Almanyada öğrenciyken yanımda namaz kılan yeni müslüman olmuş birinden, namaz kılmayı öğrendim.
Öyle heyecanlı ve duygu yüklü kılıyordu ki.

Hayat içinde zamanla sınanılan kuyulardan sabır ve teslimiyetle çıkınca geçmişteki bilgiler yaşanmışlıkla birleşmeye başlayınca anlamı oldu.

Büyük düşünmeyi bıraktım, bir başlangıç değişim olacaksa kendimden başlatmalıydım.
Ve sahip olduğum düşünce hayatın içinde eyleme geçmeliydi

İnsanları keskince eleştirmeyi bırakıp, Allah rasulü olsa nasıl yaşardı diye düşünmeye başladım.
Değişimin temeli ahlak olmalıydı.

Anne babasına eşine çocuğuna akrabasına dostuna komşusuna herhangi bir insana nasıl davranırdı, evinde işinde sokakta nasıl hareket ederdi.!

Gençken dünyayı kurtarmaktan, orta yaşlıyken kendini kurtarmaya.
Bireysel ahlaki değişim zamanla,toplumsal ahlaki değişime vesile olabilir.

Dedim ya,çokca konuşmayı ve büyük düşünmeyi bırakıp basit şeyleri eyleme geçirmeye yaşamaya başladım.Allah rızası için insana dokunan şeyler

Yalandan kibirden gıybetten haksızlıktan uzak durmak, namazı dosdoğru kılıp yaşamak, hakkı ve sabrı tavsiye etmek, adil olmaya çalışmak.

*Faiz kredi kartı taksitli alışveriş işlerine mümkün mertebe hiç bulaşmadım.
Aylık düzenli infak ederek maaşımı temiz tutmaya özen gösterdim

Aile hakkını, akraba hakkını, komşu hakkını, çalıştığım iş yerinin hakkını eksikler olmasına rağmen gözetmeye çalıştım.

Kızımla bi babanın geçireceğinden fazla vakit geçirip ahlak ve erdemle ilgili yaşamsal eğitimler verdim.Bi yetimin kardeşliğini hediye ettim

Hülasa uzatmadan demem o ki, bir müslüman olarak gerçek yaşamın içinden çok uzaklaşmış ya da boş şeylerle meşgaleye dalıp uzaklaştırılmışız

Çok konuşuyoruz ama az yaşıyoruz.
Yaşayarak anlatacaklarımız konuşarak anlatacaklarımızdan çok daha fazla etkili olabilir.

Affola.!
Deliosmanoğlu

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Olmasaydi zalimler
nereden bilecektinki iyiligin altin oldugunu....

Etmeseydi mucadele haksizlik karsisinda ezilmisler
Nereden bilecektin huzurun nasil var oldugunu..

Herseyin azi karar cogu zarar
Yikilsin kafirler..

Hak geldi batil zayi oldu.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Zannettirdilerki cihad tekbir getirip kafa kesmektir...
Vallahi onu diyenlerin kendileri asil kafa kesenlerdir..

Cihad hur adamlarin hur davalariyla mucadele etmesinin adidir.
Bu ilk peygamberle basladi sonuncusu olan rasulallah ilede kiyamete kadar devam edecektir.

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Henüz bir aylık bile olmayan Facebook hesabımın şifresini unuttum.
Unutkanlık konusunda master yapsam ancak bu kadar olurdu...

ben islamtr şifremi bir senedir bilmiyorum, hatta hangi mail adresini verdiğimi bile bilmiyorum
hatta sırf bu yüzden format bile atamıyorum
neresinden baksanız çok bilinmeyenli denklem

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Az önce tivitirda gördüğüm bir flood.
Böyle guzel insanlari görünce
Suizanla bakan gozler balon oluyor
Samimiyet,kendini bilmek
ayri,apayri birsey vallahi.

Lisenin ilk zamanları, sağlam islami düşünce kitaplar okumaya başladığımız anlar.Saksıyı okuduğumuzu hazmetmeden olduğu gibi dolduruyoruz.

Okuduğumuzu ölçüp biçip hazmetmiyoruz,edemiyoruz; delikanlılık toyluk olunca okuduğumuz bilgi hakikat değil de kibir oluyor tabi bıngıldakta

Ondan sonra gelsin tartışmalar, ukalalıklar, had bilmemezlikler.
Okuyoruz bilgiliyiz ya milleti doğruyoruz yanlış biliyorsunuz,okumuyorsunuz

Geç saatlere kadar islami konularda nasıl ahkam kesiyoruz fekat hep ve sadece konuşuyoruz ve konuşmalarımız keskin, kırıcı da olabiliyor.

Zaman geçtikçe kendimizi insanları tanıdıkça gördükçe hayatı yaşadıkça okuyup saksıyı doldurduğumuz bilgileri hazmetmeye başladık.

O bilgiler köşeli kenarları ufalanınca saksının aslında boş olduğunu gerçekten dolması içûn hayli zaman daha geçmesi gerektiğini öğrendim.

Almanyada öğrenciyken yanımda namaz kılan yeni müslüman olmuş birinden, namaz kılmayı öğrendim.
Öyle heyecanlı ve duygu yüklü kılıyordu ki.

Hayat içinde zamanla sınanılan kuyulardan sabır ve teslimiyetle çıkınca geçmişteki bilgiler yaşanmışlıkla birleşmeye başlayınca anlamı oldu.

Büyük düşünmeyi bıraktım, bir başlangıç değişim olacaksa kendimden başlatmalıydım.
Ve sahip olduğum düşünce hayatın içinde eyleme geçmeliydi

İnsanları keskince eleştirmeyi bırakıp, Allah rasulü olsa nasıl yaşardı diye düşünmeye başladım.
Değişimin temeli ahlak olmalıydı.

Anne babasına eşine çocuğuna akrabasına dostuna komşusuna herhangi bir insana nasıl davranırdı, evinde işinde sokakta nasıl hareket ederdi.!

Gençken dünyayı kurtarmaktan, orta yaşlıyken kendini kurtarmaya.
Bireysel ahlaki değişim zamanla,toplumsal ahlaki değişime vesile olabilir.

Dedim ya,çokca konuşmayı ve büyük düşünmeyi bırakıp basit şeyleri eyleme geçirmeye yaşamaya başladım.Allah rızası için insana dokunan şeyler

Yalandan kibirden gıybetten haksızlıktan uzak durmak, namazı dosdoğru kılıp yaşamak, hakkı ve sabrı tavsiye etmek, adil olmaya çalışmak.

*Faiz kredi kartı taksitli alışveriş işlerine mümkün mertebe hiç bulaşmadım.
Aylık düzenli infak ederek maaşımı temiz tutmaya özen gösterdim

Aile hakkını, akraba hakkını, komşu hakkını, çalıştığım iş yerinin hakkını eksikler olmasına rağmen gözetmeye çalıştım.

Kızımla bi babanın geçireceğinden fazla vakit geçirip ahlak ve erdemle ilgili yaşamsal eğitimler verdim.Bi yetimin kardeşliğini hediye ettim

Hülasa uzatmadan demem o ki, bir müslüman olarak gerçek yaşamın içinden çok uzaklaşmış ya da boş şeylerle meşgaleye dalıp uzaklaştırılmışız

Çok konuşuyoruz ama az yaşıyoruz.
Yaşayarak anlatacaklarımız konuşarak anlatacaklarımızdan çok daha fazla etkili olabilir.

Affola.!
Deliosmanoğlu
Cezakallahu hayr bacım. MaşaAllah anlamlı bir paylaşım olmuş. Rabbim hepimizi bu kıvama getirsin...
Son paragraf müthiş "Çok konuşuyoruz ama az yaşıyoruz. Yaşayarak anlatacaklarımız konuşarak anlatacaklarımızdan çok daha fazla etkili olabilir." Bunu bi becerebilsek...Rabbim yardım et :(

H Çevrimdışı

Hatve

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Hasan el Benna'nın Hatıralarım kitabını okuyorum. Şuan ilk sayfalar teşkilatlanmayı anlatıyor güzel bir kitap. Davet mektupları, sadaka cezaları bence talebesi olan her hocanın okuması gereken bir kitap. Kitabı okurken benimde bir hatıram canlandı gözlerimin önünde ilk şuurlandığımız zamanlar sabah namazının kazaya kalma ihtimali varsa örneğin o gece çok geç yatmışsak, yorgunsak kardeşlerle sözleşirdik birbirimizi telefonla uyandırarak sabah namazına kaldırırdık. Uyanan ya meşgule atardı yada kalktım diye mesaj atardı...

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
ben islamtr şifremi bir senedir bilmiyorum, hatta hangi mail adresini verdiğimi bile bilmiyorum
hatta sırf bu yüzden format bile atamıyorum
neresinden baksanız çok bilinmeyenli denklem

SubhanAllah. Çoğu zaman bende de oluyor. Beynime format atılmış gibi hissediyorum..

Allah yardımcınız olsun abi.

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Hasan el Benna'nın Hatıralarım kitabını okuyorum. Şuan ilk sayfalar teşkilatlanmayı anlatıyor güzel bir kitap. Davet mektupları, sadaka cezaları bence talebesi olan her hocanın okuması gereken bir kitap. Kitabı okurken benimde bir hatıram canlandı gözlerimin önünde ilk şuurlandığımız zamanlar sabah namazının kazaya kalma ihtimali varsa örneğin o gece çok geç yatmışsak, yorgunsak kardeşlerle sözleşirdik birbirimizi telefonla uyandırarak sabah namazına kaldırırdık. Uyanan ya meşgule atardı yada kalktım diye mesaj atardı...
Okumakta gecikmişsin üstad, ciddi manada bu kitap bir davetçinin azık kitabı olabilecek bir kitap. 13 yaşındayken kendi tebliğ grubunu 21 yaşındayken İhvan'ul Muslimini kuran birinin hayatı sonuçta... Rabbim sana ve tüm müslümanlara faydalı kılsın inşaallah.

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Yorucu 2 günlük şehir dışı seyahatinden sonra 4 saatlik uykuyla yaklaşık 3 buçuk saatlik yolun 1 saatini geçiren ben, sabah saat 8'de iş başı yapacak olan ben ve otobüste uyuma fobisi olan yine ben... Bunlar bir yana bizi kardeş kılan ve bu tür ziyaretleri arttırmamızı nasip eden Allah'a hamd olsun.