Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Fada Çevrimdışı

Fada

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ufak bir nasihat; öncelikle hakkınızı helal edin inşaallah, çaba sarf edip oraya gitmişken vermiş olduğu nasihatleri dinlemenizi, yanlış bir nasihatte bulunduğunda ise kendinize dersler çıkarmanızı rica ediyorum. Hata yaptığı için topyekûn silip dinlememezlik etmeyin inşaallah. Kendisi ateislere ve ehli kitaba yapmış olduğu dâvetler ile meşhur bir davetçidir. Bu yönünden faydalanmaya çalışın inşaallah. Yanlış bir şey söylediysem tekrar hakkınızı helal etminizi rica ederek, sizi âlemlerin Rabbine emanet ediyorum.

CezakAllahu hayran ahi
Ben bu hocayı yıllardır dinlerim bana ve dinlettiğim insanlara çok faydası olmuştur
Nouman Ali Khan da keza öyle
Notlarımızı alıp, soru sormaya çalışacağız inşaAllah
Ve estağfurullah üslubum belki fazla alaycı gelmiştir. Muhabbeti bilmeyenlerin yanlış anlamasına yol açmamak için yerinde bir ikaz oldu. Allah razı olsun
Siz de Allah'a emanetsiniz

H Çevrimdışı

Hatve

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bu ülkede didik didik aranmak için birşeyin eksik olmasına(kimlik) gerek yok, sünnete uygun bir sakalınız, giyimiz yahut bayanlar için peçeli olmak yeter!!! Çantamda bir Kur'an, bir kitap olduğu için böyle yapanlara hakkımı helal etmiyorum!!!

Bu tür imtihanlara alışmamız lazım... Bir arkadaşım var. Haftalık izni bol, maaşı yüksek bir yerde çalışıyordu. Sakallarını makineyle kesiyordu. Jiletle kesmediği için işten çıkarılmış. İmtihan her yerde sadece kişiler farklı...

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Daha demin CAM (Computer aided manufacturing) sınavından az daha disiplin suçu alarak çıkıyordum. Kendi hesap makinemi sınavı için başka bir kardeşe verdiğimden dolayı bende başka bir arkadaştan hesap makinesi aldım. Tabi kapağına kopya yazdığını bilmiyordum(Casio'nun kapaklı bilimsel hesap makinesi). Sınav başladı daha ilk satırı yazmak için hesap yapmam gerekti. Hoca tepemde kağıdıma bakıyor. Kapağı bi açtım, subhanAllah full kopya... Hoca gördü kırmızı kalemini çıkardı tam kağıdı çiziyordu ki durumu izah ettim. Kopyalara göz gezdirdi, bizim konuları içermediği için durumu yırttık. Ama üzerine bir güzel fırçada yedik. Buna da şükür :)

Fada Çevrimdışı

Fada

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Yazacağım demiştim. Unutmadan yazalım madem.
Konferans gayet verimliydi. Katılan insanların bazılarında islâmı daha yeni tanımanın tatlı heyecanını görmek beni çok mutlu etti.
Biz saatler öncesinden gittiğimiz için bir sürü güzel insanla tanışmama, düşüncesi bile gözlerimi dolduran çook güzel bir hayır işinde temsilci olmama vesile oldu elhamdulillah. Güldüğümde yüzüne baktığım dostlarımın gözlerim dolduğunda gözlerine bakınca onlarla bir kez daha gurur duydum ve Allah'a hamd ettim.
Zincirleme olaylarıyla, ağzımızı açık bırakan tevafuklarıyla oldukça tuhaf gündü vesselam. Vallahi kendime bile anlatamıyorum bugün yaşadıklarımı.
Bir nefret ettim kendimden ve birilerinden, bir güçle ve umutla dolup taştık birileriyle. Allah bana bugün çok mühim şeyler gösterdi ve hissettirdi kardeşler.
Peygamber mesleğinin şerefli yeleği ne kadar sıkar bedeni, hangi kurşunları geçirir, hangi güneşlerde terletir, ağırlığı kaç ton gelir az bir miktar idrak ettik. Yüreğim aslında kaç bucakmış gördüm, üzüldüm, tiksindim.

Tahmin ettiğimin aksine Zakir Naik bu koca günümde ufacık bir detay olarak yerini aldı neredeyse. Neye niyet neye kısmet.
"Ben alim değilim, talebeyim. İslami okul okumadım, tıp okudum. Ama insanları Allah'a davet etmem için hiçbir bahanem yok." diyerek hüsn-ü zannımdan utandırmadı beni. Allah onu ıslah etsin ve yolunu açık etsin.

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Elhamdulillah. Allah kullarının içinde kalplerini hissedip onu kullanabilenden, onunla iman edip, onunla idrak edip, onunla yaşayandan razı olsun. Bugün kocaman bir Elhamdulillah kazandık hep beraber. Çünkü biz kaşlarımız kadar ayrılığımız olan kardeşlerle saçlarımız kadar birlikteliğimiz olduğunu farkettik, çünkü biz hüsnü zannı sadece bilmedik yaşadık da... Elhamdulillah, Elhamdulillah, Elhamdulillah...

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Benim için hüznün zaman ve mekanı yoktur aslında..
Yürekten dökülen cümleleri kabul ederse kalem, yer mekan olmaz bende..
Kalem bazen olur göz duvarlar ise defter..
Bazen o kalemi kırıp atmak istiyorum. Defteri de yırtıp savurmak.
Ama ne geceye bişey yapabilirim ne de yüreğe. Sonra onlardan biri kalem olur biri kağıt..
Sonra da işte hissizleşene dek yazmak.

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bazen o kalemi kırıp atmak istiyorum. Defteri de yırtıp savurmak.
Ama ne geceye bişey yapabilirim ne de yüreğe. Sonra onlardan biri kalem olur biri kağıt..
Sonra da işte hissizleşene dek yazmak.

Ne kalemi kır ne de defteri yırtıp savur. Bırak dursun onlar orda elbet bir gün lazım olur.) Kalem benim hassas noktam onu kırdırtmam nedeyim.))

H Çevrimdışı

Hatve

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Daha demin CAM (Computer aided manufacturing) sınavından az daha disiplin suçu alarak çıkıyordum. Kendi hesap makinemi sınavı için başka bir kardeşe verdiğimden dolayı bende başka bir arkadaştan hesap makinesi aldım. Tabi kapağına kopya yazdığını bilmiyordum(Casio'nun kapaklı bilimsel hesap makinesi). Sınav başladı daha ilk satırı yazmak için hesap yapmam gerekti. Hoca tepemde kağıdıma bakıyor. Kapağı bi açtım, subhanAllah full kopya... Hoca gördü kırmızı kalemini çıkardı tam kağıdı çiziyordu ki durumu izah ettim. Kopyalara göz gezdirdi, bizim konuları içermediği için durumu yırttık. Ama üzerine bir güzel fırçada yedik. Buna da şükür :)

Sen Allah'ın dinine hizmet edersen, Allah azze ve celle 'de gündelik işlerinde sana yardım eder kardeşim.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Ve hüzün yüreğin sert kayalarını aşındırıyor...

Az daha sabır.

Böyle cümleler kaleme sevk ediyor gece gece.

Gece hüznün mekanı değil midir zaten ..

Benim için hüznün zaman ve mekanı yoktur aslında..
Yürekten dökülen cümleleri kabul ederse kalem, yer mekan olmaz bende..
Kalem bazen olur göz duvarlar ise defter..

Siz ikiniz
Yatsidan sonra vurup kafayı yatin:ssrtcbya:
Ne gece ne huzun
Mis mis
:cimcime1

( düz insan Alketa)