Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bugün'ün bid'at olmadığını insanlar ne zaman algılayacaklar onu düşünüyorum. Öyleyse Minarenin de Bid'at olduğunu, hatta günümüz teknolojisiyle minare gerekmeden hoparlör ile sesin duyurulabileceğini, bu yüzden hoparlörün icadından sonra yapılan tüm minareleri yıkmamız gerektiğini, hatta dünyadaki bütün minareleri yıkır yerine hoparlör bağlamamız gerekiyor mu diye düşünüyorum. Allah beni hidayete ulaştırsın.
Kardeşim, kandil günleri zaten Rasulullah (s.a.v)'e değil Fatımilere ve Osmanlılara dayanır. Hatta ismini bile kandil lambalarından almıştır. -Kadir gecesi haricinde- kandil günlerine dair hiç bir sahih delil yoktur.
Bunun dışında, ezan Rasulullah (s.a.v) zamanında da yüksek yerlerden okunurdu. Günümüzdeki minareler de aynı amacı taşıyor. Biz buna kafamıza göre bid'at diyemeyiz.
Alimlerin çoğunluğuna göre , tasavvufçuların "bid'at-i hasene" kapsamına soktukları şeyler, haddi zatında bid'at değildir. Onlara bid'at ismini vermek yanlıştır. Çünkü bu gibi şeylerin Kur'ân ve Sünnet'te dayanakları vardır. Bunlara sonradan çıkmış şeyler nazariyle bakılamaz.
Rasûlullah (s.a.v.), şu hadislerinde bid'atin tarifini yapmışlardır:
"Sonradan ortaya çıkan herşey bid'attir; her bid'at sapıklıktır ve her sapıklık insanı ateşe sürükler.
"(Muslim, Cumua, 43; Ebû Davud, Sünnet 5; Nesâî, lydeyn, 22; İbn Mâce, Mukaddime, 7).

Elyesa Abdurrahman Çevrimdışı

Elyesa Abdurrahman

"Hüküm ancak Allah'ındır..." En'am 57
İslam-TR Üyesi
Kardeşim, kandil günleri zaten Rasulullah (s.a.v)'e değil Fatımilere ve Osmanlılara dayanır. Hatta ismini bile kandil lambalarından almıştır. -Kadir gecesi haricinde- kandil günlerine dair hiç bir sahih delil yoktur.
Bunun dışında, ezan Rasulullah (s.a.v) zamanında da yüksek yerlerden okunurdu. Günümüzdeki minareler de aynı amacı taşıyor. Biz buna kafamıza göre bid'at diyemeyiz.
Alimlerin çoğunluğuna göre , tasavvufçuların "bid'at-i hasene" kapsamına soktukları şeyler, haddi zatında bid'at değildir. Onlara bid'at ismini vermek yanlıştır. Çünkü bu gibi şeylerin Kur'ân ve Sünnet'te dayanakları vardır. Bunlara sonradan çıkmış şeyler nazariyle bakılamaz.
Rasûlullah (s.a.v.), şu hadislerinde bid'atin tarifini yapmışlardır:
"Sonradan ortaya çıkan herşey bid'attir; her bid'at sapıklıktır ve her sapıklık insanı ateşe sürükler.
"(Muslim, Cumua, 43; Ebû Davud, Sünnet 5; Nesâî, lydeyn, 22; İbn Mâce, Mukaddime, 7).
Bunu senmi yazdın

Ebu Selman et-Turkî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bunu senmi yazdın
"Alimlerin çoğunluğuna göre , tasavvufçuların "bid'at-i hasene" kapsamına soktukları şeyler, haddi zatında bid'at değildir. Onlara bid'at ismini vermek yanlıştır. Çünkü bu gibi şeylerin Kur'ân ve Sünnet'te dayanakları vardır. Bunlara sonradan çıkmış şeyler nazariyle bakılamaz." kısmını Abdulmuizz hoca'dan aldım. Gerisi benim.

Elyesa Abdurrahman Çevrimdışı

Elyesa Abdurrahman

"Hüküm ancak Allah'ındır..." En'am 57
İslam-TR Üyesi
"Alimlerin çoğunluğuna göre , tasavvufçuların "bid'at-i hasene" kapsamına soktukları şeyler, haddi zatında bid'at değildir. Onlara bid'at ismini vermek yanlıştır. Çünkü bu gibi şeylerin Kur'ân ve Sünnet'te dayanakları vardır. Bunlara sonradan çıkmış şeyler nazariyle bakılamaz." kısmını Abdulmuizz hoca'dan aldım. Gerisi benim.
Zaten bunu gordugum için sordum dedim zor bir cumle : ))

Ebu Selman et-Turkî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Fada Çevrimdışı

Fada

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
- bir yanımız yere düşen yağmur damlacıkları arasında delilikte inat edebilirse bilgeliğe erişecek

- bir yanımız dumanlarını denize vuran yangınlarda, ve o deniz canlıdır lütfen çöp atmayınız.

- bir yanımız yitip yitip büyüyen güneş, büyü
sahibi gece

- bizim kaç yanımız var?

Ve tekrar hoşbulduk insanlar. hoşbulduk tahammül
hoş gidişler ola deseniz de siz sayın ölüm;
hoşbulduk

M Çevrimdışı

Muzammil

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bugünlerde geleneksel çin tıbbına merak sardım. Tabi ilk olay etrafimda hazımsızlık ceken arkadaslara baş parmak akupunturunu uygulamaktan başladı. Bir bakmışım tuhaf tuhaf makaleler okuyorum. Şunu anladım ki o kadar sabirlı bir milletmiş ki bu çinliler; okuduğum ve öğrendiğim her kelimeye karşılık سبحان الله
Dedirttiler..

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
alçak arap kralları müslümanlar ne halde onlar ülkelerini güzelleştirip açık saçık kafir turitlere tatil yaptırsınlar namuusuzlar

akhim onların yatacak yerleri yok ya

Şehid Şeyh Abdullah Azzam (r.h) tevbe suresinin tefsirin de bir konu anlatıyor du diyordu ki: müslüman ticaret adamları arap ülkelerin de otel açmak istiyorlardı lakin devlet bar ve disko olmayan yerlere otel açma izni vermiyorlar

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Alketa kütüphanemde mutlaka bulunması gereken dediğin önemli kitaplardan önemine göre birkaç tane sıralayabilir misin ?

Himm
Yani var da senin ilgini ceker mi cekmez mi bilemiyorum ki.
Belirli bir çerçeven var mi
Mesela bu yazma eserler kurumunun çıkardığı kitaplari takip ediyorum ve yeni kitap çıktıkça kütüphanede bulunsun istiyorum
Ha kafan basıyor mu dersen, hayır
Genelde hep doktora öğrencilerinin ilgisini cekecek kitaplar, branşlar
Müslümanlarda tarih coğrafya yazıcıligi uzerine bir kitap bitirdim geçen.
Benim ilgimi çekti o, kütüphanemde bulunmalı benim ama senin ilgini çeker mi bilemiyorum ornek veriyorum sadece

Mesela islam felsefesi benim ilgimi çekiyor
Seyyid Huseyin Nasr in 3 ciltlik eseri var
Bence bulunmalı.

Bana bir çember çizersen ortak payda da bulusabiliriz.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
bişey indiriyem dedim fiyasko çıktı,izlerken benim gözlerim bozulacaktı benim sıpa nasıl izlesin :) dini çizgi film görüntü kalitesi berbat :(