Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum arkadaşlar
Takvime bakınca aklima geldi.
Yakında nisan ayi ile alakli adaylari filan sunarlar.
Yani kismet beni aday koyarlar koymazlar muamma.
Bende şöyle düşündüm gecenlerde de, yazmayı unuttum buraya.
Şimdi nisan ayinda aday olamazsam malum çatlarim
Ha olup da yine kazanamazsam oturup ağlarım
Bende vicdani sizlayanlar, ne olacak bu alketa kardesin durumunu dert edinenelern icin şöyle bir sey düşündüm
Çekilişle Kitap hediyeli soru soracam
Bilen ilk 10 kisi arasindan yapailacak çekilişte
Cikan kişi bana;
Yaz boyu okuyacağım kitap serisi
Sahilde denize nazir oturmak icinn Rejisor sandalyesi
Ramazan geliyor Insallah.. çay icin 2 litrelik
Termos
6 kişilik naylondan piknik takimi
alacak
NASIL FİKİR?

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum arkadaşlar
Takvime bakınca aklima geldi.
Yakında nisan ayi ile alakli adaylari filan sunarlar.
Yani kismet beni aday koyarlar koymazlar muamma.
Bende şöyle düşündüm gecenlerde de, yazmayı unuttum buraya.
Şimdi nisan ayinda aday olamazsam malum çatlarim
Ha olup da yine kazanamazsam oturup ağlarım
Bende vicdani sizlayanlar, ne olacak bu alketa kardesin durumunu dert edinenelern icin şöyle bir sey düşündüm
Çekilişle Kitap hediyeli soru soracam
Bilen ilk 10 kisi arasindan yapailacak çekilişte
Cikan kişi bana;
Yaz boyu okuyacağım kitap serisi
Sahilde denize nazir oturmak icinn Rejisor sandalyesi
Ramazan geliyor Insallah.. çay icin 2 litrelik
Termos
6 kişilik naylondan piknik takimi
alacak
NASIL FİKİR?
Ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh bacım...Sadece bu kadar mıydı liste bende bişey sandım:amanAllahımHa sen duymadın henüz dimi... artık yöneticiler aday olamayacak Ve hiçbir oylamaya katılamayacak diye karar almıştık biz...sen o sıralar yoğurt yapmakla meşguldün canım. Ama yöneticiler isterlerse her ay sponsor olabilecek istersen bunu bi düşün:anlaştık

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh bacım...Sadece bu kadar mıydı liste bende bişey sandım:amanAllahımHa sen duymadın henüz dimi... artık yöneticiler aday olamayacak Ve hiçbir oylamaya katılamayacak diye karar almıştık biz...sen o sıralar yoğurt yapmakla meşguldün canım. Ama yöneticiler isterlerse her ay sponsor olabilecek istersen bunu bi düşün:anlaştık
+1. Güzel bir karar alınmış tebrik ediyorum.

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Yöneticilikten istifa ediyorum o halde:eek:kyrm::ahaboleoldum

M Çevrimdışı

muwahhida Humeyra

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Erdoğan yeni EWET wideosu çekmiş küfür içinde cümlelerle birde o wideoya ezan sesi eklemiş..
!!!Cehennem Ateşi olsa Göğsümüzde söndürürüz...
Cihan yıkılsa bu cephe sarsılmaz...!!!

Biri bu taguta Dünyada ki ateşin cehennem ateşinin 70 kez hafifletilmiş hali olduğunu ve kıyamet koptuğunda Allah tan başka hiç bişeyin diri kalmicağını anlatsa acaba etki edermio küfürlü sözlerini susturmaya!:mad:

şeriat gelecek diye bekleyenler erdoğanın kendi diniyle hükmedeceğini halamı anlamıyolar.

Allah katında Tek Din İslamdır Tek Şeriat Allahındır!!!

ك Çevrimdışı

كعب بن مالك

La İlahe İllallah
İslam-TR Üyesi
IMG_20170412_160957.jpg

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Şimdi trt belgesel adlı kanal da doğal Afetler adlı bir program izledim. Bu program çok şeyi serdi gözlerimin önüne...
Doğal afetleri, verdiği zararları, insanları.. kısaca halini ve ahvalini izlerken kıyamet geldi aklıma. Kıyametin şiddeti elbette bunlardan fazla olur Allahu alem fakat bu olaylar bile insanları o kadar korkutuyorken kıyameti hayal dahi edemiyorum.. Volkanik dağların patlaması, dumanlarının bile bir insanın ciğerlerini parça parça edebileceği, rüzgarın önüne gelen herşeyi toz zerreciklerine çevirmesi, adeta dağ, Kum, çamur denizi oluşturan toprak kayması.. SubhanAllah! Dağların, ağaçların, rüzgarların kısaca yer ve göğün Allah'ın ol emrine boyun eğişini görmek kıyamet sahnesinin canlandırması gibiydi.. Allah bizleri muhafaza etsin.
Ayrıca bazıları da bana Allah'ın subhanehu we teâlâ haber verdiği geçmiş ümmetlerin ahvalini hatırlattı. Rüzgarın -Allah'ın izniyle- kudretini görünce rüzgar ile helak olan kavim canlandı gözümün önünde... Geçen gün memlekette dolu yağdı ve hepsi nerdeyse orta büyüklükte bir taş mesabesindeydi ve bu durum Lut kavminin helak oluş şeklini hatırlattı...

Kısaca, uyarılıyoruz. Her gün, her dakika.. Allah halimizi düzeltmemiz için yığınla uyarıcı çıkarıyor karşımıza. Biz mi? Biz kör olmak da diretiyoruz. Kara bulut yığını görüp azabın geldiğinden endişelenen yüce peygamberin ümmet olarak nice felaketlere şahid olup yada yaşayıp yine de rezalet bir umursamazlık, gaflet hali takınıyoruz... Allah muhafaza "Kahrolası insan ne kadar da nankördür" sitemini hak ediyoruz belkide.. Allah bize merhamet etsin ve bizi razı olacağı kullar olmaya layık kılsın.

Allahumme amin.

Tihame Çevrimdışı

Tihame

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Şimdi trt belgesel adlı kanal da doğal Afetler adlı bir program izledim. Bu program çok şeyi serdi gözlerimin önüne...
Doğal afetleri, verdiği zararları, insanları.. kısaca halini ve ahvalini izlerken kıyamet geldi aklıma. Kıyametin şiddeti elbette bunlardan fazla olur Allahu alem fakat bu olaylar bile insanları o kadar korkutuyorken kıyameti hayal dahi edemiyorum.. Volkanik dağların patlaması, dumanlarının bile bir insanın ciğerlerini parça parça edebileceği, rüzgarın önüne gelen herşeyi toz zerreciklerine çevirmesi, adeta dağ, Kum, çamur denizi oluşturan toprak kayması.. SubhanAllah! Dağların, ağaçların, rüzgarların kısaca yer ve göğün Allah'ın ol emrine boyun eğişini görmek kıyamet sahnesinin canlandırması gibiydi.. Allah bizleri muhafaza etsin.
Ayrıca bazıları da bana Allah'ın subhanehu we teâlâ haber verdiği geçmiş ümmetlerin ahvalini hatırlattı. Rüzgarın -Allah'ın izniyle- kudretini görünce rüzgar ile helak olan kavim canlandı gözümün önünde... Geçen gün memlekette dolu yağdı ve hepsi nerdeyse orta büyüklükte bir taş mesabesindeydi ve bu durum Lut kavminin helak oluş şeklini hatırlattı...

Kısaca, uyarılıyoruz. Her gün, her dakika.. Allah halimizi düzeltmemiz için yığınla uyarıcı çıkarıyor karşımıza. Biz mi? Biz kör olmak da diretiyoruz. Kara bulut yığını görüp azabın geldiğinden endişelenen yüce peygamberin ümmet olarak nice felaketlere şahid olup yada yaşayıp yine de rezalet bir umursamazlık, gaflet hali takınıyoruz... Allah muhafaza "Kahrolası insan ne kadar da nankördür" sistemini hak ediyoruz belkide.. Allah bize merhamet etsin ve bizi razı olacağı kullar olmaya layık kılsın.

Allahumme amin.
Allahümme amin ecmain..
Rabbim sizden razı olsun inşaAllah..

Tihame Çevrimdışı

Tihame

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
KURAN ;

“…alemler için bir öğütten başka şey değildir…“ KALEM SURESİ 52

“…Ve Kuran’ı ağır ağır, düşüne düşüne oku…” MÜZZEMMİL SURESİ 4

“…Bu bir öğüt verici, düşündürücüdür…“ MÜZZEMMİL SURESİ 19

“…öğüt verip düşündüren şeyden yüz çeviriyorlar…” MÜDDESSİR SURESİ 49

“…O bir öğüt verici / bir düşündürücüdür. Dileyen düşünür onu, öğüt alır…” MÜDDESSİR SURESİ 54-55

“…Ki o, tam bir biçimde ayırt eden bir sözdür…” TARIK SURESİ 13

“… ayetlerini derin derin düşünsünler ve öğüt alabilsin temiz özlüler…” SAD SURESİ 29

“… saygıyla ürperene bir hatırlatma olsun diye indirdik…” TAHA SURESİ 3

“…onun içinde tehditleri türlü ifadelerle sıraladık ki korunabilsinler…” TAHA SURESİ 113

“…Müminlere bir kılavuz ve muştudur o…“ NEML SURESİ 2

“… biz onlar için sözü ardarda getirdik ki, düşünüp öğüt alabilsinler…” KASAS SURESİ 51

“…düşünüp anlayabilsinler…” İSRA SURESİ 41

“…sözün en güzelini, birbirine benzer iç içe ikili manalar ifade eden bir Kitap…” ZÜMER SURESİ 23

“…O, iman edenler için bir kılavuz, bir şifadır…” FUSSILET SURESİ 44

”…ülke ve medeniyetlerin anasını ve çevresindekileri uyarasın…” ŞURA SURESİ 7

“…Ve toplama günü konusunda da uyarıda bulunasın…” ŞURA SURESİ 7

“…senin dilinle kolaylaştırdık ki, düşünüp öğüt alabilsinler…” DÜHAN SURESİ 58

“… o senden önce kendilerine bir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi korkutman içindir…“ SECDE SURESİ 3

“…Gerçek şu ki o, sakınanlar için tam bir uyarıcı ve düşündürücüdür…” HAKKA SURESİ 48
“…Bir kılavuzdur o, korunup sakınanlar için…” BAKARA SURESİ 2

“…Kuran’ın anlamını inceden inceye düşünmüyorlar mı?…” MUHAMMED SURESİ 24

ÖĞÜT VERİCİDİR.
DERİN DERİN DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR.
HATIRLATICIDIR.
AYIRT EDİCİDİR.
KORUYUCUDUR.
KILAVUZDUR.
SÖZÜN EN GÜZELİNİ SÖYLEYENDİR.
UYARICIDIR.
KORKUTUCUDUR.

Kuran’ı, Neden anlayarak ve okumamız gerektiği bu şekilde açık olarak anlatılmaktadır.

Kuran’ı anlamadan okursanız;

Vermiş olduğu öğütleri NASIL anlayabilirsiniz?
Ayetleri üzerinde derin derin NASIL düşünebilirsiniz?
Hatırlatmalarını NASIL algılayabilirsiniz?
Hakla Batıl olanı NASIL Ayırt Edebilirsiniz?
Kötülüklerden NASIL Korunabilirsiniz?
Kuran’ı bir kılavuz olarak kullanıp, NASIL yolunuzu bulabilirsiniz?
Allah’ın söylemiş olduğu sözlerin en güzellerini NASIL işitebilirsiniz?
Uyarıları NASIL anlayabilirsiniz?
Kötülerin, öldükten sonraki yaşamla ilgili korkutucu gerçeklerini NASIL görebilirsiniz?

C Çevrimdışı

cuheyman el-uteybi

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Kısaca, uyarılıyoruz. Her gün, her dakika.. Allah halimizi düzeltmemiz için yığınla uyarıcı çıkarıyor karşımıza. Biz mi? Biz kör olmak da diretiyoruz. Kara bulut yığını görüp azabın geldiğinden endişelenen yüce peygamberin ümmet olarak nice felaketlere şahid olup yada yaşayıp yine de rezalet bir umursamazlık, gaflet hali takınıyoruz... Allah muhafaza "Kahrolası insan ne kadar da nankördür" sitemini hak ediyoruz belkide.. Allah bize merhamet etsin ve bizi razı olacağı kullar olmaya layık kılsın.

Allahumme amin.

Tevafuk bende izlemiştim.. en çok dusunmemiz gereken sözü ise sonda bi abla söylüyordu "afet başladı mı hiç birşey yapamiyorsun oturup bitmesini beklemekten başka" SubhanAllah. Vallahi Allah diledi mi kimse birsey yapamaz kimse kimseye yardimci olamaz.. Allahın azabı Çetin olandır. Elhamdülillah..

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi

1-sütten kazık yedigimi anladığım an
En son Yaptığım Yoğurdu çay kaşığı ile üfleyerek yemeğe başladim.

2-Listemin makul olduğunu dusunuyorum sayn yasir
Bakin bu liste ile 3 ay rahat gecinebilecek insanim.
Kış sezonu olmadığı için makul tuttum.

3- ben nisan ayinda aday olmazsam
VICDANLARA SESLENIYORUM
HIC MI EKSİKLİK HISSETMEYECEKSINIZ
BU ÇOCUĞA KITAP HEDIYE EDEMEDIK
ÇOK ÜZÜLÜYORUZ, OLMADI 7 KİSİ KITABA GIRELIM SEVAP KAZANALIMDA MI DEMIYORSUNUZ
COK MU SEY ISTIYORUM

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
ufak bir ilave :“Kur’an’ı okuyacağın zaman, o kovulmuş şeytandan Allah’a sığın” (Nahl, 16/98)

KURAN ;

“…alemler için bir öğütten başka şey değildir…“ KALEM SURESİ 52

“…Ve Kuran’ı ağır ağır, düşüne düşüne oku…” MÜZZEMMİL SURESİ 4

“…Bu bir öğüt verici, düşündürücüdür…“ MÜZZEMMİL SURESİ 19

“…öğüt verip düşündüren şeyden yüz çeviriyorlar…” MÜDDESSİR SURESİ 49

“…O bir öğüt verici / bir düşündürücüdür. Dileyen düşünür onu, öğüt alır…” MÜDDESSİR SURESİ 54-55

“…Ki o, tam bir biçimde ayırt eden bir sözdür…” TARIK SURESİ 13

“… ayetlerini derin derin düşünsünler ve öğüt alabilsin temiz özlüler…” SAD SURESİ 29

“… saygıyla ürperene bir hatırlatma olsun diye indirdik…” TAHA SURESİ 3

“…onun içinde tehditleri türlü ifadelerle sıraladık ki korunabilsinler…” TAHA SURESİ 113

“…Müminlere bir kılavuz ve muştudur o…“ NEML SURESİ 2

“… biz onlar için sözü ardarda getirdik ki, düşünüp öğüt alabilsinler…” KASAS SURESİ 51

“…düşünüp anlayabilsinler…” İSRA SURESİ 41

“…sözün en güzelini, birbirine benzer iç içe ikili manalar ifade eden bir Kitap…” ZÜMER SURESİ 23

“…O, iman edenler için bir kılavuz, bir şifadır…” FUSSILET SURESİ 44

”…ülke ve medeniyetlerin anasını ve çevresindekileri uyarasın…” ŞURA SURESİ 7

“…Ve toplama günü konusunda da uyarıda bulunasın…” ŞURA SURESİ 7

“…senin dilinle kolaylaştırdık ki, düşünüp öğüt alabilsinler…” DÜHAN SURESİ 58

“… o senden önce kendilerine bir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi korkutman içindir…“ SECDE SURESİ 3

“…Gerçek şu ki o, sakınanlar için tam bir uyarıcı ve düşündürücüdür…” HAKKA SURESİ 48
“…Bir kılavuzdur o, korunup sakınanlar için…” BAKARA SURESİ 2

“…Kuran’ın anlamını inceden inceye düşünmüyorlar mı?…” MUHAMMED SURESİ 24

ÖĞÜT VERİCİDİR.
DERİN DERİN DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR.
HATIRLATICIDIR.
AYIRT EDİCİDİR.
KORUYUCUDUR.
KILAVUZDUR.
SÖZÜN EN GÜZELİNİ SÖYLEYENDİR.
UYARICIDIR.
KORKUTUCUDUR.

Kuran’ı, Neden anlayarak ve okumamız gerektiği bu şekilde açık olarak anlatılmaktadır.

Kuran’ı anlamadan okursanız;

Vermiş olduğu öğütleri NASIL anlayabilirsiniz?
Ayetleri üzerinde derin derin NASIL düşünebilirsiniz?
Hatırlatmalarını NASIL algılayabilirsiniz?
Hakla Batıl olanı NASIL Ayırt Edebilirsiniz?
Kötülüklerden NASIL Korunabilirsiniz?
Kuran’ı bir kılavuz olarak kullanıp, NASIL yolunuzu bulabilirsiniz?
Allah’ın söylemiş olduğu sözlerin en güzellerini NASIL işitebilirsiniz?
Uyarıları NASIL anlayabilirsiniz?
Kötülerin, öldükten sonraki yaşamla ilgili korkutucu gerçeklerini NASIL görebilirsiniz?