Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

H Çevrimdışı

Havîn

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Gözlerime oturan fil kalkmıyor
Lambada titreyen alev kar etmiyor
Davulcu zili çalınca yokmus gibi yapıyoruz
Odamiz kireç tutmuyor mihriban
Önce sofra kaldır sonra çay koy ve sonra bulaşık yıka
Seven sevdiğini götürsün gezmelere
Seneler asırlar değişse bile
Eski rutin değişmiyor Mihriban

M Çevrimdışı

Muzammil

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Hassan b.Sabit'in Resulallah (sav)'in vefatindan sonraki şiirlerinden bir beyit;

ما بال عينك لا تنام كأنما كحلت مافيها بك حل اﻷرمد

"(Ey Hasan)Gözlerine ne olmuş ki kapakları gözü ilthaplı birinin sürmesiyle surmelenmiş gibi uyumuyor"

#anlık hissiyat cahiliye şiirleri sınavı

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Elimi kolumu Baglamıslar sankı

sasırmıs bır haldeyım sadece sessızlık ıstıyorum

Dusuncelerım bazen oyle bır gıdıyor kı benden once hedefıne varıyor.

Nasıl olacak nasıl gıdecek nasıl nasıl nasıl dıye dertlenırken ve bır cozum yolu aramaya calısırken

bulamamak ve en son alabıldıgıne tum gucunle mucadele etmek

Pozıtıf dusunmek lazım sanırım bız oysa hep negatıflerde..

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Herkes iyi olsa sınav olmaz ki..

Ayrıca iyi biri bile gün gelir iyi, gün gelir kötü olur. "Beşer şaşar" boşuna dememişler.
Evet abla haklısın ama yapmacıklık boğuyor beni.
Ne bileyim islam nimeti de olmasa nasıl çekilir bu hayat hiç bilmiyorum. Hep bi bencillik, hep bi menfaatcilik, hep bi sinsilik.
Her geçen gün ölüm her müslüman için bir mücevherdir sözünü biraz daha anlıyorum. Hoş, ölüm sonrası için yüzümüz de yok ya.
Allah bizi bize bırakmasın.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Evet abla haklısın ama yapmacıklık boğuyor beni.
Ne bileyim islam nimeti de olmasa nasıl çekilir bu hayat hiç bilmiyorum. Hep bi bencillik, hep bi menfaatcilik, hep bi sinsilik.
Her geçen gün ölüm her müslüman için bir mücevherdir sözünü biraz daha anlıyorum. Hoş, ölüm sonrası için yüzümüz de yok ya.
Allah bizi bize bırakmasın.
Amin ecmain uhti, haklısın..

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Mardin kapı da Hz. Ömer camiisinde ki imam 20 rekatlık teravih namazını 11 dakika da kıldırıyormuş. SubhanAllah yaa. Sesini kaydetmişler adamın taramalı tüfek gibi okuyor. Bildiğin islam ile dalga geçmek bu, hafife almak. Ne ispatlıyorsun yani gayen ne!?
Allah hidayet etsin, kalblerimizi dini üzere sabit kılsın.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Mardin kapı da Hz. Ömer camiisinde ki imam 20 rekatlık teravih namazını 11 dakika da kıldırıyormuş. SubhanAllah yaa. Sesini kaydetmişler adamın taramalı tüfek gibi okuyor. Bildiğin islam ile dalga geçmek bu, hafife almak. Ne ispatlıyorsun yani gayen ne!?
Allah hidayet etsin, kalblerimizi dini üzere sabit kılsın.

Yorumsuz

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Geçen akşam evimize Doğu Türkistan'lı iki muhacir iftar sonrası çaya geldiler. Biri 7 yaşında diğeri orta yaşlarda iki güzel müslüman. Çayımızı içerken yeğenim (14 yaşında) küçüğe büyüyünce ne olacağını sordu. Ufak çocuğun verdiği cevap bizi hem güldürdü hemde bize çok güzel bir ders verdi. Ufak çocuğumuz büyüyünce mücahid olacağını söyledi. SubhanAllah. Bunla beraber kalmadı yasin süresinin 1 buçuk sayfasını ezbere okudu hemde aşr olarak. Uğurladığımda onu çok geç tanıdığımı ve bugün Sakarya'daki son günüm olduğunu söyleyerek sarılmak istediğimi söyledim. Boynuma öyle bir sarılışı vardı ki vallahi bazı kardeşlerden daha samimi ve duygu vericiydi. Sonra bi güzel alnından öpüp özleyeceğimi söyleyerek vedalaştım (Sabahında tekrar gördüm sakallarımdan öperek özleyeceğini söyledi ve bu bana yetti).