Lütfen mesajimi alttaki sesle birlikte okuyun
Allaha süküler olsun. Allaha sükürler olsun. Allaha sükürler olsun. Rabbim Rabbim Rabbim
bana gene yardim ettin:uzgnm:
camiye gittigimde çok korkuyordum, nasil karsilanacam diye rabbime siginip gittim, çok iyi karsilandim elhamdülillah, etrafimda sakalli kardesler, bir ilk olarak kendimi çok rahat hissettim, çok duygulandim
birde arap kardeslerim beni bir türkle tanistirdilar, o türkle konustuktan sonra hem sivasli, hem bizim köylü hemde akrabamiz çikti soubhanAllah, o abiyi ilk defa görüyom, sakalli 60 yaslarinda bir amcaydi, bana çok yardimci oldu, dedigine göre bu camidekiler maliki meshebindenmis, ama biz hanefiyiz dedi biz kendi mezhebimize göre kilariz , onlarda kendilerinkini..
bana her cuma gel ben burda olurum dedi, istersen Türk camisinede gidebilin ama ben buraya geliyom, türklernen küs oldugum için degil sadece bura daha uygun dedi, bende gerçekten çok sevdim, etrafimda hiç bukadar sakalli kardes görmemistim, bir an kendimi mücahit egitim kampinda zannettim
Allahu Akbar... sanki yillardir karanliktaymissim gibi bir anda aydinliga çiktim, gerçekten çok mutluyum
o camide arapçada ögretiyorlarmis, inchaAllah ögrenmeye çalisacam, sivasa gidene kadar burda ögrenirim..
Rabbim gene bu kulunun yüzüne güldü elhamdülillah eger üzücü bi olay olsaydi gitmeyecektim ama simdi aksine gitmeyi arzuluyom:harika: ve birsürü arap kardes kazandim, birde Türk amcayi görüp tanismis oldum. Rabbime sükürler olsun.
birde Türk camisinde olmayan birsey var bu araplarda çok seviyom: fatihadan sonra türkler yavasça amin der ama araplarda machaAllah AAAAMIIIIIN diye sesli söyleyince daha bir etkili oluyor
:harika: Rabbim sana sükürler olsun:uzgnm::utan:
@Abdulmuizz Fida abiye sorum var:
o camidekiler rukudan sonra kalkinca ellerini kulaklarina kadar kaldiriyorlar sonra seceye gidiyor?? secdeden kalkip kiyama giderkende yaptiklarini gördüm.. ordaki amcaya sordum o dediki o maliki meshebine ayit biz öyle yapmayiz dedi, yardimci olurmusunuz
birde secde bitip oturdugumuz zaman kardesler sehadet parmagini kaldirip bir müddet sonra indirdiler, bunu hangi zamanda yapmaliyiz, yani kelimeyi sehadetle birliktemi..? yoksa odami onlara ait, lütfen anliyacagim türden cevap verin hocam, bazen yazdiklarinizi anlamiyom
Bana tüm dua eden kardeslerimden Rabbim razi olsun, ve cennetine kabul buyursun AAAMIIIN:kedicik: