Islamin Onundeki Engelleri Ve Cozumlerini Yazalim

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
akhi ben de şöyle düşünüyorum;şu anda bir çok mühendislik bölümünden,bir çok sağlık bölümünden mezun bilinçli kardeşlerimiz var Allahualem bu mezunlardan yüzde kaçı okulda öğrendikleriyle mücahidlere yardım ediyor eğer ki bu tip bölümlerden mezun olanlar bilgilerini mücahidlerin hizmetine verseydi bir çok şey farklı olurdu Allahualem durum böyle olunca da bunlar biraz kendimizi kandırmak gibi geliyor bana yani ne kötü ortamlardan uzaklaşıyoruz ne de öğrendiğimiz bilgileri müminlerin hizmetine sunuyoruz böyle yuvarlanıp gidiyoruz Allah bizi affetsin...
Haklisin akhi

Davetulislam Çevrimdışı

Davetulislam

Tağutu Reddeden Sağlam bir kulpa Tutunmuştur
İslam-TR Üyesi
Peki diyelim bu ilimler hep videolanmis ve cdlerde toplanmis.Peki ogrenciler akillarina takilan noktalar , sorular ve konunun guncelligi nasil olacak.

Ozel hocalara acaba her an polis tarafindan basilabilir gayri resmi ders siniflarinda ders verir mi.
Burada anlamadığım bir şey var.Sizden anladığıma göre daha çok bu sitenin bazı üyelerinden anladığıma göre bir müslüman bir ilmi öğrenmek için küfre baş vurabilir ve küfür işleyebilir.Diyelimki Sen okuma biliyorsun bunu çocuğuna öğret,Diyelimki ticarette sana yetecek kadar matematikde biliyorsun bunuda çocuğuna öğret.Bir ilmi öğrenmek için küfre bulanmak islamı gözden ayırıp bazı şirklere bulanıp etrafa yaymak senin ahiretine fayda vermez.Cennete gitmene yol açmazki.Allah küfürden ve şirkten her ne olursa olsun kaçınmamızı emreder.Siz ikrah durumu bile olmadan küfre girilebileceği kanaatindesiniz.Anladığım kadarıyla.Tanıdığım bazi kişiler vardı özel hocaları evlerine getirip çocuklarına ders veriyorlardı.Elinden gelen imkanları sarfediyorlardı.Sizin işiniz Nedir ey insanlar.! Küfre bulanıp sapmakmıHer ne olursa olsun kolaylığa baş vurmakmı.! Günümüüzde bazı şartlar müslümanlar için zorlaşmıştır.Bu dönemde ayağın her an çukurda ama anladığım kadarıyla bazı insanlar küfre düşmekten kaçınmaktan dolayısıyla ellerinden geleni hiç sarfetmek derdinde değil kolaya kaçma. Bazı meselelerde kolaya kaçmak küfürüdrür(Bu devlette) Okulda bu meselelerin içindedir.Ha islam devleti olsa ne yaparsan yap islamın dışına çıkmayacak şekilde.Küfür devletinide islam devletimi sandın.Çocuğuna orada türkiye bakbakanımız.Cumhur başkanımız. Vs gibi dersler işletecekler çocuğun aklı bunlara ne yeter çocukta altına işret koyacak.
Misaen geçen bir kitap okurken bir testte şu şekilde bir soru gördüm
5-Türkiye cumhur başbakanımız kimdir.
1-Recep Tayyip Erdoğan
2-Davutoğlu
3-Kılıçdaroğlu
Çocuğuna orada bu tür meseller öğretip küfre bulatacaklar Sende aman efendim ben çocuğumu göndermessem halim harap şöyle olurum böyle olurum para cezası gelir.
Para mal mülk senin imanından dahamı önemliki,Ha bilseydikki okullarda küfür şirk işetmiyeccekler öyle bilgiler öğretilmiyecek küfür ilimler öğretilmeyecek.ha ozaman çocuğunu istediğin kadar gönder.!Kimse sana engel olmaz.Ama sen nefsini imanının önüne geçirisen kolaylığı islamın önünde görürsen o zaman müslüman olarak kalabilirmisin?
-Hayır tabikide kalamazsın.
Welhamdulillahirabbil alemin

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Burada anlamadığım bir şey var.Sizden anladığıma göre daha çok bu sitenin bazı üyelerinden anladığıma göre bir müslüman bir ilmi öğrenmek için küfre baş vurabilir ve küfür işleyebilir.Diyelimki Sen okuma biliyorsun bunu çocuğuna öğret,Diyelimki ticarette sana yetecek kadar matematikde biliyorsun bunuda çocuğuna öğret.Bir ilmi öğrenmek için küfre bulanmak islamı gözden ayırıp bazı şirklere bulanıp etrafa yaymak senin ahiretine fayda vermez.Cennete gitmene yol açmazki.Allah küfürden ve şirkten her ne olursa olsun kaçınmamızı emreder.Siz ikrah durumu bile olmadan küfre girilebileceği kanaatindesiniz.Anladığım kadarıyla.Tanıdığım bazi kişiler vardı özel hocaları evlerine getirip çocuklarına ders veriyorlardı.Elinden gelen imkanları sarfediyorlardı.Sizin işiniz Nedir ey insanlar.! Küfre bulanıp sapmakmıHer ne olursa olsun kolaylığa baş vurmakmı.! Günümüüzde bazı şartlar müslümanlar için zorlaşmıştır.Bu dönemde ayağın her an çukurda ama anladığım kadarıyla bazı insanlar küfre düşmekten kaçınmaktan dolayısıyla ellerinden geleni hiç sarfetmek derdinde değil kolaya kaçma. Bazı meselelerde kolaya kaçmak küfürüdrür(Bu devlette) Okulda bu meselelerin içindedir.Ha islam devleti olsa ne yaparsan yap islamın dışına çıkmayacak şekilde.Küfür devletinide islam devletimi sandın.Çocuğuna orada türkiye bakbakanımız.Cumhur başkanımız. Vs gibi dersler işletecekler çocuğun aklı bunlara ne yeter çocukta altına işret koyacak.
1-Recep Tayyip Erdoğan
2-Davutoğlu
3-Kılıçdaroğlu
Çocuğuna orada bu tür meseller öğretip küfre bulatacaklar Sende aman efendim ben çocuğumu göndermessem halim harap şöyle olurum böyle olurum para cezası gelir.
Para mal mülk senin imanından dahamı önemliki,Ha bilseydikki okullarda küfür şirk işetmiyeccekler öyle bilgiler öğretilmiyecek küfür ilimler öğretilmeyecek.ha ozaman çocuğunu istediğin kadar gönder.!Kimse sana engel olmaz.Ama sen nefsini imanının önüne geçirisen kolaylığı islamın önünde görürsen o zaman müslüman olarak kalabilirmisin?
Sevgili akhim ben sana cozum yolu bul diyorum.sen ise,tahmin,zan,tekfir ve ihtamlarla yuklenip sloganik soylemlerle konuya nokta katiyorsun.peki tamam cozumunuz buysa kendi hayatinizda uygulayin.

S Çevrimdışı

Süleyman Incek

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
C-) Tekfirin engelleri =

1-) Cehalet ihtimali olanı tekfir etmeyiz.
2-) İkrah ihtimali olanı tekfir etmeyiz.
3-) Te’vil i olanı tekfir etmeyiz.
4-) Lazım ile tekfir etmeyiz.

1–2–3) Cehalet, ikrah ve te’vil küfre engeldir. Bu konuda Ulemanın eserlerine başvurulabilir…

4-) Tekfir bil- Lazım = Kendisi küfür ameli olmadığı halde bünyesinde küfür amellerinin ortaya çıkabileceği şey.
Bir örnek verirsek: Bir anne- baba çocuğunu gayri İslami okula gönderiyor.
Okuma yazma öğrensin diye gönderiyor fakat çocuk okulda küfür bilgilerde öğrene bilir. İşte bu örnekte olduğu gibi.. Okula göndermenin kendisi küfür değil fakat bu gönderme ile ortaya çıkan yeni durum (Küfür bilgiler öğrenmesi yapması…..)
Ulema tarafından “Tekfir bil-Lazım” diye isimlendirilir. Ve Ulema icma ile şöyle demiştir, “Lazım” ile tekfir olmaz
Örneğimize dönersek.
Anne baba çocuğunu okula okuma yazma öğrensin diye göndermiştir. Okulda öğrendiği şeylerden razı olmadan bu anne baba sadece çocuğu gönderdiği için kâfir olmaz. Eğer o küfür bilgilerinden razı ve onları kabul ediyorsa okula göndermese bile kâfir olur. Buna rağmen biz deriz ki okula çocuk göndermek caiz değildir, günahtır ama küfür değildir….. inşaallah anlaşılmıştır!
Burası mı akhi?

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Aslinda sanayi ve benzeri yerlerde cocukluktan itibaren bir seyler ogrenmek okumaktan iyi

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
1-Recep Tayyip Erdoğan
2-Davutoğlu
3-Kılıçdaroğlu

Kimsenin bu eğitime severek benimseyerek çocuklarını yolladığını ispat edemezsin
1. Ben su anda turkceyi biliyorum, ama ogretemem. Neden? Çünkü nasıl ogretecegimi bilmiyorum.
2. Biyoloji hakkında bilgi sahibiyim. Ve ogretebilirim. Neden? Bu benim uzmanlık alanım.

Meseleyi anlatabildim mi bilmiyorum. Uzmanlık veya hocalık gibi bir kavram, senin söylediğin 'si bilmiyor musunuz, ogretsenize' tezinle çelişiyor. Kaldi ki daha yüksek bilgi gerektiren dallar içinde aynı şey mevcut. Tip, mühendislik, ticaret vs. Şimdi burdaki sıkıntı bu ilme sahip olan ancak gönüllü olmayan(veya imkan ortam bulamayan) tevhid ehli kardeşlerde değil, cehaletten mecbur kalan avam da mi? Herkesin sorumluluğu var suphesiz, ancak ithamda bulunmak yanlıştır güzel kardeşim.

Devlet olmak bu ışte, bir bölgeye, silahlı guce, insan gücüne hakim olmak mesele değil. Sosyal, ekonomik, adalet düzenini aksamayacak şekilde yürüte bilmek mesele. (Ki daha saymadim, toprak, ticaret, teknoloji eğitim...) ve bu düzenin serri hükümlere göre sağlanabilmesi....

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Ben halkin muvahhidlere asan,kesen,sert mizacli hizbullahci,Kaideci (kotulemek gibi bir niyetim yok)olarak hep anilan ortaligi yikan bir portrede taninmasini bir engel olarak goruyorum.Bu engelin ortadan kalkmasi icin bir cabanim verilmesi fikrindeyim.Katilan varmi bana?

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1428841288286.jpg
    FB_IMG_1428841288286.jpg
    29.2 KB · Görüntüleme: 176
Son düzenleme:
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Wallahi guzel tesbitler:harika:

Son düzenleme:
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Özel okullar açılabilir ... zengin müslümanların ve zekatların yardımıyla ...

iktidara yakın durmazsan kapatılır ya da el konulur ;) devletin erkek ve kız okulları aslında daha bağımsızlar . Gerçi tam bilgim ve haberim yok ama devletin polis koleji bile gülen korkusuyla kapatılmış denior!

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Merak ettigim bir konu var devlede egitim öğretim ne durumda, orada Kur'an Sunnet ve diger ilimler, fen matematik fizik biyololji vs öğretmek için okullar var mı acaba

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Merak ettigim bir konu var devlede egitim öğretim ne durumda, orada Kur'an Sunnet ve diger ilimler, fen matematik fizik biyololji vs öğretmek için okullar var mı acaba
Kötü bir niyetim yok, tamamen öğrenmek amaciyla sorulmuş bir soru :)
Şimdi birinin çıkıp beni işidci diye damgalamasından korkuyorum :)

Son düzenleme:
Nereye Gidiyoruz? Çevrimdışı

Nereye Gidiyoruz?

Ey Rabbimiz! Nurumuzu tamamla, bizi bağışla.
İslam-TR Üyesi
cozum yolu bul diyorum.

Bismillah

Bizi yaratan, nimetleriyle rızıklandıran, başıboş bırakmayan ve hesaba çekecek olan ... Allah Teala'yı sıfatlarıyla, fiilleriyle, kudretiyle, azametiyle, hikmetiyle, hükümleriyle...yarattığı ve kelamı olan ayetlerle , sünnet ile tanımak,HER SORUNUN TEK ÇÖZÜMÜ.
Kalbinizde Allah Teala'yı Allah'ın istediği şekilde kalbi bir yüceltme ve heybetini idrak ile, yakin üzere teslimiyetle çözüm yolu dediğiniz şeyi farkedersiniz. ortada bir problem yoktur ki çözüm olsun. sadece değişen şartlarda ,zamanda mekanda imtihan oluyorsunuzdur. Bu da zaten yaratılış gayenizdir. Ancak yaratılış gayesini ve dünyada bulunma sebebini unutunca geçici olan sanki kalıcıymış gibi düşünülür. Ahireti önceleyemeyince dünya ahiret arasında bocalanır. Biraz sonra öleceğinizi, düşünseniz neler önemli olur.

TEKNOLOJİNİN İLMİN SİLAHIN SAHİBİ İNSANLAR DEĞİLDİR.

Allah Teala asla mu'minlere karşı kafirlere asla yol üstünlük vermeyecektir. Eğer bir sıkıntılı durum, anlayış,ortam vs. varsa muhakkak ki asıl sorun o kişinin Allah Teala'ya kulluğundadır, imanındadır, islamındadır.

Allah'a şirk koşmadan ibadeti O'na has kılmayan birisinde en son teknolojik silahlar olsa, ilim olsa ne yazar. Herkes kendisi için takdir edilen süre kadar yaşayacaktır ve nelerle imtihan olacağı takdir edilmiştir. Haşa Sanki Allah Teala bugün sizin anladığınız anlamda kafirlerde bir üstünlük olduğundan haşa habersiz midir. Her işi bir hikmete binaendir. Razı olması ayrı bir şey bizi imtihan için kafirlerin bilgi ve teknolojide üstün olmasını takdir etmesi başka bir şey.

İslamın hayata geçmemesindeki en büyük engel yine kişinin kendisidir. Gücünün yetmediği şeyleri sorgulamak yerine kulluğunu Allah'a yaraşır şekilde sunmaya çalışsa , onu dert edinse, terk etmesi gerekenleri ama demeden terk etse; yapması gerekenleri ertelemese inşa Allah Rabbinin yardımını yanında bulacaktır ki öyle bir yardım ki başarısızlık, yenilmişlik... mümkün değil. KESİN GALİBİYET.

Nereye Gidiyoruz?

İslam-TR Üyesi
Bismillah

sizler Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem zamanını, hadisleri hikaye gibi mi okuyorsunuz. Tıp diyorsunuz mesela. Medine islam ile şereflendiğinde yahudi doktorların siz niye hasta olmuyorsunuz sorusuna verilen karşılığı hatırlatırım. Sizin bugün teknolojisine belki gıbta ettiğiniz tıb önce insanı nasıl hasta edeceğini bulup sonra tedavisi için uğraşan bir dal. Her ilaç muhakkak bir yeri tedavi ederken bir yeri bozar. Aslında bu da sadece maddi kazanç sektörüdür. Oysa Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem, hastalandığımızda ki bu da imtihandır, tedavi yollarını bize öğretmiştir, çörekotu, dualar vs. Hatta hastalıktan korunma yolunu , iyice acıkmadan yememek ve doymadan kalkmak olarak bize bildirmiştir.

İhtiyacımız olup da ne yapacağımızı bilemediğimiz bir durum yoktur. Tek sebeb var imanın ki iman Allah'ı bilmektir, bu eksik.

düşünün, Rabbinizin gücünü , kudretini, her şeyi gördüğünü, işittiğini, bildiğini, her şeye gücünün yeteceğini...,
sadece bir kelamına bağlıdır, ol demesine her ihsanı ve azabı.
İçinde bulunduğunuz durumu iyi analiz edin. Rabbinizi ne kadar tanıyorsunuz? Nasıl bir Rabbiniz var? Sıfatları, fiilleri nelerdir? Ayetlerinde kimlere ne koşulda yardım edeceğini söylüyor? Bakın duaların bile kabul şartı var Allah Teala'ya isyan içindeki dualarınızın nasıl karşılık bulacağını düşünüyorsunuz? Duaların kabulü için de o duaları Allah'a yükseltecek salih amellere ihtiyaç vardır. Amellerin salih olması için Allah'ın rızasına ve Rasulünün sünnetine uygun olması lazım. Bunların kabulü için de Allah'a şirk koşmadan sadece O'na ibadet etmek lazım....

Nereye Gidiyoruz?

İslam-TR Üyesi
Bismillah

Tam anlamıyla İslamı yaşamanın, Allah Teala'ya teslim olmanın önündeki en büyük engeller;

Allah hakkındaki bilgisizlik, cehalet,

Ataları...vs delilsiz taklid,

Dinin sahibine dini sormamak,

Tüm yaptıklarının bir anda yanlış olduğunu, boşa gittiğini kabullenememek,

Toplumdan dışlanma korkusu,

Çoğunluğu hakk üzere varsayma,

O kadar alim anlamadı da bir bu mu anladı gibi imanının ölçüsünü yanlış değerlerde arama ya da hakkı aramama,

Dünya ve ziynetlerinin cazibesine kapılmak,

Kendine güvenmek Rabbi yerine,

Nefsinin isteklerini dizginleyememek,

Allah Teala'nın takdir ettiği şey ile rızası olan şeyi ayırd edememek,

Nas Çevrimdışı

Nas

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
"Allah Teâlâ, ilmi kullardan soymak suretiyle çekip almaz. Ancak ilmi, âlimleri almak suretiyle ortadan kaldırır. Allah hiçbir âlim bırakmayınca da, insanlar bir takım cahil başlar edinirler ve onlara sorular sorarlar, onlar da ilimsiz fetva verirler. Bu yüzden de hem kendileri saparlar hem de başkalarını saptırırlar." (Buhari, İlim, 34; Müslim, İlim, 13, 14; Müsned, 2/162)