Islamin Onundeki Engelleri Ve Cozumlerini Yazalim

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi

Bugun islamin anlasilmasinin,yasanabilirliginin ve ahkamca uygulanılmayıp devlet statüsüne gelmeyişinin tarihi ve günümüzdeki toplum içindeki engelleri yazalım.Boylece engeller anlaşılır ,yanlışlar doğruya cevrilir ve özlemle duymuş oldugumuz hayata bir adım daha yaklaşmış oluruz.

Buyrun soz siz değerli kardeşlerimde :)

S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Sen neden korkuyorsun ölmek varken kaderde?!.
Banned
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Benim Gördüğüm ve En Şiddetli Engel Şudur: "İslam'ın sorgulanması -Allah bizleri muhafaza buyursun-." İslam dininin Müslümanlarca şukuh sahibi -sorgusuz otorite- kabul edilmemesi/edilememesi -İman zayıflığından olsa gerek-. İslam'da hüküm budur diyoruz, çoğu zaman şu cevabı alıyoruz: "Nasıl öyle olur? Ama öyle olursa şöyle olur vesaire -en basit örnek olarak 'demokratik sistemlerde oy kullanmak' verilebilir-". Ben şunu diyen çok az Müslüman gördüm: "İnandım ve tastik ettim. Allah Teâlâ ve Rasûlü sallallahu aleyhi ve sellem bir konuda bir hüküm vermişse bunda kesin bir hikmet vardır." Sorgulamayanlar çok az malesef. Bu da zannediyorum ki "İmanın zayıflığından"dır; Allah Teâlâ "İmanı güçlü olanlardan" eylesin bizleri. Sapmayalım, saptırmayalım ve saptırmasın -Amin-.

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Nübüvvet ile günüz arasında oluşan zaman zarfı içerisinde bir çok sapık,bidat ve hurafe amel,düşünce islam olarak algılandı veyahud lanse edildi.Tabıki bu dinin mensublarrının yardımı Allah swtta geldiğinden dolayı bu saymıs oldugum unsurlar bizi Allah swt aramızda ki temel bağları koparıp bugunki esaret hayatımızı yaşama yitti.Çünkü bu bağ bize Allah swt yardımını getiriyor ve bizi bu dunyada izzetli ve şerefli kılıyordu.''Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz.''...

kısaca demem o ki bizim öze dönüş yapip vahiyin ilk inmiş oldugu toplumu anlamak ve benimsemekten geliyor.

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki; "İslam garip olarak başladı, tekrar başladığı garip haline dönecektir. Gariplere müjdeler olsun."
"Garipler kimdir?" diye sorulunca buyurdu ki; "(Sünnete sarılma yolunda) kabilelerinden ayrılanlardır."[1]
Yani; bidatleri hayat tarzı haline getirmiş olan insanlar, sünneti ihya etmeye çalışan garipleri dışlarlar.
Diğer rivayette; "Onlar insanların bozduklarını düzeltirler"[2] lafzıyla gelmiştir

[1] şahidiyle hasendir. Ahmed(1/398) Devraki Müsnedi Sad(s.164) Ebu Yala(8/388) Taberani(10/99) Darimi(2/402) İbni Ebi Şeybe(7/83) İbni Mace(3988) Bezzar(5/433) Müsnedi Şaşi(2/170) şahidi için bkz.: Sehmi Tarihu Cürcan(1/216)
[2] sahihtir. İbni Ebi Şeybe(8/134) Tahavi Müşkil(689) Taberani(6/164)

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
tağuti sistemin kendisi,tağut belamlarının saptırması ve çarpıtması,Tasavvufun sapık inanç sistemi ve bidat,şirk,hurafeleri,tasavvufun öz getirisi olan tarikatçılık sapkınlığı,particilik küfrü,milliyetçi ve vatancı fikirler(dostluk ve düşmanlık akidesini ifsad ediyor),mürcielik sapkınlığı,tekfirci ve haricilik sapkınlığı,cahillik

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
Nübüvvet ile günüz arasında oluşan zaman zarfı içerisinde bir çok sapık,bidat ve hurafe amel,düşünce islam olarak algılandı veyahud lanse edildi.Tabıki bu dinin mensublarrının yardımı Allah swtta geldiğinden dolayı bu saymıs oldugum unsurlar bizi Allah swt aramızda ki temel bağları koparıp bugunki esaret hayatımızı yaşama yitti.Çünkü bu bağ bize Allah swt yardımını getiriyor ve bizi bu dunyada izzetli ve şerefli kılıyordu.''Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz.''...

kısaca demem o ki bizim öze dönüş yapip vahiyin ilk inmiş oldugu toplumu anlamak ve benimsemekten geliyor.

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki; "İslam garip olarak başladı, tekrar başladığı garip haline dönecektir. Gariplere müjdeler olsun."
"Garipler kimdir?" diye sorulunca buyurdu ki; "(Sünnete sarılma yolunda) kabilelerinden ayrılanlardır."[1]
Yani; bidatleri hayat tarzı haline getirmiş olan insanlar, sünneti ihya etmeye çalışan garipleri dışlarlar.
Diğer rivayette; "Onlar insanların bozduklarını düzeltirler"[2] lafzıyla gelmiştir

[1] şahidiyle hasendir. Ahmed(1/398) Devraki Müsnedi Sad(s.164) Ebu Yala(8/388) Taberani(10/99) Darimi(2/402) İbni Ebi Şeybe(7/83) İbni Mace(3988) Bezzar(5/433) Müsnedi Şaşi(2/170) şahidi için bkz.: Sehmi Tarihu Cürcan(1/216)
[2] sahihtir. İbni Ebi Şeybe(8/134) Tahavi Müşkil(689) Taberani(6/164)

Ahi, Asri saadet zamanındaki Şuur yakalanirsa tagut ne tagutlugunu yapabilir ne de azginlar bu kadar kustahca islama ve müslümanlara saldiraBilir. Nereye dönmemiz gerektiğini biliyoruz ancak uygulamada...

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Ahi, Asri saadet zamanındaki Şuur yakalanirsa tagut ne tagutlugunu yapabilir ne de azginlar bu kadar kustahca islama ve müslümanlara saldiraBilir. Nereye dönmemiz gerektiğini biliyoruz ancak uygulamada...
Bunu sen biliyorsun ama bir kelam ehli,kuran merkezli dusunenler,tasavvuf ehli...en basitinden bizim cahil halk bilmez.Ben basligi sadece biz muhatap olarak degil geneli muhatap alarak actim:)

Bu yazilari sadece biz okumuyoruz misafir olarak takilan coktur...

A Çevrimdışı

ahmet ömer

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
türkiyede din o kadar yanlış anlayıştaki bütün bu din anlayışını anlatanlar sanki hep beraber çalışıyor adama diyorsun suriyede mücahit şehit olmuş onlar ne şehidi onların islam için mücadele ettiğini düşünmüyorum sadece türk askeri şehit olur diyor sevsinler senin düşünceni ama diyelim türkiyede bir asker öldümü hemen şehit oluyor diyorum laik düzende nasıl şehit olacaklar diye adam beni nerdeyse dövecek gibi oluyor el kaide diyorum onlar islamı kötü göstermek istiyor diyor sanki el kaide olmasa beyfendimiz alıp eline silahı ümmeti kurtaracak ya bunların diyenlerin çoğu namaz bile kılmayan kişiler islama en ufak faydası olmayan kişiler ama islamın merkezlerine kendilerini alıyorlar çünkü din öyle anlatılmış mustafa kemale kafir diyorum yaptıklarını söylüyorum kabul ediyor ama kafir diyemezsin diyor ya müslümansa diyor malesef insanlar islamı çok yanlış öğrenmişler

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Ben halkin muvahhidlere asan,kesen,sert mizacli hizbullahci,Kaideci (kotulemek gibi bir niyetim yok)olarak hep anilan ortaligi yikan bir portrede taninmasini bir engel olarak goruyorum.Bu engelin ortadan kalkmasi icin bir cabanim verilmesi fikrindeyim.Katilan varmi bana?

S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Sen neden korkuyorsun ölmek varken kaderde?!.
Banned
İrkek Evde Galmaz Pencereden Çıkar Akhi

Biz doğuluyuz Elhamdülillah öyle bir problemimiz olmuyor : ) .