Islamin Onundeki Engelleri Ve Cozumlerini Yazalim

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ben sakalla ilgili bişey derdim de ortalık karısır ve senin baslıgın oldugu için demiyorum ... daha dogrusu sakal değil bıyıkla alakalı

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Tağutların belamlarının din diye insanları kandırmaları
İnsanların dini ikinci plana atıp dünyaya dalmalarını
Tasavvuf adlı pislik yuvasının insanları kandırması
Bu pislik yuvasındaki olağanüstü masalların insanları dinden soğutması
Cemaat adlı oluşumların gençleri tevhidi anlatmadan onlara baskı kurması
Cehalet
Okumamak
Kibir
Önyargı
Komplo teorileri

Not: Hala evlenemedim.:(

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Denizin üzerindeki çer çöp gibi dağılmışız ahi, düşmanlarımız birleşmişler bizleri paramparça etmişler, bir de üstüne bizim dost bildikmlerimiz çullanmış, orda burda mücahidleri kesmişler, bir de üstüne bizim vehn hastalığımızı ve tembelligimizi eklersek.. işte karşımıza paramparça bir ümmet çıkıyor

mealciler, hadis inkarcıları, Hariciler, Mutezile, Mürcie, Şiiler, Cehmiye, Neccariye, Darrariye, Kilabiye, Muşebbihe, Raelyan din mensubu ufoperestler, tasavvuf sohbeti adıyla biat
toplayan Mlp yayınları ve Nur tv, sahte
Peygamber İskender Evrenosoğlucular, sahte mehdi ve şarlatan Tuncer
Çiftçi'nin mürideleri, protestan misyonerler, yahova şahitleri misyonerleri, islamcı (?) komünistler ve anarşistler, 19cular, ömer tuğrul inançer veya kenan rufai çizgisindeki gulat sufiler... liste daha böyle gider

Sonuç olarak Rasulullah(s.a.v) buyurdular ki:
İslam, şüphesiz garip olarak başladı ve günün birinde garip hale dönecektir. Ne mutlu o garip mü'minlere!”Gariplerin kim olduğunu soran Abdullah bin Mesud'a, Peygamberimiz, “Kabilelerinden dinleri için ayrılıp uzaklaşanlardır” buyurmuştur. [Müslim, İman: 232]

“Ne mutlu o garip, mü'minlere ki, insanların benden sonra bozdukları sünnetimi ıslah ederler.” [Tirmizi; İman: 13]

Kuteybe Çevrimdışı

Kuteybe

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bugun islamin anlasilmasinin,yasanabilirliginin ve ahkamca uygulanılmayıp devlet statüsüne gelmeyişinin tarihi ve günümüzdeki toplum içindeki engelleri yazalım.Boylece engeller anlaşılır ,yanlışlar doğruya cevrilir ve özlemle duymuş oldugumuz hayata bir adım daha yaklaşmış oluruz

Buyrun soz siz değerli kardeşlerimde :)

Bismillahirrahmanirrahim.
Aziz kardeşim, güzel bir soru sormuşsun.

Aslında bunun cevabını pekçoğumuz biliyoruz. İslam zaten devlet halinde idi ve müslümanlar tüm dünya'nın efendisi konumundaydılar. Allah kitabında vaad buyurduğu gibi mustazaflardan önderler çıkarmıştı. Müslümanlar tüm bu nimetler içinde iken zaman zaman bazı darbelere maruz kaldılar.

Bu darbelerden ilki tarihte moğol istilası diye gecen süreç, bir diğeri ise haçlı seferleri sırasında yaşanılan fetret devridir. Müslümanlar o dönemde karşılarındaki düşman teknolojik olarak üstün olmadığı halde, uzun süre yenilgiye uğradılar. Daha sonra alimlerin etrafında kenetlenerek bu problemleri aşıp tekrar haçlıların yüreklerine korku saldılar.

Taki osmanlının son dönemlerine kadar böyle devam etti. Ondan sonra müslümanların büyük coğunluğu cihadı terk etti ve sanki hiç yenilmeyeceklermiş gibi gaflete düşmeye başladılar. Zaten sünnetullah gereği Allah teala günleri insanlar arasında çevirmektedir. bir onlar üstün olur bir biz. lakin bu kez ahir zaman fitnelerinin yaşanacağı ve pekcok insanın ayağının kayacağı bir sürecin içine girmiş bulunduk. Bu yüzden bu karanlık dönem diğerlerine göre daha uzun ve daha zorlu. Bu tıpkı ahir zamanda deccalin cıkacağı dönemin hazırlık evresi gibi . Daha açık ifade ile aslında deccalizmin egemen olduğu ve müslümanların "demokrasi" gibi sahte cennetler vaad eden rejimlere kapıldığı dönem.

Bu dönemdeki en büyük handikap, dirayetli alimlerin azlığı ve fitnelerin cokluğu nedeniyle takva, feraset, basiret ve istikamet gibi temel değerlerimizi yitirmiş olmamız.

Hayatımızı baz alcak olursak, nasıl bir dönem belli bir maneviyat yakalıyoruz sonra dünya hayatının verdiği gaflet ile o maneviyatı kaybedebiliyoruz, işte müslümanlarda bunun toplumsal ve tarihsel planda olan daha büyük yansımasını yaşıyor.

Bizi tekrar üstün kılacak olan şeyin, aramızdaki çekişmeleri bir kenara bırakıp, sadece Allah için küffara karşı birlik olmakta yattığını düşünüyoruz. Yüce Allah kafirlerin müslümanlara karşı birlikte hareket ettiklerini haber verip, "eğer sizde böyle yapmazsanız..." buyurmaktadır ve bizi uyarmaktadır.

Sonra Allah'ın dilediği bir zaman gelecek ve müslümanlar tekrar dünyaya hakim olacaklar inşallah.

Ben teknoloji denen illetin insanlığa hiçbir faydasının olduğuna inanmıyorum. Birgün gelcek insanlar eskisi gibi fıtrata uygun yaşayacaklar. Tabi bu süreci biz yaşarsak bu en cok bize ağır gelecektir. Cünkü tıpkı israiloğullarının soğana, mercimeğe , sarımsağa tamah ettiği gibi bizde teknolojinin nimetlerine tamah ettik. Kim bilir tih cölünde 40 yıl gerekiyor belki.

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Evleniyon mu yoksa rüyanda? :)
Valla ahi bi gün baya bi kötüydüm Allaha tövbe ettim biraz gece rüya gördüm.Ablama anlattım sahih rüya tabirlerine baktı.Günahlarımın affına ve yakınlarımdan birinin vefatına dalalet ediyordu.2 gün sonra gerçekleşti.O günden beri ardı ardına rüya görüyorum.Domates görüyorum dua ettiğimi görüyorum dövüştüğümü en son da ağladığımı gördüm.Hayırlısı olsun.Tabirleri mutluluk güzel bir kadınla tanışma mutluluğa giden yol falandı.Rüyalarla amel edilmez gerçi Rabbim hayırlısını versin :)