Islamin Onundeki Engelleri Ve Cozumlerini Yazalim

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
İslamın önündeki en büyük engel Allah'ın ipine sarılamayışımızda yatıyor bence.. ehli sünneti bir biraraya getirsek neler oluyor sizinde gördüğünüz gibi 3 gün de koca idlib feth edildi. Suriye'de irili ufaklı yüzlerce ketibe var hala.. halbuki tek merkezden koordine edilse neler olacak..
akhi vahdeti sağlayacak olan unsur sence nedir ?

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
En büyük engel bir cemaat bir birliğin olmaması ....
Halk fetullah güleni ya da sofileri çok sevdiği, onların gül Cemali için değil cocuklarını namaza teşvik edecek haramdan uzaklaştıracak baska cemaat bilmediklerinden oraya yolluyorlar...
adam bakıyosun bi sene evladını süleymancılara yolluyor diğer sene ismailağa' ya. Halbuki ikisi birbiri ile çok alakasız ... çünkü adamın niyeti o cemaate üye yapmak değil evladını, onu Haramdan korumak namaz kıldırmak...
ama selefiler arasında birlik yo k ki üç kişi bir olunca biri başlıyor tekfire, kaldı ki cemaat ...

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Katılmıyorum...
Ben @Abdulmuizz Fida hocamızın verdigi cevaba güveniyorum, onun verdige cevap hadisle ve ayetle gayet güzel açıklanmış, ebu hanzala Allah ona hidayet versin, aşırı tekfir hastalarının artmasına sebebiyet vermiştir, ki diger konularda onun görüşünü almadigim gibi bu konudada ona pek güvenmiyorum. Allah ona hidayet versin.

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Sahabenin "Anam, babam sana feda olsun" lafızlarını kullanmaları peygambere has bir özelliktir.
“(Ey habibim!) De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.” (Âl-i İmran 31)
Ayrıca ben sadece "kurban" yazdım.. "sana kurban olayım" gibi bir manayı siz yüklediniz. Ne biliyorsunuz belki "I'm sorry, gel birlikte bir kurban keselim" diyecektim. Zanla tekfir olmaz!. :)

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Ben @Abdulmuizz Fida hocamızın verdigi cevaba güveniyorum, onun verdige cevap hadisle ve ayetle gayet güzel açıklanmış, ebu hanzala Allah ona hidayet versin, aşırı tekfir hastalarının artmasına sebebiyet vermiştir, ki diger konularda onun görüşünü almadigim gibi bu konudada ona pek güvenmiyorum. Allah ona hidayet versin.
Burada tekfiri Hanzala değil siz yapıyorsunuz yalnız :)

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
akhi islami eğitim ve terbiye derken biraz acıklık getirebilirmisin ?Bu yaşadıgımız ulkede nasıl bir sistemle cocuklarımıza veyahud kendimize bir eğitim sağlayabılırız ?
Zaten çocuklala ilgili bu eğitim probleminin ana kaynağı bu yaşadığımız ülke ve sistem...
Benim aslında demek istediğim şu ki tevhidi öğrenen Müslümanlar eğer doğru bir eğitim almadılarsa kişilikleri de buna müsaitse onları bekleyen en büyük tehlike haddini bilememesidir. Bunu malesef çevremizdede bu sitedede çok gördük kişi tevhidi (gerçek İslamı) öğrendikten sonra bir kaç kitapta okuduysa kendini Alim! zannederek fütursuzca asıp kesmeye başlıyor en doğrusunu ben bilirim diyerek ihtilaflı konularda gerçek Alimlerin bile cüret edemediği şekilde keskin konuşuyor,olayın içine nefisde girince bizim gibi düşünmeyen bizden değildir diyerek fitnenin ateşini körüklüyor.Öncelikle bizim ilmi gerçek alimlerden alıp haddimizi bilmemiz ve ilim sahibi olmadan fikir sahibi olmamamız gerekiyor.

İslamı kendi hayatında yaşamayanın İslami bir aile istemesi, ailesinde yaşamayanın islami bir cemaat istemesi,cemaatinde yaşamayanın İslam ümmeti (devleti) istemesi o kişi için gerçekleşmesi hayalden öteye gidemez

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
BENİ!!... :) Ayrıca bu birine güvenip güvenmeme meselesi değil, hangi görüsün daha racih olduğu meselesi...

Ok akhi... Napiyim bu tekfirci gençlerle baş edemiyom...
ne tekfiri akhiler.kapatın bu konuyu. kurban olarak hitap etmeyin. bitirin ihtilafı.Vahdet farz,kurban diye hitap etmek en fazla ihtilaf.ihtilafı bırakıp farza sarılalım :)

S Çevrimdışı

Süleyman Incek

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Geçende Istanbul ziyaretimde ilim ehli akhilerle konuşurken konu sapık fırkalarının çok takipçi bulmasıydı ... dedim acaba bunların önderleri ile ... mesela cübbelam gibi .... çıkıp münazara edecek bir alim olsa belki hem bunların sapıklıģı ortaya çıkar hem de hak yola davet olur ...
dediler davetci çok ama alim az ...
Cübbelam sapık olabilir ama ilmi var ... onun karşısına en az onun kadar ilmi olan çıkacak ki aklımıza belki bir mehmet emin akın veya abdullah yolcu geldi ...
ha bide çıkarlar mı .. izin verilir mi o ayrı konu ....

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
akhiler uzatmayalım yav :D bir şakaydı o .... burdan şirk anlamı çıkartacak kadar büyütmeyelim :)

yukarıda yazdıgım gibi en büyük engel
CEMAAT OLAMIYORUZ.... üç selefi bir oldu mu diğeri başlıyor tekfire ....
günah kavramı dahi yok, yapılan her hareket ya caizdir ya şirk olmustur birçoğunun gözünde maalesef !!

(kimsenin üzerine yazmadım yanlıs anlamayın lütfen )

halidvelid Çevrimdışı

halidvelid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
hakiki alimlerin yönlendirdiği, Allah'ın şeriatıyla hükmetme hususunda taviz vermeyen, ehli sünnet çatısı altında olanlara kuşatıcı, düşmanına dahi adaletle hükmeden, halkın desteğini ve sempatisini kazanmış, tüm dünya müslümanlarının kendisinde birşeyler bulabileceği öncü bir hareket olur ve bu hareket cihad bölgesi olsun olmasın müslümanları bir araya gelmeye (tabii islami hareket liderlerinden başlayarak) teşvik eder akabinde ıslah edici bir rol oynarsa vahdet büyük oranda gerçekleşir diye düşünüyorum. öncelikle tevhid mücadelesi, örnek islam nizamı, şuraanın ve hilafetin önemi üzerine alimler öncülüğünde onbinlere hitap eden konferanslar düzenlenerek işe başlanılabilir. şahıslardan ziyade mevcut kokuşmuş sistemler hem Şer'i hem de akli delillerle eleştirilip yerine islami olan alternatifi uygun şekilde konulursa (konferanslarda) halkta hakiki islam yönetimine karşı bir merak ve özlem oluşturulabilir. tabii tekfirci yaklaşım ve hizipci bir yaklaşımdan şiddetle kaçınılmalıdır. ölçü ortaya konmalı ve insanlar müsamaha ile bu ölçüye davet edilmelidir. bu yapılırken cihad bölgelerine olan destekte hem sözde hem de icraatte devam etmelidir.