Islamin Onundeki Engelleri Ve Cozumlerini Yazalim

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Geçende Istanbul ziyaretimde ilim ehli akhilerle konuşurken konu sapık fırkalarının çok takipçi bulmasıydı ... dedim acaba bunların önderleri ile ... mesela cübbelam gibi .... çıkıp münazara edecek bir alim olsa belki hem bunların sapıklıģı ortaya çıkar hem de hak yola davet olur ...
dediler davetci çok ama alim az ...
Cübbelam sapık olabilir ama ilmi var ... onun karşısına en az onun kadar ilmi olan çıkacak ki aklımıza belki bir mehmet emin akın veya abdullah yolcu geldi ...
ha bide çıkarlar mı .. izin verilir mi o ayrı konu ....
mehmet emin akın hoca parçalar :D ahmed kalkan hoca da siler geçer.

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
akhi vahdeti sağlayacak olan unsur sence nedir ?

hakiki alimlerin yönlendirdiği, Allah'ın şeriatıyla hükmetme hususunda taviz vermeyen, ehli sünnet çatısı altında olanlara kuşatıcı, düşmanına dahi adaletle hükmeden, halkın desteğini ve sempatisini kazanmış, tüm dünya müslümanlarının kendisinde birşeyler bulabileceği öncü bir hareket olur ve bu hareket cihad bölgesi olsun olmasın müslümanları bir araya gelmeye (tabii islami hareket liderlerinden başlayarak) teşvik eder akabinde ıslah edici bir rol oynarsa vahdet büyük oranda gerçekleşir diye düşünüyorum. öncelikle tevhid mücadelesi, örnek islam nizamı, şuraanın ve hilafetin önemi üzerine alimler öncülüğünde onbinlere hitap eden konferanslar düzenlenerek işe başlanılabilir. şahıslardan ziyade mevcut kokuşmuş sistemler hem Şer'i hem de akli delillerle eleştirilip yerine islami olan alternatifi uygun şekilde konulursa (konferanslarda) halkta hakiki islam yönetimine karşı bir merak ve özlem oluşturulabilir. tabii tekfirci yaklaşım ve hizipci bir yaklaşımdan şiddetle kaçınılmalıdır. ölçü ortaya konmalı ve insanlar müsamaha ile bu ölçüye davet edilmelidir. bu yapılırken cihad bölgelerine olan destekte hem sözde hem de icraatte devam etmelidir.

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
çok iyi bir grafikerden ote algı ve gundemleri oluşturan ve belirleyen bir islami sosyal ağ ve medya bence
şu çay house mu ne var ya onun gıbı hatta daha ıyısını yapacak tevhıd ehlı kardesler lazım. hep cıddıyet olmuyor abı bazen guldurmek gerekıyor.

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
şu çay house mu ne var ya onun gıbı hatta daha ıyısını yapacak tevhıd ehlı kardesler lazım. hep cıddıyet olmuyor abı bazen guldurmek gerekıyor.
biraz cevremde olanlar hakkında yazmak istiyorum.Bekar erkek coklukta oldugu gibi bekar bayanda coğunlukta.peki ortada bir bekarlık yığınlığı varsa evliliye engel olan sey nedir ?
musluman muvahhid baba ve annenin; damat adayında makam,para,altın ve ev kriterinde bir beklenti.bildiği bir cok kardes bu sıkıntıyı yasadı.milyarlarca masrafla evlendiler.tabii olarak israf :( parası olmayanı dusunmek istemiyorum bile :(

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
biraz cevremde olanlar hakkında yazmak istiyorum.Bekar erkek coklukta oldugu gibi bekar bayanda coğunlukta.peki ortada bir bekarlık yığınlığı varsa evliliye engel olan sey nedir ?
musluman muvahhid baba ve annenin; damat adayında makam,para,altın ve ev kriterinde bir beklenti.bildiğim bir cok kardes bu sıkıntıyı yasadı.milyarlarca masrafla evlendiler.tabii olarak israf :( parası olmayanı dusunmek istemiyorum bile :(
ikinci olarak bu biraz damat adayında kaynaklanan sebeb;
cevresinde gormus oldugu şaşalı ve değersiz cahiliye bozuntularındaki güzelliği müvahhide de görmediği ıcın evliliğin olusmaması...

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Bu arada dua alan mesajlarım 5000'i geçmiş farkettim de.. Yönetici olamam mı acaba? Canım sıkıldığında bir iki kişi banlerdim stres atmak için...
yav sen ne ara 1500 mesaj yazıp 5000 dua aldın 1 sene bile olmamış üyeliğin hile programı falanmı var bizim bilmediğimiz :)

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
yav sen ne ara 1500 mesaj yazıp 5000 dua aldın 1 sene bile olmamış üyeliğin hile programı falanmı var bizim bilmediğimiz :)
adam sitede mesaj basına en cok dua alan üye abi ... valla senin dediğin gibi olabilir ... benim mesajlara 2 kişi onun kine 4 kişi :)

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Sende haritada görünmeyen bir adada yaşasaydın inan bana 1500 değil 15000 mesaj atardın :)

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
akhi muslumanlar tc okullarına alternatif bir calısma yapabılırler mi?bu calısmanın nasıllıgı?
yapılabilir ve yapılıyorda ama t.c. okullarına göre çok yetersiz kalıyor haftanın beş günü günde 6 saat eğitime karşılık sadece hafta sonu 2 saat eğitim biraz zor olur öncelikle anne babalar evlerini ilim yuvası haline getirmeliler ve zorunlu eğitimin kalkması için ciddi bedeller ödemeyi göze almalılar

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
yapılabilir ve yapılıyorda ama t.c. okullarına göre çok yetersiz kalıyor haftanın beş günü günde 6 saat eğitime karşılık sadece hafta sonu 2 saat eğitim biraz zor olur öncelikle anne babalar evlerini ilim yuvası haline getirmeliler ve zorunlu eğitimin kalkması için ciddi bedeller ödemeyi göze almalılar
abi okul cidden saçmalık iğrenç bi yer keşke ilkogretımde açıktan okunsa bunu taleb ıcın ne yapmak lazım acaba

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi