Islamin Onundeki Engelleri Ve Cozumlerini Yazalim

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Adam marketten bisküvi alıcak misal önce sağını inceliyor solunu inceliyor içindekilere bakıyor ne var ne yok diye sonra diyor bu bisküvi de şu katkı var bu yüzden yemem Ama aynı adam gidiyor hastaneye, doktor birkaç ilaç yazıyor ilacın içinde yazan şeylerin ne olduğunu bırak bilmeyi dili ile bile telafuz edemez fakat o ilacı şeker gibi sabah akşam kütür kütür yiyor. Öyle ki bu aynı adamın günde içtiği onlarca çeşit çeşit ilaç var.

İnsanlar günümüzde öyle bir konuma geldi ki ilaç ile hayatta kaldıklarını sanıyorlar. İlaç olmazsa hele ki her zaman içtiği ilaç piyasadan kalksa ya da ilacı bir yere gittiğinde yanına almamış olsa evde ocağı açık kalmış gibi koşa koşa hemen ilacını almaya gider. Allah'a hakkı ile tevekkül eden bir insan asla böyle davranmaz.

Şüpheszi ki Allah bazı şeyleri vesile kılmıştır. İlaç ta bir vesiledir ama seni iyileştiren ilaç değildir, sana şifa veren ilaç değildir, sana şifayı veren Alemlerin yegane Rabbi Allah Subhanehu ve Teala'dır. İnsanlar Allah'a kuşların tevekkül ettiği kadar tevekkül etse idi hiç zillete düşmezdi.
Kusura bakma akhi kalinla gosterdigim.yazini yanlis anlamisim.

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Akhi bir insanin.hatasi akidevi ise bu cok buyuk bir sikintidir.Unutmayalim seytan buyuk bir ilim sahibiydi.Ama kafir olmasini sebebi akidevi bir problemdi.

Kardeşim , ilk defa duyuyorum bunu..
Şeytanın kovulmuşlardan olmasını akidevi bir problemden kaynaklandıgını söyleyen bir ayet ve hadis biliyor musun ? daha dogrusu akide kavramının geçtiği bir hadis. ... ben şeytanın kovuluşunu, Allahı bizzat görmesine rağmen itaatsizliğine bağlıyorum ..akidesine filan değil

neyse kardeşim konu dağılmasın, ama islamın yayılmasının önündeki engel olarak burdaki suan ki konusmalar ın örnekleminde görüldüğü gibi ezbercilik oldugunu söyleyebilirm

tebliğe yönelmediysek, birebir Alimlerin dediğini taklit edebiliriz..
ama tebliğe yöneldiysek birebir taklitçiliği engel oldugunu düşünüyorum Allah u Além

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Kardeşim , ilk defa duyuyorum bunu..
Şeytanın kovulmuşlardan olmasını akidevi bir problemden kaynaklandıgını söyleyen bir ayet ve hadis biliyor musun ? daha dogrusu akide kavramının geçtiği bir hadis. ... ben şeytanın kovuluşunu, Allahı bizzat görmesine rağmen itaatsizliğine bağlıyorum ..akidesine filan değil

neyse kardeşim konu dağılmasın, ama islamın yayılmasının önündeki engel olarak burdaki suan ki konusmalar ın örnekleminde görüldüğü gibi ezbercilik oldugunu söyleyebilirm

tebliğe yönelmediysek, birebir Alimlerin dediğini taklit edebiliriz..
ama tebliğe yöneldiysek birebir taklitçiliği engel oldugunu düşünüyorum Allah u Além
Allahin indirdigi hukmu tatbik etmemesi.Adem as secde etmemesi.
Akide kitaplarinda Allahin indirdigiyle hukmetmekle alimler bab acmistir.

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allahin indirdigi hukmu tatbik etmemesi.Adem as secde etmemesi.
Akide kitaplarinda Allahin indirdigiyle hukmetmekle alimler bab acmistir.
ben alimlerden istemedim yukarıda da son paragrafta bunu belirttim ....
Kuran da ve hadislerde şeytanın kovulması onun kibri , inatçılıgı ve nankörlüğüyle açıklanıyor .... Allaha imanı sonrasında ( ilmi değil imanı sonucu) Allah onu pek çok yükseltmiş melekler arasına almış, ve şeytan buna nankörlük etmiştir .... ben hadis ve ayetlerden bunu anlıyorum ..

Velhasıl ana konuya dönecek olursak İslamın yayılmasında bir engel de ezberlemektir.... Bunu seni tenkit için söylemiyorum... Bu muhabbetten önce de , sonra da görüşüm budur ....

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
ben alimlerden istemedim yukarıda da son paragrafta bunu belirttim ....
Kuran da ve hadislerde şeytanın kovulması onun kibri , inatçılıgı ve nankörlüğüyle açıklanıyor .... Allaha imanı sonrasında ( ilmi değil imanı sonucu) Allah onu pek çok yükseltmiş melekler arasına almış, ve şeytan buna nankörlük etmiştir .... ben hadis ve ayetlerden bunu anlıyorum ..

Velhasıl ana konuya dönecek olursak İslamın yayılmasında bir engel de ezberlemektir.... Bunu seni tenkit için söylemiyorum... Bu muhabbetten önce de , sonra da görüşüm budur ....
Akhi bir insan dusuncesinde bozukluk olmadigi takdirde kufur ameli isleyip kafir olmuyor iddiasiyla paralellik olusturuyor senin dusuncen.Bu ise bidat taife murcie mezhebinin iddiasidir

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bismillah

sizler Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem zamanını, hadisleri hikaye gibi mi okuyorsunuz. Tıp diyorsunuz mesela. Medine islam ile şereflendiğinde yahudi doktorların siz niye hasta olmuyorsunuz sorusuna verilen karşılığı hatırlatırım. Sizin bugün teknolojisine belki gıbta ettiğiniz tıb önce insanı nasıl hasta edeceğini bulup sonra tedavisi için uğraşan bir dal. Her ilaç muhakkak bir yeri tedavi ederken bir yeri bozar. Aslında bu da sadece maddi kazanç sektörüdür. Oysa Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem, hastalandığımızda ki bu da imtihandır, tedavi yollarını bize öğretmiştir, çörekotu, dualar vs. Hatta hastalıktan korunma yolunu , iyice acıkmadan yememek ve doymadan kalkmak olarak bize bildirmiştir.

İhtiyacımız olup da ne yapacağımızı bilemediğimiz bir durum yoktur. Tek sebeb var imanın ki iman Allah'ı bilmektir, bu eksik.

düşünün, Rabbinizin gücünü , kudretini, her şeyi gördüğünü, işittiğini, bildiğini, her şeye gücünün yeteceğini...,
sadece bir kelamına bağlıdır, ol demesine her ihsanı ve azabı.
İçinde bulunduğunuz durumu iyi analiz edin. Rabbinizi ne kadar tanıyorsunuz? Nasıl bir Rabbiniz var? Sıfatları, fiilleri nelerdir? Ayetlerinde kimlere ne koşulda yardım edeceğini söylüyor? Bakın duaların bile kabul şartı var Allah Teala'ya isyan içindeki dualarınızın nasıl karşılık bulacağını düşünüyorsunuz? Duaların kabulü için de o duaları Allah'a yükseltecek salih amellere ihtiyaç vardır. Amellerin salih olması için Allah'ın rızasına ve Rasulünün sünnetine uygun olması lazım. Bunların kabulü için de Allah'a şirk koşmadan sadece O'na ibadet etmek lazım....
Rasulullah dini olmayan konularda kendisinin yanılabileceğini bir beşer oldugunu söylüyor ...
illa çöerkotu işe tedavi olacan diye bi şart yok ...

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Akhi bir insan dusuncesinde bozukluk olmadigi takdirde kufur ameli isleyip kafir olmuyor iddiasiyla paralellik olusturuyor senin dusuncen.Bu ise bidat taife murcie mezhebinin iddiasidir
ben onları tekfir etmemekle ne kaybederim? kaldı ki , islam dısı sayılmışlarıdr diyor diğer kardeş... kim saymış , kendi Islam Devletlerinde bu âlimler devlete bizzat yakın kişilerdi, mürted diye yakalnmadılar onları birkaç alim tekfir ediyor diye bende mi etmeliyim? kaldı ki İçtihadi meselelerde dahi birbirini tekfir eden âlimler olmuş ..... küfrün çeşitleri var diye biliyorum ....
mesela Kuran da 'Allahtan ümidini kesenler ancak kafirlerdir' diyor , bu gizli küfürdür mesela ...ama o kişiye kafir demeyiz... kardeşim vakitve fırsatım olmadıgı için hadis ve ayetlerden örnek sunamıyorum... o yuzden bilmediğim şeyleri söylemekten korkuyorum ....

beni mürcie diye itham edebilirsin , mürcie ümit veren demek ben kimseye ümit vermiyorum ....
ben Meşşaileri de savunuyor değilim , ama tekfir etmiyorum .... sen edebilirsin , beni de edebilirsin :)
inşeAllah zamanımın bol olacagı vakitler geldiginde devam ederiz :)
selametle ...

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
ben onları tekfir etmemekle ne kaybederim? kaldı ki , islam dısı sayılmışlarıdr diyor diğer kardeş... kim saymış , kendi Islam Devletlerinde bu âlimler devlete bizzat yakın kişilerdi, mürted diye yakalnmadılar onları birkaç alim tekfir ediyor diye bende mi etmeliyim? kaldı ki İçtihadi meselelerde dahi birbirini tekfir eden âlimler olmuş ..... küfrün çeşitleri var diye biliyorum ....
mesela Kuran da 'Allahtan ümidini kesenler ancak kafirlerdir' diyor , bu gizli küfürdür mesela ...ama o kişiye kafir demeyiz... kardeşim vakitve fırsatım olmadıgı için hadis ve ayetlerden örnek sunamıyorum... o yuzden bilmediğim şeyleri söylemekten korkuyorum ....

beni mürcie diye itham edebilirsin , mürcie ümit veren demek ben kimseye ümit vermiyorum ....
ben Meşşaileri de savunuyor değilim , ama tekfir etmiyorum .... sen edebilirsin , beni de edebilirsin :)
inşeAllah zamanımın bol olacagı vakitler geldiginde devam ederiz :)
selametle ...
Lo mubarek ne tekfir edecem seni:).Oyle basit mi .Konusuruz bi ara senle.

Nereye Gidiyoruz? Çevrimdışı

Nereye Gidiyoruz?

Ey Rabbimiz! Nurumuzu tamamla, bizi bağışla.
İslam-TR Üyesi
Bismillah

Allah için size tavsiyede bulunsam ne dersiniz?

İbn teymiye'nin kulluk adlı kitabını, İbn Kayyım'ın medaricüs salihin, fevaid... gibi kitablarına bir bakar mısınız? sitede de var biliyorum.

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Davetulislam Çevrimdışı

Davetulislam

Tağutu Reddeden Sağlam bir kulpa Tutunmuştur
İslam-TR Üyesi
akhi bunlar ibni Sina harezmi, misveyevh ve diğer alimlere fasık ve kafir diyen adamlar ... Bunlara anlatamazsın
Bismillahirrahmanirraihim.!
Allahu Teala Ayeti Kerimesinde: Elbette Anlayanlar İçin Nice Öğütler Vardır (Hicr:75) buyurmaktadır.
Bazı Gerizekalı Kişiler Vardırki Dini Kendi Maşaları Zannederler.Ve Ona İstediklerini eklerler.Onlardan işlerine gelenlerini alırlar.Gelmeyenleri ise.Aman Efendim Ne Yapalım Diye Bir kenara atarlar.! işte onlar gerçek ve hakiki Müminler değillerdir.!
Biz Seni Alemlere Rahmet olarak gönderdik(Enbiya 70)
Allah azze ve celle müminlere Bu Dini Ve Peygamberi Bir rahmet bir Nur olarak göndermiştir.Fakat bazı kıt Anlayış Sahibi olan insanlar Allahın bu Dini Tövbe Haşa İnsanların maşası olsun ve insanlar isteediğine göre hareket etsin diye göndermiş Sanırlar.!
Ve Nereyeboyle.Biz Dinimiz için İşimize Geleni Almıyoruz.Allahın kafir ve müşrik olarak nitelendirdiğini kafir ve müşrik,Küfür ve şirk Diye isimlendirip ondan uzak durmamızı istediği şeydende uzak dururuz.Ve Kafirleri Hemen Tekfir Ederiz.Bizi Alabulak edenlerden laklak edip dinini bilmeyenlerdenmi sandın.!
Veyahut Dinde İşine Gelenleri Alıp İşine Gelmeyenleri Satanlardanmı Sandın.!Allah Kimi Kafir olarak görmemizi kimide görmememizi Yüce Kitabında Bildirmiştir.! Bundan gayrısıda Yoktur.Benle kendini karıştırma. Tek işi gırgır ve şamata olanla iman için Gayret Sarfeden Arasında fark vardır.!
Welhamdulillahirabbil alemin.

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
Allahu Teala Ayeti Kerimesinde: Elbette Anlayanlar İçin Nice Öğütler Vardır (Hicr:75) buyurmaktadır.
Bazı Gerizekalı Kişiler Vardırki Dini Kendi Maşaları Zannederler.Ve Ona İstediklerini eklerler.Onlardan işlerine gelenlerini alırlar.Gelmeyenleri ise.Aman Efendim Ne Yapalım Diye Bir kenara atarlar.! işte onlar gerçek ve hakiki Müminler değillerdir.!
Allah azze ve celle müminlere Bu Dini Ve Peygamberi Bir rahmet bir Nur olarak göndermiştir.Fakat bazı kıt Anlayış Sahibi olan insanlar Allahın bu Dini Tövbe Haşa İnsanların maşası olsun ve insanlar isteediğine göre hareket etsin diye göndermiş Sanırlar.!
Ve Nereyeboyle.Biz Dinimiz için İşimize Geleni Almıyoruz.Allahın kafir ve müşrik olarak nitelendirdiğini kafir ve müşrik,Küfür ve şirk Diye isimlendirip ondan uzak durmamızı istediği şeydende uzak dururuz.Ve Kafirleri Hemen Tekfir Ederiz.Bizi Alabulak edenlerden laklak edip dinini bilmeyenlerdenmi sandın.!
Veyahut Dinde İşine Gelenleri Alıp İşine Gelmeyenleri Satanlardanmı Sandın.!Allah Kimi Kafir olarak görmemizi kimide görmememizi Yüce Kitabında Bildirmiştir.! Bundan gayrısıda Yoktur.Benle kendini karıştırma. Tek işi gırgır ve şamata olanla iman için Gayret Sarfeden Arasında fark vardır.!

Selamun aleykum kardeşim.

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

sen bana mı gerizekalı dedin ?
bak kaç defa haddini aşma diyeceğim sana , Seyyid Talha 2.... çileden cıkarıyorsun adamı .... şimdi sen kötülüğü mü neyhetmiş oldun ? Karsımda olsan al sana emri bil maruf neyhi münker diyip o soytarı suratına yapıstırırdım.... bana sanaldan böyle erkeklik taslama tamam .... zorla insanı sinirlendiriuolar, sen benim gözümde din bilen biri değil dingilin birisin .... uzatma tmaam ....

la havle vela kuvvete illaa billahil aliyyil azıyym

adam bana gırgır cı şamata cı gerizekalı diyor bir kardeşte bana nispet eder gibi buna selam veriyor ne hikmetse !

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi

kardeş,bu şekilde tebliğ olmaz.Senin dediğin bu adamları tanımıyorum o sebeple birşey diyemeyeceğim.Lakin herkese açık bir durum olmayabilir.Senin tekfir ettiğini başkası durum kapalı olduğu için etmeyebilir.Veya yeterli ilim sahibi olmayan kişi tekfir etmek ve riske girmek istemeyebilir.Biraz anlayışlı olun.Tevhid ehli olmak için acımasızca insanları tekfir etmenize gerek yok.Ben o kişileri veya alimleri tanımadığım için birşey diyemem ama haklı olduğunu varsaysak bile bu şekilde "tekfir etmeyeni tekfir etme" olayını çarpıtmak sapkınlığı bir yarar sağlamaz.Bu küfrü açık olanlar içindir.ihtilaflı meselelerde veya kapalı durumlarda böyle bir kural geçerli olmaz.Allah'ın kafir ve müşrik olarak isimlendirdiği kişiler elbette tekfir edilir ama buna kesin emin olmak zorundasın.Ayrıca karşındaki insan buna emin değil diye de suçlayamazsın.Bunu yapma.Tevhidi sadece ve sert bir şekilde kişileri tekfir etmek olayına indirgeme.Bu kadar basit değil çünkü.

ek olarak hakaret etme hakkına sahip değilsin kimseye.

Davetulislam Çevrimdışı

Davetulislam

Tağutu Reddeden Sağlam bir kulpa Tutunmuştur
İslam-TR Üyesi
sen bana mı gerizekalı dedin ?
bak kaç defa haddini aşma diyeceğim sana , Seyyid Talha 2.... çileden cıkarıyorsun adamı .... şimdi sen kötülüğü mü neyhetmiş oldun ? Karsımda olsan al sana emri bil maruf neyhi münker diyip o soytarı suratına yapıstırırdım.... bana sanaldan böyle erkeklik taslama tamam .... zorla insanı sinirlendiriuolar, sen benim gözümde din bilen biri değil dingilin birisin .... uzatma tmaam ....

la havle vela kuvvete illaa billahil aliyyil azıyym

adam bana gırgır cı şamata cı gerizekalı diyor bir kardeşte bana nispet eder gibi buna selam veriyor ne hikmetse !
Bir Kaç Defa Hakkımda Zanlar Riayetsizlikler sarfettin Gözden Kayırıp Geçtim.! Ama Bu sefer İşi İyice Çığrından Çıkarttın.Daha Bilip Bilmeden Bana İki Debir Seyyit Talha Diyorsun Görevli Arkadaşlar Bakabilir Ben O Değilim.Nede O Ben.! İkincisi Bana Harici Demekle Yetinmedin.Bazı Alimlerin İsimlerini Vererek Bana Dolaylı Yoldan kafir Demeye Çalıştın.Velevki Açıkca Söylemezsen Ben Açayım islamda Müslümanı Sebebiz Tekfir Eden kafir Değilmidir? Kafirdir Değilmi? O Halde Sen Bana kafir Dedin.! İkincisi Işid Dedin.! Ben Buradaki Bazı hareketlerini gözden kayırdım.! Ama Son olarak haddini Aştın.!Seyyid Talhayı İki Debir Lafa Sokuyorsun.! Onun Hali Senden Binlerce kat Daha İyi!!!