Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın: 150 yaralı

Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
59248.jpg


İsrail güvenlik güçleri bugün sabah namazında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek cemaate saldırdı.

Saldırılarda en az 150 Filistinli yaralanırken, yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre sabah namazının kılınmasının hemen ardından, cemaatin Yahudilerin tehditlerine karşı Mescid-i Aksa'yı koruyacaklarını ifade eden sloganlar atmasıyla birlikte burayı basan İsrail güçleri cemaatin üzerine göz yaşartıcı gaz bombaları ve ses bombaları attı. Saldırılar cemaatten birçok kişinin zarar görmesine ve yaralanmasına neden oldu.

Askerlerin Mescid-i Aksa civarında, Silsile Kapısı yakınında bulunan binaların çatılarına çıkarak Mescid-i Aksa içinde toplanan cemaate saldırdığı ifade edildi.

Aksa'da toplanan cemaat ile İsrail güçleri arasında çatışmalar çıktı.

İsrail güçlerinin yaralıları hastanelere nakletmek için Aslanlı Kapı tarafından gelen ambulansların yanaşmasına engel oldukları belirtildi.

Görgü tanıkları saldırganların Kıble Camisi'nin kapılarını içerideki cemaatin üzerine kapatarak onların çıkmalarına engel olduklarını dile getirdi. İsrail güçlerinin namaza gelenlerden bazılarını da gözaltına aldıkları ve aralarında çocukların da bulunduğu kaydedildi.

Bölgede gerilim halen yüksek.


Kaynak: Mepanews
 
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
Mescidi Aksa işgal altında iken biz turist olarak gitme planları, avlusunda çay içme hayalleri kurdukça bu durum değişmeyecek. Gerçekle yüzleşmek istemiyoruz, tozpembe bir dünya istiyoruz. Gözlerimizi kapasakta iman ettiğimiz Kur'ân'da ayetler açık. Ne diyeyim erkek olarakta, kadın olarakta Kudüs edebiyatından razıyız...
 
Son düzenleme:
İmam Ebu Hanif Çevrimdışı

İmam Ebu Hanif

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kimsede ses çıkarmıyor eskiden gene bu ülkede bi bilinç vardı İsrail'e karşı her protesto yapılırdı şimdi kimsede bişey yok
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt